Americancele gatesc - 3

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Ce harnicutze sunteti cu toatele. Eu nu am gatit nimic in weekend, mi-a fost o lene...Si am avut norocul sa fiu invitata la masa si sambata si duminica. Doar ca duminica ne-am cam intins la povesti si atunci a trebuit sa facem ceva si ptr cina, ca prietena mea gatise numai lunch. A facut un pui la cuptor, si ce mi-a placut cel mai mult e ca a pus felii mari de ceapa si ardei rosu, vreo 5 bucati pe langa pui, in tava, avea puiul asta o aroma de la ei, dulceag si bun. Iar la cina am facut o supa de linte cu toate legumele ce le mai avea prin frigider( ardei, cartofi, morcovi, telina, ardei iute, rosie). Si cum tipa e originara din Iran, ei fac mereu ceapa caramelizata( o prajesc in putin ulei cu turmeric si cayene pepper) si o pun la frigider, ca ei o mananca cu aproape orice mancare..si am pus din asta in farfuria cu supa in final.
Ceapa asta caramelizata o mai pun eu in spinach dip, adica spanac gatit separat, amestecat cu iaurt si ceapa asta pe deasupra( si sare si piper).

Crisss 24+

Mergi la inceput

Ah, ce-am vrut sa va mai zic. Eu nu am televizor, asa ca mai prind cate ceva pe unde merg. Si in weekend m-am uitat la food network, si am prins-o pe tanti asta pe care o observasem mai demult, acu' cativa ani. O cheama Lidia si e italianca, face o mancare buna-buna de tot. De data asta facea macaroane( cu nepotica ei, care o ajuta la framantat aluatul) cu sos de ciuperci, si apoi la desert clatite..o minunatie
Asta ca mi-ai adus aminte, Ramona cu country ribs alea, ca mai era o emisiune cu un tip care tot mergea pe la Country Diner si tot ribs din alea manca, ba afumate, ba cu nu stiu ce sosuri de barbeque speciale...

Crisss 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

numai mamaliga cu branza n-am apucat s-o mai fac, in rest m-am tinut de promisiune :)in seara asta am sa fierb niste crab legs ca incurca locul prin congelator, cu niste sos de unt si usturoi. asa sunt asigurata ca mananca si philipinu'.

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

O cunosc pe Lidia.
De cind ne-am facut texani fac si eu mai des ribs. Mai am unele care le pun la cuptor, apoi le dau la gratar (cu sos).

Mergi la inceput

Ramona, iti faci sosul singura? Eu iau barbeque sauce de la Trader Joe, dar dupa ce m-am uitat la emisiunile alea pe food network si am vazut cum isi fac oamenii sosuri, cu kile de zahar si otet si liquid smoke parca nu mai imi vine sa pun gura pe el.
In alta ordine de idei, voi gatiti in ulei de masline? ca tocmai imi zicea cineva ca e nesanatos, ca daca ajunge uleiul de masline la o anume temperatura ridicata, e toxic...si eu cu ulei din asta gatesc mai des( si din ala de samburi de strugure)

Crisss 24+

Mergi la inceput

Eu nu gatesc cu ulei de masline, faceam chestia asta intr-o vreme. Acum nu stiu pe unde mai sint informatiile astea, aveam pe undeva temperatura de ardere pentru diversele feluri de ulei.
Eu fac singura sosurile. Nu folosesc niciodata chestii gen "liquid smoke" si cumpar ingrediente organice. Merita, ca-i mai sanatos si oricum nu folosesc asa multe, ca nu inec mincarea in sosuri, ca americanii.
Nu dureaza mult sa faci sosurile, eu zic ca merita pentru diferenta de gust si de calitate.

Mergi la inceput

Am fost azi la lunch cu baietii din compania la care lucrez( sunt singura fata :) si am papat Chicken mole. E prima data cand mananc ceva asa de bun( adica mole am mai mancat, dar nu avea asa gust bun). Si m-am uitat si eu online la cum se face...vai de capul meu, ca ai nevoie ptr unul autentic de 20-30 de ingrediente si dureaza vreo 2-3 zile sa-l faci. Ati incercat vreodata cu borcanelele alea de mole de la supermarket? stiti daca sunt bune?

Crisss 24+

Mergi la inceput

Eu de moles astea n-am auzit in viata mea. Povesteste, please!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Mole e delicios...dar nu am gasit nici unul de la borcan care sa aduca cit de cit cu originalul. Am mincat mole (pina la explodare) in New Mexico

www.texascooking.com/features/aug2004molerecipes.htm" target="_blank">http://www.texascooking.com/features/aug2004molerecipes.htm

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Cum naiba n-oi fi auzit de mole asta?

Mergi la inceput