indemnizatie pt tata
Buna seara!
Tot incerc sa ajut pe cineva din provincie cu niste informatii si nu reusesc sa aflu ceva: daca tatal doreste sa primeasca indemnizatia pentru copil, fara concediu parental (nu isi permite sa intrerupa lucrul), trebuie sa fi lucrat pe perioada celor 9 luni de sarcina a sotiei in acelasi loc? Sau este suficient ca a lucrat fara pauza in ultimul an, chiar daca nu in acelasi loc?
briza_marii
Raspunsuri
kid spune:
Eu mi-am schimbat locul de munca in timpul sarcinii si nu am avut nici o problema, beneficiez de indemnizatie.
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
miki68 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui briza_marii Buna seara! Tot incerc sa ajut pe cineva din provincie cu niste informatii si nu reusesc sa aflu ceva: daca tatal doreste sa primeasca indemnizatia pentru copil, fara concediu parental (nu isi permite sa intrerupa lucrul), trebuie sa fi lucrat pe perioada celor 9 luni de sarcina a sotiei in acelasi loc? Sau este suficient ca a lucrat fara pauza in ultimul an, chiar daca nu in acelasi loc? briza_marii |
Indemnizatia pentru cresterea copilului poate fi incasata de tatal copilului numai daca intrerupe activitatea si numai in conditia in care in ultimele 12 luni a avut vechime neintrerupta (indiferent daca acest lucru s-a realizat intr-o firma, doua sau mai multe), adica data incetarii rap.munca de la prima firma sa coincida cu data incheierii proximului contract de munca si numai daca i s-au retinut si virat sumele reprezentand contributii la asig.sociale. Daca nu-si permite, asa cum zici tu, sa intrerupa activitatea, iar mama copilului nu este angajata nicaieri cu CM pt. a putea beneficia de drepturi, singura suma pe care o vor incasa este alocatia copilului.
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
marius spune:
citat din mesajul lui briza_marii Buna seara! Tot incerc sa ajut pe cineva din provincie cu niste informatii si nu reusesc sa aflu ceva: daca tatal doreste sa primeasca indemnizatia pentru copil, fara concediu parental (nu isi permite sa intrerupa lucrul), trebuie sa fi lucrat pe perioada celor 9 luni de sarcina a sotiei in acelasi loc? Sau este suficient ca a lucrat fara pauza in ultimul an, chiar daca nu in acelasi loc? briza_marii |
Eroare: Daca primeste indemnizatia NU poate sa mai lucreze. Ori indemnizatie, ori merge la lucru.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
briza_marii spune:
Marius, eu parca stiam ca sunt niste bani (ceva in jur de 2 mil din aia 8 mil) pe care ii primeste chiar daca lucreaza. E adevarat ca nu stiu daca se numeste indemnizatie sau altfel.
Miki aceasta este alocatia despre care vorbeai? Sau te-ai referit la alocatia aceea de cateva sute de mii pe care o primeste copilul pana la 18 ani?
briza_marii
marius spune:
Aaaa.... se numeste alocatie de stat pentru copii. Pana la varsta de doi ani este de 200 RON dar primeste copilul e drept printr-unul dintre parinti dar nu conteaza daca ei (parintii) lucreaza sau nu daca e tata sau mama, banii sunt ai copilului.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa
miki68 spune:
M-am referit la alocatie (care este dreptul fiecarui copil) in valoare de 204 lei lunar pana la varsta de 2 ani. Tatal poate incasa in urma unei cereri, acea prima care se acorda la nasterea unui copil (o singura data pt. fiecare copil nascut viu).
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
briza_marii spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Am sa le spun si viitorilor parinti.
briza_marii
alegrutza spune:
citat din mesajul lui briza_marii Multumesc frumos pentru raspunsuri. Am sa le spun si viitorilor parinti. briza_marii |
Daca vrea sa lucreze in continuare, cred ca poate primi in afara de alocatia copilului (care se acorda indiferent daca lucrezi sau nu) si stimulentul de 100 RON.
Marius, gresesc cumva?
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sa o ajutam pe micuta Sonia!
Iata-l pe
Delfinelul OLIVER -25.04.2007
www.facebook.com/album.php?aid=40383&l=f9dd7&id=564320406" target="_blank">poze noi
www.facebook.com/album.php?aid=43130&l=b9f9c&id=564320406" target="_blank">poze noi2
marius spune:
Nu gresesti daca mama nu este in CIC si daca tatal are dreptul la CIC.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa
briza_marii spune:
Si cum aflu daca tatal are drept la CIC? Mama e studenta si nu a lucrat niciodata
briza_marii