O bere / zi e alcoolism ???

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Aici in definitia alcolismului am gasit ca inseamna consumul de alcool regulat peste o anumita limita.
Dupa astia, la barbati limita ar fi un consum saptaminal de peste 24 x 0,33 l cu max. 5% alcool.

Cind am venit aici, eram usor dezorientata cine e doar putin ametit si cine "normal", daca nu erau in stare vizibil avansata, eu neavind nici un reper/caz de alcolism in familie sau in anturaj in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Daca are de mers cu masina tot poate sa bea bere - insa fara alcool. Sau un Radler - jumate bere, jumate limonada.
In Germania cred ca aproape toti barbatii beau macar o bere pe zi, berea e la putere aici. Si acusi vine Oktoberfestul, atunci sa-i vezi!
Traiasca berea!

Cred ca in privinta prietenului iti faci griji dintr-un singur motiv: ca berea aia sa nu devina, in timp, 2,3 sau mai multe. La oricine exista riscul asta - nu poti baga mana in foc ca un om n-o sa ajunga niciodata alcoolic. Nu poti decat sa speri ca nu se va intampla. Dar stai linistita, in momentul asta SIGUR nu este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

offtopic :
mare balarie Radler-ul....

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui espiritu

offtopic :
mare balarie Radler-ul....

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.

Si asta nu-i nimic!!
Alte combinatii: http://www.csulb.edu/~parayner/TheMix.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Mamagiuliei,mi-e si frica sa-ti spun parerea mea...
Dar face parte din categoria ´´daca si cu poate....´´

Consumul de alcool regulat,POOATE duce in TIMP la alcoolism.
La fel cu tigarile.daca azi fumezi una pe zi,se prea poate ca in 3 luni sa ajungi la jumate de pachet.

Motivele sunt multe si diverse.
Intai bei din placere,ca-ti place gustul.Apoi bei ca asa te-ai obisnuit.Apoi bei ca te plictisesti.Apoi bei ca si altii beau.Apoi....de necaz,de bucurie, de...dori lelii si asa mai departe.

A bea regulat ,trecand peste placerea gustului poate deveni un mod de viata: (beau la tv in fiecare seara)

Doamne fereste,NU vreau sa spun ca prietenul tau va deveni alcoolic!
Iti spun doar ca, cunosc cel putin 3 persoane care si-au facut debutul cu o berica pe zi,regulat.Apoi au fost doua,Apoi trei,apoi 10...apoi vinul,apoi votca apoi sectia de dezalcoolizare de la psihiatrie.
Vorbesc de cazuri care s-au intins pe ani de zile,nu asa de la o luna la alta.

Mi se pare evident ca,pe undeva te deranjeaza faptul ca el consuma aceasta bere,regulat.Asa este?
Atunci vorbeste cu el,pentru ca o relatie buna se bazeaza pe comunicare:-)

Sper ca nu te-am suparat cu postarea mea.Cum am spus,pune-o la categoria ´´daca si cu poate...´´Atat doar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Normal ca-i spun, k doar nu pot eu sa tac, insa replica e simpla; bea acasa cu noi, seara, nu merge alela pe afara cu prieteni etc.

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Avem si noi un prieten care bea in fiecare zi, dupa munca, 3 beri ...macar. Asta se intampla de ani de zile. In afara de faptul ca s-a umflat ca un balon, omul nu poate fi considerat alcoolic sub nicio forma. Altceva cu alcool nu bea deloc dar la bere nu renunta. Si nici nu o bea acasa.
Sotul meu bea bere in fiecare zi dar fara alcool.
Dupa 'gustul' meu nu e cine stie ce diferenta intre ele. Ai putea sa-i sugerezi sa bea fara alcool? Zic si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

cui nu-i place, draga mea ?? ia sa nu fim nici ipocrite si nici mai catolice ca papa...(intre noi fie vorba, eu beau mai multa bere in timpul verii, e drept ca nu sunt maica teresa). cine ti-a bagat chestia asta in cap e dus/dusa cu pluta sau frustrat/frustrata fara leac.

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Poate e o intrebare stupida, dar vreau sa stiu daca dupa parerea voastra, un barbat care bea in fiecare seara o bere, ashe, de pofta dupa o cina copioasa, e alcoolic ???

Noah bine, daca e bolnav si ia vreun medicament, nu bea, sau daca are de mers cu masina nu bea berea aia nenorocita, dar in rest ii place sa consume acea bere rece

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

m-am luat cu forumul si am uitat ca am si eu o bere rece in frigider. va pup si ma duc sa-mi torn o bere. rece. hai noroc si sanatate !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bbea spune:

ce bine ar fi dc as putea sa beau o bere intreaga fara sa ma ametesc
Nota moderator: te rog sa iti scoti reclama de la semnatura. Este interzis prin regulamentul forumului.

Mergi la inceput