Iesire din indiviziune ?
Am cumparat un apartament in casa cu o bucata de curte.
Nestiind cum e cu indiviziunea, nici nu mi-am pus problema ce si cum.
Am descoperit insa ca in CF scrie ca detin apartamentul 5 (cu camera, bucatarie, pivnita, antreu, baie) si 60% din partile de uz comun generale (care am inteles ca se refera la terenul total) si 50% din partile de uz comun speciale (care nu stiu ce includ -podul !?).
Dupa formulare deduc ca proprietatea asupra curtii e in indiviziune.
Pentru ca lucrurile sa fie clare, as vrea sa ies din indiviziune.
Cum se procedeaza in acest caz ? Trebuie neaparat prin judecatorie ? Se poate face direct la notar ? Cu cine trebuie sa vorbesc ca sa imi faca masuratorile si sa stiu exact cat teren am cumparat si pana unde se intinde ?
Cam la ce pret se ridica iesirea din indiviziune ?
Multumesc.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Raspunsuri
ligia13 spune:
Eu iti spun cum am facut noi cu un pamant de la tzara!
Am chemat un topograf care ne-a masurat pamantul, a facut schitza, i-am spus cum v-a fi impartit (la noi era iesire din indiviziune intre frati..deci ne-am inteles anterior f clar fiecare ce va avea dupa treaba asta) . Actele astea le-a depus el la cadastru parca si au venit cu o stampila inapoi!
Cu aceste acte si cu actele de dobandire a terenului am mers la notar si am facut iesirea asta din indiviziune acum avem fiecare extrasul lui CF cu nr si nr de top distincte!
Preturile sunt in functie de valoarea terenului...mie mi s-au parut enorme ...ca orice alte taxe notariale!(Hai ca iar ma enervez)
Din cate stiu eu pe cale judecatoreasca e mai ieftin..dar tot tre sa iei un avocat ca sa fi sigura ca termini in timp util.
Ideea e ca tre sa te intelegi si cu vecinii pentru chestia asta! Plus ca forma curtii permite aceasta impartire? adica poti trage gard...si fiecare cu bucata lui ?
Ca si eu am x% din terenul de sub casa si din jurul casei..dar nu permite impartirea exacta...este considerat spatiu comun!
Succes!
Eu si Raducu (22.04.2005)
Androix spune:
Eu stiu ca nu este posibila iesirea din indiviziune a spatiilor comune.
Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia
marius spune:
Cred ca este vorba despre condominiu - proprietate imobiliara cu regim mixt (o parte individuala, o parte comuna indiviza). Aceasta are caracter perpetuu si fortat - deci urmeaza proprietatea, nu poate fi separata de aceasta. Prin urmare, nu poti iesi din indiviziune.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa