micsorarea amigdalelor prin coblatie

buna fetelor!
vreau sa va intreb daca a trecut cineva printr-o operatie de micsorare a amigdalelor/ amigdalotomie prin coblatie. Ma intereseaza daca este dureros, cat de repede se poate recupera copilul si care ar fi restrictiile dupa
Toate bune
mussette
Raspunsuri

oanab125 spune:
M-ar fi interesat si pe mine daca ar fi raspuns cineva. Matei al meu face lunar puroi in gat si am inteles ca asta ar fi o solutie. Doar ca nu am gasit suficiente informatii.
Matei si Ilinca

mussette spune:
draga oanab125,
In Bucuresti se face la spitalul Gr Alexandrescu (dar trebuie sa cumperi tu electrozii care nu stiu cat costa) si la Medlife unde costa 2000 RON
In cel mult o saptamana o sa ma duc cu baietelul meu la dr ORL-ista sa aflam mai multe amanunte. Noi am vrea sa facem "operatia" pana incepem gradi sa nu mai avem pe urma probleme.Te tin la curent cu ce mai aflu
mussette

puisorul spune:
Chiar ieri am vazut o emisiune pe Antena 2 despre coblatie. Este o operatie de micsorare a amigdalelor care se face in Bucuresti la spitalul Grigore Alexandrescu ( la televizor era dr. Adelaida Iorgulescu), in Brasov si la Oradea. Recuperarea este rapida, adica in maxim sase zile poate manca orice, iar pana atunci lichide si mancaruri 'moi'. Zicea ca trebuie ca amigdalele sa nu fie infectate activ. Sper ca v-am putut fi de folos putin.
Poate aflam de la Mussette mai multe.Ani de
Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery

cici spune:
Nu stiu ce-i coblatia si n-am timp sa caut acum informatii pe net,am intrat sa va spun ca fetita prietenei mele a fost operata la Timisoara cu laser ,i s-au taiat din amigdale,iar dupa ce si-a revenit din anestezie dupa 2 ore a plecat acasa, si n-a avut nici un fel de probleme sau restrictii la mancare ,vorbit.
Asa mi-a spus ,asa va zic...
Mai stiu ca erau doua variante de operatii, iar mama a ales varianta cu laser , operatia asta ,fiind mai scumpa cu doar un milion fata de cealata.Costul operatiei a fost cca 700 ron.

rebell spune:
Operatia cu laser la Timisoara?!
Imi poti da mai multe detalii?
Stie cineva, daca exista o astfel de interventie si in Craiova?!
Sau mai multe detalii despre coblatie?!
Eu am o fetita de 4 ani si are niste amigdale imense, racim pe fiecare luna (cateodata si mai des). Acum un an am scos polipii si ne-a zis dr. ca nu e nevoie sa scoatem si amigdalele ca o sa dea inapoi... si bine inteles ca nu au dat cu nici un fel de tratament.
Asa ca acum o sa fim nevoiti sa mai facem inca o interventie.
Si inainte de a lua o decizie vreau sa stiu toate metodele si sa aleg ceea ce trebuie, sa nu mai cred doar ceea ce zice medicul ca se pare ca nu le stiu nici ei pe toate .

Ven spune:
Noi le-am scos prin metoda clasica, tot la 4 ani si 3 luni (desi ideal este sa fie lasate pana macar la 7 ani, au un rol de bariera acolo in gat). Dar copilul le avea extrem de mari, si 3 luni de zile l-am pazit noaptea sa nu se sufoce, deoarece cand respira, fiind mari, se uneau acolo in gat si blocau total traheea, avea apnee de 1-2 min.......horror!
E mai traumatizant, ca e cu anestezie generala, si a facut tare urat dupa ea, plus ca 1 sapt. n-a putut manca mai nimic din cauza durerii, dar zice-se ca odata extirpate asa, clasic, e sigur ca vor mai creste never si nu mai ai pb. dupa.
P.S. Si de polipi a fost operat, cu o juma de an inainte, si tot asa ne zisesera si noua, ca amigdalele sa le lasam acolo, ca-s ok......
Cand l-am operat de amigdale a constatat dr. ca i se refacusera polipii, dupa 1/2 de an!! Asa ca i-a retezat si pe aia, din nou.
Multa sanatate si sa alegi metoda cea mai putin traumatizanta pt. copilul tau!