Rugaciune colectiva pentru a avea un copil(17)
Raspunsuri - Pagina 5

Livsy spune:
Se vede ca a revenit Cleo!! Multumim, Cleo, ca ne-ai pus Acatistul!
Cami, saru'mana pt explicatie... M-am gandit eu ca de ex Sf Calinic de la Cernica este serbat pe 11 aprilie, tot ziua adormirii (stiam asta sigur despre Sf Calinic dintr-o imprejurare anume, pe care de altfel v-am povestit-o la vremea respectiva...). Ei, deci asa... dar vezi, ca pe 8 septambrie este Nasterea Maicii Domnului... si se serbeaza si atunci... de asta poate au unii (printre care si eu...) unele ezitari cu privire la a serba astazi. Dar precizare ta este foarte binevenita, multumim!!!
Virginia, ce frumos! Da, ar fi super sa mergeti cu Maria sa va inchinati la Mangalia, la ACEA biserica... Mi se pare atat de frumos, ca poate anul trecut nici nu va gandeati ca peste un an la vremea asta o sa aveti o fetita de doua luni... si ceva Mi se pare MINUNAT!
La care Biserica ati fost, la Mangalia? La aceea din centru, de langa piata? Eu pe aceea o stiu....
Va pup pe toate si va imbratisez si tocmai voiam sa va spun TUTUROR ca va multumesc ca existati! E atat de bine cu voi!!!!
Cate un si o
pentru fiecare in parte, multe binecuvantari si Dumnezeu sa va aiba in paza!
Cu mult drag,
Ana

caciantoni spune:
Buna, fetelor!
Celor care purtati frumosul nume al Maicutei Domnului va doresc multa sanatate,pace si liniste sufleteasca, iar Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu sa isi reverse peste voi dragostea, binecuvantarea si milostivirea si sa va apere cu Sfantul Sau Acoperamant!

Livsy spune:
"Bogat nu este cel ce a dobandit multe, ci cel care da multe!"
"Milostenia foloseste mai mult celor care o fac decat celor care o primesc!"
"Cand inceteaza straduinta noastra atunci si Dumnezeu inceteaza sa ne ajute."
"Nu deveniti aspri si nemilosi. Ganditi-va ca in spatele celui care cere milostenie de la voi este insusi Hristos."
"Daca nu avem dragoste suntem lipsiti de orice... nimic nu atrage pe Dumnezeu atat de mult ca mila si iubirea de oameni. Oriunde este mila si ingaduinta, acolo este un ocean de dragoste de aproapele... Nimic nu manie ata de mult pe Dumnezeu ca nemilostivirea noastra."
"In a fi de folos semenului nostru se afla propriul noastru castig. Daca suntem milostivi fata de aproapele nostru, noi insine vom primi milostenie."
"Dumnezeu ocroteste si iubeste pe omul milostiv si iubitor de semeni."
"Orice lucrare care nu are dragostea ca inceput si radacina nu este nimic."
"Oricine aduce roade de credinta si de dragoste este un adevarat ucenic al lui Hristos."
"Daca uitam pe fratii nostri sa nu asteptam ca Dumnezeu sa isi aminteasca de noi."
"Semnele adevaratei pocainte sunt: spovedania cu gura, parerea de rau in inima si indreptarea vietii."
"Este o adevarata nefericire ca cineva sa se impotriveasca lui Dumnezeu si sa faca ceva ce nu ii este placut Lui."
Sfantul Ioan Gura de Aur

Livsy spune:
"Daruiti ca mostenirea copiilor vostri in primul rand virtutea, si dupa aceea daruiti-le ceeace ati agonisit."
"Cine varsa lacrimi fierbinti pentru suferintele semenilor sai, isi vindeca propriile-i rani."
(Sfantul Vasile cel Mare)
"Trebuie sa fim milostivi cu cei saraci si nefericiti. Marii luminatori si parinti ai Bisericii au patimit foarte mult pentru acestia... Chiar si cea mai mica milostenie ajuta nespus de mult intru castigarea imparatiei Cerului."
"Telul vietii crestine este castigarea Sfantului Duh. Rugaciunea, privegherea, postul, milostenia si alte fapte bune facute din dragoste pentru Hristos sunt numai mijloace pentru dobandirea Duhului Sfant..."
"Cine vrea sa se mantuiasca trebuie sa-si pastreze inima in pocainta si infranare."
"Cine se ocupa cu cunoasterea de sine nu se va ocupa cu observarea altora."
(Sfantul Serafim de Sarov)

caciantoni spune:
Buna, fetelor!
Livsy - multumim pt. indemnuri...
dragele mele, vineri, in ziua Adormirii Maicii Domnului am ajuns la Biserica Sf. Spiridon Vechi....EXTRAORDINAR.... nu am cuvinte sa va exprim ceea ce am simtit... O slujba f. frumoasa...preotul Ioan Iordache si corul iti dadeau impresia ca Sf. Liturghie e savarsita de un cor de ingeri, nu de oameni...MINUNAt... cele care sunteti din Bucuresti incercati sa ajungeti la acersta biserica... este in Piata Natiunile Unite (zona Unirea)... sunt slujba luni, miercuri, vineri - dupa - amiaza si duminica la 09,00 - Utrenia si la 10,00 - Sf. Liturghie. De asemenea este slujba si duminica dupa-amiaza....
A mai vorbit cineva pe forum de aceasta biserica si de Pr. Ioan Iordache... datorita ajutorului Sf. Spiridon si rugaciunilor pe care le recomanda parintele f. multe femei au ramas insarcinate...

speranta2008 spune:
buna
multumesc ca m-ati trecut pe listuta.
Joi seara, am fost la Biserica Spiridon cel Vechi si am lasat listuta. Am simtit o mare bucurie ca am ajuns la biserica. Am stat si la slujba, chiar mi-a prins foarte bine.
In wk am botezat o fetita; Teodora Elena este prima finuta, m-ai am 1/2 finut (am fost doar moasa).Ii multumesc DD ca a fost langa noi.
Cleo, sa fie sanatosi feciorii tai!
este vreau site unde sa gasesc Paraclistul Maicii Domnului?
multumesc tuturor

cami_antonia spune:
speranta sa-ti traiasca finuta si sa te bucuri de ea....e bine sa faci astfel de lucruri bune....si eu astept sa imi botez primul finut care v-am spus ca abia s-a nascut si e un scump....
ma bucur ca ati dus listuta noastra....sper ca ati dus si pe cele mai mici cu gravidutele si cu mamicile....si eu le-am dus la biserica noastra listutele modificate....cu noil;e fete intrate....
dar vad ca e prea putina lume prin zona....
eu vreau sa va zic ca am niste greturi seara de nu se mai poate....si cateva dureri zdravene de cap.....si bineinteles clasicele intepaturi in burtica date de bebe si de marirea uterului....
va pup si revin....
jasmine30 tu ce mai faci draga mea???? nu mai dai nici un semn????14+
Camelia

ganesha spune:
Fetelor va rog din suflet sa ma treceti si pe mine pe lista, numele meu este Gina. Va multumesc cu atat mai mult cu cat sunt intr-o tara musulmana si stiu o singura biserica aici care este ruseasca si imi este foarte greu sa ajung la ea.
ganesha http://mt.lilypie.com/peJRp3.png

caciantoni spune:
CUVINTE DE SUFLET
MÂNTUITOARE
Crede, într-un singur Dumnezeu, Preamarit si închinat în Treime; Tatal si Duhul Sfânt.
Mai înainte de toate, pazeste poruncile lui Dumnezeu si de El teme-te. Începutul întelepciunii este frica de Dumnezeu iar sfarsitul ei este dragostea de Dumnezeu. Cauta mai întâi Împaratia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si celelalte ti se vor adauga tie. Fii credincios lui Dumnezeu si Biserici Sale Ortodoxe si ca fiu al ei, pazeste-I poruncile. Precum in timpul lui Noe au scapat de potop numai cei ce se aflau în corabie asa si acum nu te poti mantui în afara Bisericii.
Scopul vietii este mantuirea sufleteasca, caci ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga daca-si va pierde sufletul sau.
Scurta rugaciune de mai jos este cel mai pretios dar al lui Dumnezeu dat omului: “Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul”; “Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul”.
Spune frate cu buzele si cu inima aceste cuvinte mantuitoare, deoarece lumineaza mintea, linisteste inima, ard pacatele, biciuiesc si izgonesc pe draci. Cu numele lui Iisus, biciuieste vrajmasii caci nu este arma mai puternica în cer si pe pamânt. Duminica si în sarbatori lasa lucrul si du-te la biserica spre a înalta lui Dumnezeu rugaciuni de lauda, de cerere si de multumire, pazindu-te sa nu necinstesti aceste zile prin fapte netrebnice. Acasa sa nu te lenevesti ci în fata icoanei cu candela aprinsa roaga-te lui Dumnezeu cu smerenie si credinta, dimineata si seara, înainte si dupa masa, la începutul si la sfarsitul lucrului.
Orice lucru sa-l începi cu binecuvantarea lui Dumnezeu si sa-l termini multumind lui. Sfintei cruci a lui Hristos închina-te cu smerenie cu credinta si dragoste pentru ca pe ea rastignindu-se Domnul a savarsit mantuirea a toata lumea. Icoanei Mantuitorului Hristos, Icoanei Preacuratei Lui Maici si Icoanelor sfintilor lui, da-le cinstea cuvenita cu tot respectul si privind la dansele înalta-te cu mintea si cu simtirile catre aceiea pe care ele îi închipuiesc.
Cinsteste pe Preacurata, Preaslavita si pururea fecioara Maria – Maica Domnului nostru Iisus Hristos – si pe toti sfintii si urmand pilda vietii lor, slaveste pe Dumnezeu prin fapte bune ca si El sa te slaveasca pe tine împreuna cu sfintii Lui.
Respecta nunta ca o legatura sfanta si în canicie du o viata cinstita, curata plina de iubire si credinciosie. Fereste-te de avort prin care poti ucide un suflet care prin a sa traire (viata) ti-ar putea mantui tot neamul.
Creste copiii în dragoste de Dumnezeu si-i pregateste pe ei pentru a mosteni fericirea cea vesnica, ca vei raspunde de ei la Înfricosata Judecata.
Iubeste si cinsteste pe parintii tai ca-ti va fi tie bine in viata si vei trai ani multi pe pamânt.
Tine cele 4 posturi din an si zilele de miercuri si vineri cu exceptia celor de harti prevazute în calendar. Dimineata pe nemancate ia SF. Anafora, Aghiazma si unge-te cu Ulei Sfintit prin care primim binecuvantarea lui Dumnezeu si harul Preasfantului Duh.
Cel putin o data pe an sa faci sfestanie în casa si în fiecare luna stropeste cu aghiazma casa si gospodaria. Cand esti bolnav cheama preotii Biserici pentru Sfântul Maslu.
Spovedeste-te si multumeste-I Lui Dumnezeu ca te cerceteaza. Dumnezeu bate adeseori trupul ca sa mantuiasca sufletul. Straduieste-te sa ai un pomelnic permanent cu vii si morti, la cel putin o biserica sau manastire. Rugaciunile înaltate la cer pentru cei ce au adormit în credinta, sunt folositoare, desi ei nu sunt cu tine, sunt vii inaintea Lui Dumnezeu.
Fugi de lux, desfranare, bautura, lene -- mama tuturor relelor. La lucru strain nu întinde mana. Fereste-te de citirea cartilor eretice si de a purta discutii cu sectantii. Vorbele rele strica obiceiurile bune.
Sa te împotrivesti cu toata taria marilor pacate ce bantuie lumea; necredinta, vrajitoria, desfranarea, avortul, sinuciderea treptata prin droguri, tutun, alcool, cafea si sa te straduiesti sa-ti sfintesti viata. Departeaza-te de la nedreptate si nedreptatea se va departa de la tine. Nimanui nu-i dori raul, iar binele ce ti s-a facut nu-l uita.
Fii cu toata lumea în pace. Ura aduce cearta iar dragostea acopera toate cusururile. Aratand zilnic lui Dumnezeu cainta pentru pacatele tale marturiseste-le înaintea preotului duhovnic si cu binecuvantarea lui macar în cele patru posturi din an, sa te învrednicesti de marea fericire a te împartasi cu Preacuratul – Preasfantul Trup si Sânge al Mantuitorului Hristos spre iertarea pacatelor si viata vesnica.
Zilnic împodobeste-ti sufletul cu fapte bune crestinesti: smerenie, bunatate, blandete, milostenie, dragoste… ce apropie pe om de chipul si asemanarea lui Dumnezeu, adica nemuritor cu sufletul si plin de dragoste fata de aproapele. Milostenia data saracului o dai lui Dumnezeu o ia în cer. Fericit esti daca vei cunoaste pe Hristos sub hainele saracului si glasul ca glasul lui Hristos. Nu uita judecata va fi fara mila celui ce nu are mila.
Hotaraste-te sa nu mai necinstesti pe Dumnezeu cu fapte netrebnice, caci nu stii cand vei fi chemat la infricosata Judecata pentru pacatele savarsite, cauta sa-l îmblanzesti prin milostenie, postiri, rugaciuni si alte nevointe trupesti si nu uita ca adevarata pocainta este parasirea pacatului. De voiti sa va mantuiti, dragoste catre voi sa aveti si de milostenie sa aveti grija.
Împlineste canonul dat de duhovnic la spovedanie.
Dumnezeu a fagaduit iertare pacatosilor care se pocaiesc, dar nu în ziua de mâine.
Dumnezeu ne-a dat timp pentru mantuire si nu pentru a pierde viata în pacate. Munceste ca si cum n-ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri mâine.
Crede ca Domnul nostru Iisus Hristos care s-a înaltat la cer va veni sa judece vii si mortii si va rasplati fiecaruia dupa faptele sale, dupa care va începe pentru unii o viata fericita, vesnica, iar pentru altii chinuri vesnice.

cleopatra70 spune:
Dragele mele,
Imi pare foarte rau ca nu am putut sa intru cu voi dar de vineri seara nu mi-a mai mers internetul,nu am avut niciodata asa defectiune mare,bine ca s-a rezolvat chiar acum,mai inainte,mi-a fost greu fara voi,dar va port in gand si in suflet si mi-a fost mai usor,asa cum am facut pauza dupa ce am nascut.
Va multumesc tuturor pentru urarile voastre din suflet pline de iubire,ma ung la suflet cuvintele voastre minunate,in fiecare zi va imbogatiti cu multa iubire,credinta si lumina,asa se simte.
Va zic bun venit fetelor cele noi,v-am adaugat in listuta cu gandul sa va ajute Dumnezeu,Maicuta Domnului cu toti sfintii sa va indepliniti cea mai frumoasa dorinta din viata voastra!Dumnezeu sa fie cu voi si sa va dea multa sanatate,lumina si fericire!
Livsy,iti multumim pentru indemnurile postate,o sa ne fie de un real folos!Iti doresc multa sanatate,fericire si lumina divina sa-ti strabata intreaga fiinta!Dumnezeu sa fie cu tine!
Caciantoni,iti multumim pentru „cuvintele de suflet mantuitoare” de mare ajutor o sa ne fie la toate!Dumnezeu sa-ti fie alaturi mereu sa-ti trimita multa sanatate,prunculet sanatos in pantecel si lumina!Doamne ajuta!
As vrea sa va mai scriu acum la fiecare dar din pacate bebelusii mei iubiti,vor papa,o sa va mai scriu imediat cum am timp.Am fost la vaccin vineri,va povestesc data viitoare cand reusesc sa va mai scriu,a fost foarte bine.
Va iubesc mult, Dumnezeu sa va trimita multa sanatate,fericire si lumina divina!Asa sa ne ajute Dumnezeu neincetat!Astept multe miracole in zilele urmatoare...