Americancele gatesc - 3

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Asta am patit si eu, ai mei s-au speriat de gorgonzola. Dar mie mi se pare ca e foarte potrivita la reteta asta.
Pune si tu reteta aia de ciorba, ca am si eu niste tarhon si nu stiu ce sa fac cu el. Facusem mai demult ceva cu cartofi, n-am fost incintata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

RAMONA,eu fac ciorba de fasole asa: ciolan afumat de porc sau curcan,pus la fiert si curatata apa(adica dat de deasupra ce se lasa,hai ca nu sunt buna la explicatii dar ma intelegi tu,nu?!),apoi o ceapa taiata cubulete mici,3-4 morcovi la fel si fasolea(noi facem cam dintr-un kg de fasole,ca suntem mancatori de boabe)(dupa ce las fasolea la inmuiat o zi intr-un castron) si tarhonul taiat marunt...la sfarsit adaug suc de rosii,sare,las sa mai clocoteasca 10 minute apoi o iau de pe foc...si dupa 5 minute pun o jumatate de polonic(depinde cat de mare e,al meu e cam marisor)de otet...asta este tot...sper sa-ti placa,e bun daca are afumatura multa...pofta buna!!!

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Multumesc. Eu am emotii cu otetul. Cred ca fac un test la scara mica initial. Ce fel de otet pui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Citat:
citat din mesajul lui CRISMIR

RAMONA,eu fac ciorba de fasole asa: ciolan afumat de porc sau curcan,pus la fiert si curatata apa(adica dat de deasupra ce se lasa,hai ca nu sunt buna la explicatii dar ma intelegi tu,nu?!),apoi o ceapa taiata cubulete mici,3-4 morcovi la fel si fasolea(noi facem cam dintr-un kg de fasole,ca suntem mancatori de boabe)(dupa ce las fasolea la inmuiat o zi intr-un castron) si tarhonul taiat marunt...la sfarsit adaug suc de rosii,sare,las sa mai clocoteasca 10 minute apoi o iau de pe foc...si dupa 5 minute pun o jumatate de polonic(depinde cat de mare e,al meu e cam marisor)de otet...asta este tot...sper sa-ti placa,e bun daca are afumatura multa...pofta buna!!!

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

noi in moldova spunem a spumui la ce explicai tu acolo :) mey, eu la shrimp vin si maine da' haideti voi la vinete si ardei.
philip&andreea

Mergi la inceput

Hai sa facem pace: vin eu la shrimps, la vinete si la ardei. OK?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Vin si eu..mai ales la ciorba de fasole.Cine se ofera sa mi-o gateasca?
Si shrimp imi place, facea prietena mea din aia uriasi , inveliti intai intr-o feliuta de branza din aia cu ardei iute( nu stiu ce-o fi, dar se gaseste la orice magazin..poate monterey) si apoi o felie de bacon, si la gratar cu ei. Uffff, ce bunatate!

Crisss 23+
P.S. Oare iese ceva din ciorba aia daca pun otet balsamic??sau sa pun din ala de mere?

Mergi la inceput

Criss, nu stiu raspunsul dar am feeling-ul ca ala balsamic n-ar fi indicat.
Mergeam la NY la un restaurant tailandez care facea shrimps inveliti intr-o coca, prajiti. Veneau cu un sos tare, tare bun. Am mai incercat variante asemanatoare in diverse locuri, inca n-am gasit asa bun ca ala.
Ca mi-am adus aminte de delicii tailandeze, alt restaurant avea la desert inghetata de mango invelita intr-o coca fierbinte. Buna rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

nici eu nu cred ca merge balsamicu', ala de mere insa e ok.
ramona, pai vino cand vrei, numai s-o pregatim si pe mirela sa aiba shrimpii pregatiti :)
ieri am facut tortilla soup (nu intrebati reteta ca e la plic). am mai incercat mai multe de la ei, chili, minestrone, supa de cartofi si sunt f bune:
http://www.sbamerica.com/BearCreek/bearcreek_product_line.htm

apoi am mai adaugat niste branza la sfarsit si in farfurie am pus torilla strips, smantana si jalapeno murati.

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Tortilla soup cer si eu aproape de fiecare data cand merg la restaurant mexican( desi de multe ori nu apare pe meniu, dar stiu ca o au), si am facut-o o data la crockpot. Imi place cu multa smatana, si de obicei ei pun si ceapa rosie cruda cu rosii taiate marunt inauntru si guacamole. Mi-e cam frica de supe la plic( inafara de aia de la KNor de ciorba de burta) sau conserve....

Crisss 23+

Mergi la inceput

Bine ar fi!
Nu i-am vazut in viata mea pe Bear Creek astia. Cum va plac tortillas, fajitas, enchiladas si empanadas? Eu nu pot sa le maninc pe astea. Nu stiu cum, ca in rest le incerc pe toate.
Intimplarea face ca sotul meu se imbolnaveste de la mincarea mexicana. Nu ne-am dat seama care poate fi ingredientul, dar s-a intimplat cam de cite ori am incercat mincare mexicana. Cum nu ne dam in vint dupa ea, nici n-am mai insistat.

Mergi la inceput