o alta forma de abuz sexual

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Stiu niste persoane care fac sex crezand ca baietelul lor de 7 ani a adormit, dar el ii priveste. La sfarsit ii intreaba "ati terminat?".
Avea doar cativa anisori, cand pus de parinti (care se amuzau teribil, reproducea actul sexual vazut.
E strigator la cer.

Tragedia e ca ei nu vad nimic rau in asta si privesc senini si cretini orice intentie de a le "deschide" ochii" in legatura cu asta. Ca urmare, repeta asta si cu fetita lor in varsta de 3 ani.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

Citat:
citat din mesajul lui pitzinuca

eu stau in garsoniera. imi explica si mie cineva ce lucruri grotesti fac cand doarme copilul? si de ce ar trebui sa ma scarbesc de actul dragostei? sau de ce ar trebui sa ma rusinez? sau de ce copilul sa nu simta/vada ca parintii lui se iubesc si ca asta ii ofera lui cea mai mare siguranta?

noh, astept...

Pitzinuca, copilul tau chiar vede (cu ochii deschisi) cand voi va iubiti (= cand faceti dragoste) ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

tu ce crezi?

normal ca nu. ma referam sa vada mici gesturi de iubire ...fizica (sarut/mangaiere)

eu vroiam sa zic ca nu stiu la ce e relevant articolul acela, pentru ca nu cred ca niste parinti si-ar pune-o de fata cu copilul treaz.

dar dupa interventia ancai wish... desi e greu sa crezi si apoi si unul e mult (anca, nu le arati articolul? macar sa perceapa aspectul legislativ, daca nu altceva)

si-apoi si cei care stau in doua sau mai multe camere nu pot fi siguri ca cei mici dorm linistiti in camera lor, sau ca nu se trezesc in timp ce ei fac dragoste.

si mai apoi, daca copilul ii surprinde, de ce reactia parintilor tre sa fie una de grozavie nemaipomenita, de porcarie cum zicea cineva mai sus... eu cred ca de la reactii din astea incepe tot "wrongul" in perceptiile copilului.

parerea mea!

nu, nu ne-a surprins copilul si avem grija sa nu ne expunem pozitiile de neinteles sau neexplicat, asta ca sa nu incepeti cu huleala. in rest, nu ne ferim.

b

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Farah spune:

da... nu erau afectati, doar dezgustati...
da... pentru ca unii traiesc zece intr-o camera inseamna neaparat ca e ok...
da... copiii nu se trezesc niciodata din somn
si copiii nu vad ca parintii se iubesc decit daca vad acte sexuale...ii ofera probabil siguranta

si ne miram de ce fac copii de zece ani apoi, si de altele

imi inghit multele cuvinte si povesti de groaza pe tema asta pe care le stiu, pentru ca cei care pot sa inteleaga vor intelege si din asta:
la o discutie la cafea dupa masa, doua tanti o cainau pe a treia "saraca, baiatul ei s-a inecat la mare, l-au ingropat nu stiu cind".
copila de trei ania uneia, de fata fiind, refuza sa mai manince si sa mai bea, ajunge in spital si dupa multe chinuri si cautari copilul spune intr-un final ca-i e frica ca se ineaca si moare.

morala e ca nu intotdeauna copiii inteleg acelasi lucru cu noi din aceleasi premise.

mi se rupe sufletul pentru toti copiii care-o vor pati si ai caror parinti nu vor fi niciodata pedepsiti. o lege sublima, a carei aplicabilitate lipseste cu desavirsire

Mergi la inceput

farah, azi sunt mai grea de cap. poti sa reformulezi, te rog?

b

Mergi la inceput

ce anume?

Mergi la inceput

raspunsul anterior...

b

Mergi la inceput

daca ma iei asa n-are sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Poate ca daca legea ar fi anuntata cu surle si trambite, daca ar exista dezbateri la televizor, daca s-ar face mare tam-tam pe chestia asta, poate ar fi o ocazie pentru unii oameni sa afle ca a face dragoste de fata cu copilul nu e ceva tocmai in regula, si doi la mana, ca e ceva care poate sa fie chiar sanctionat.
Voi, cele din Romania, stiti probabil daca cele de mai sus s-au intamplat. Credeti ca lumea a avut ocazia sa afle despre legea asta?

Pe de alta parte, in alte tari exista o linie telefonica gratuita la care copiii pot anunta daca se simt abuzati de catre parinti, iar abuzul de genul asta ar putea sa fie raportat asa. In Romania exista un astfel de servici pentru copii? Cu alte cuvinte, copilul ar avea unde sa se planga?
Ma gandesc ca simpla existenta a unui numar la care copiii sa raporteze abuzuri ar face parintii sa fie mai atenti, i-ar constientiza...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

ca sa raspund strict la subiect, cred f sincer ca e nevoie de ceva imaginatie si spontaneitate ca sa reusesti sa ai o viata sexuala ok atunci cand conditiile nu sunt cele mai bune: garsoniera, program incarcat, locuitul cu socrii, etc....

da, recunosc ca e challenging si ca uneori poate solutia nu e chiar la indemana, insa nu imi pot imagina un scenariu ca cele descrise sau sugerate in mesajele de mai sus, fara sa ma ia cu greata...

exista bucatarii, bai, holuri, balcoane (majoritatea inchise, ca asa e moda in RO....), exista bunici sau prieteni care pot sta cu copilul 1 ora (sau 30 de secunde ), exista crese, gradinite, scoli, locuri in care, in functie de varsta, copilul poate petrece cateva ore pe zi, exista moteluri, hoteluri, boscheti, etc etc etc....

eu nu cred ca aceia care isi permit o chestie de genul asta, ar face sex (lasati iubitul, ca nu despre iubit e vorba aici, mie mi-ar fi egal daca as face sex sau as face dragoste, asa ceva NU trebuie sa se intample sub ochii copilului, oricarui copil) in fatza sau in camera cu o alta persoana, un adult , de ex; sau o alta ruda; cu un bunic in camera; sau cu soacra; ati putea???

si atunci nu exista circumstante atenuante ca acest lucru sa se intample in camera cu un copil; punct; ofcors, parerea mea, ca am observat ca e la moda sa subliniezi ca e parerea ta, de parca ai putea vorbi in numele vreunei personalitati multiple...

Mergi la inceput