Americancele gatesc - 3

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Citat:
citat din mesajul lui adrianaloy
Nu face nimeni Clam Chowder sa-mi paseze si mie reteta? Am cumparat supa Snow's- la conserva, am facut painici de casa rotunde in care am servit supa si am mancat ca la ...restaurant...Dar nu-mi surade ideea de a le da la copii atatea "necunoscute" din conserve.
Sorry ca ma bag pe subiectul vostru. Am eu reteta de clam chowder incercata de multe ori. Nu imi amintesc de unde am luat reteta originala dar am facut ceva modificari, de-a lungul timpului.

New England Clam Chowder

2-3 felii de bacon, taiata mici
o cepa mica toccata
2-3 cartofi portiviti, taiati cuburi
2 bete de telina, tocate
1 morcov, tocat
1 cutie de baby clams (brandul incercat de mine e Clover Leaf)
chicken stock
half&half
lapte

Baconul se pune in oala si se prajeste un pic pina iese grasimea. Se da deoparte si grasimea se arunca aproape toata. In aceeasi oala se calesc legumele 2-3 minute dupa care se adauga scoicile si se acopera cu chicken stock. Se fierb cam 15-20 minute (pina legumele sint moi). Se paseaza un pic cu lingura, oricum cartofii se sfarima la fiert. Iese ceva foarte gros dar se adauga lapte si half&half si se subtiaza. La sfirsit se pune inapoi baconul in oala.

Una lume foloseste si sucul de la clams. Eu il arunc, prefer chicken stock. Cui ii place (sa simta nisipul in dinti) il poate folosi in loc de stock.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

pai bine ai venit. eu zic sa-i zicem subiectului americancele si canadiencele gatesc, ca oricum gasim si gatim cam cu aceleasi produse, nu?

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Lorelai,
merci mult pentru reteta, o s-o incerc duminica si revin cu comentariile/parerile familiei.

Eu am gatit ieri mancare de cartofi cu carnati "Polish sausage". E mancare preferata a puilor mei! Mai am un pusti american care vine sa aibe grija de ei si ieri l-am chemat ca trebuia sa ma duc la dentist. De la usa a simtit mirosul si a zis" nu stiu ce e dar, sper ca mi-ati pastrat si mie!". Sa vezi ce era la gura lui saracutul...mmmmm...mmmm...da-i si cu castraveti murati...mi-a sters farfuria cu o coaja de paine...M-a intrebat cum se numeste si mi-a fost lesne sa-i zic "Romanian stew".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

hahaha, imi si imaginam cum se bateau turcii la gura lui.
eu ieri am facut salata de vinete, mazare cu puple de pui si miel la cuptor cu sos de smantana si leustean (ramona, iese excelent, f aromat sosul si bun).
ce-a mancat copilu meu? morcovi si branza provolone si un milk shake la cina. uf, uf.

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Hei fetele,

Am sa zis sa "share" cu voi, ca sunt in rai din cauza lui. Nu va ganditi la prostii, este un iaurt. : ) )
Este "Oikos Organic Greek" si este the best yogurt ever ever ever ever ever. Il gasiti si la Walmart. Gata, nu mai fac iaurt acasa, ca nu merita. :)

http://oikosorganic.com/greekyogurt/

Mergi la inceput

Ramona, ma gandesc acum la castravetii tai. Daci mai ai. :)
Ce tzatziki poti sa faci cu iaurtul asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Hilde si mie imi place iaurtul lor tare mult. Pentru Sofia cumpar tot de la Stonyfield (yobaby) iaurtul si lapte organic asa ca intru mereu la ei si printez cupoane.

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Citat:
citat din mesajul lui philip
eu ieri am facut salata de vinete, mazare cu puple de pui si miel la cuptor cu sos de smantana si leustean (ramona, iese excelent, f aromat sosul si bun).
philip&andreea

moooaaama ce meniu bogat si apetisant..
eu dupa tura de musafiri de saptamanile trecute nu am mai avut chef de gatit. Abia azi sa fac ceva mancare.

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am mai vazut un iaurt bulgaresc in borcan de sticla. E minunat!
Hilde, mai am castraveti! Am trei borcane cu castraveti murati si frigiderul e ticsit!
Am facut ceva ca si tzatziki, doar ca tai felii castravetii. In felul asta spun ca-i salata.
Am facut un souffle de dovlecei, din pacate n-a avut succes la copii. Se face cu basil, eu am respectat reteta si uite ca nu le-a placut.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Ramona, unde ai gasit in borcan de sticla?
Sotul meu zice ca degeaba e iaurtul organic daca e la plastic...dar alta varianta n-am gasit. Pls daca ai un nume. Pls pls. :)

Mergi la inceput