vrem o mamica AVOCAT !!!!!!
Ma uitam la stiri si am vazut cum o mamica de triplete a obtinut in instanta 2400 ron pe luna in loc de 800 ron indemnizatie pentru fetitele ei, eu nu stiam ca cei care au gemeni sau tripleti sau mai multi bebei nu primesc cate 800 ron pentru fiecare copil...... mi se pare strigator la cer sa dai 800 ron la un copil da 800 ron la 3 copii ??????Hai sa facem impreuna o petitie catre toti cei ce ne pot ajuta in legatura cu indemnizatiile si alocatiile pe care le primim pentru bebelusi nostri, trebuie sa ne ajute o mamica avocata sa o putem formula corect. Hai sa facem ceva pentru noi si pentru micutii nostri, pentru ca daca noi nu facem nimic nimeni nu va face nimic !!!
Mamica de print Raul Mihail (26.06.2006) si
DPN 08.04.2009
Raspunsuri
stefaniya spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alexadra mi se pare strigator la cer sa dai 800 ron la un copil Mamica de print Raul Mihail (26.06.2006) si DPN 08.04.2009 |
eu primesc 600 ron pe luna pt copil si preturile sunt diferite.Stiu ca imi vei zice ca in schimb salariile sunt mari aici,e adevarat,dar totusi,sunt 800ron si in Romania inseamna ceva.
Sunt de acord cu tine ca nu e corect sa fie data aceeasi suma chiar daca sunt gemeni sau mai multi,e ca si cum doar unul e platit.
Fa petitia si o semnez!
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
vickyfilip spune:
cei 800 ron inseamna 600 ron INDEMNIZATIE MAMICA in CIC + 200 ron alocatie copil.
indiferent cati copiii naste, mi se pare normal ca mamica sa primeasca o indemnizatie + atatea alocatii cati copiii are. faptul ca cei 600 ron pe care ni-i da statul sunt insuficienti este o alta discutie.
legat de asta, sa nu veniti cu argumentul ca daca a nascut gemeni a nascut de doua ori pentru ca se cheama ca a avut NASTERE GEMELARA (deci una singura). nu a avut doua travalii, doua epidurale, doua epiziotomii sau doua cezariene, ok?
vickyfilip spune:
| citat din mesajul lui vickyfilip cei 800 ron inseamna 600 ron INDEMNIZATIE MAMICA in CIC + 200 ron alocatie copil. indiferent cati copiii naste, mi se pare normal ca mamica sa primeasca o singura indemnizatie + atatea alocatii cati copiii are. faptul ca cei 600 ron pe care ni-i da statul sunt insuficienti este o alta discutie. legat de asta, sa nu veniti cu argumentul ca daca a nascut gemeni a nascut de doua ori pentru ca se cheama ca a avut NASTERE GEMELARA (deci una singura). nu a avut doua travalii, doua epidurale, doua epiziotomii sau doua cezariene, ok? |
dodo spune:
| citat din mesajul lui vickyfilip cei 800 ron inseamna 600 ron INDEMNIZATIE MAMICA in CIC + 200 ron alocatie copil. indiferent cati copiii naste, mi se pare normal ca mamica sa primeasca o indemnizatie + atatea alocatii cati copiii are. faptul ca cei 600 ron pe care ni-i da statul sunt insuficienti este o alta discutie. legat de asta, sa nu veniti cu argumentul ca daca a nascut gemeni a nascut de doua ori pentru ca se cheama ca a avut NASTERE GEMELARA (deci una singura). nu a avut doua travalii, doua epidurale, doua epiziotomii sau doua cezariene, ok? |
Dar tu ai nascut gemeni sa stii cum e? sau conform spuselor tale, gemenii au dat buluc unul dupa altul ca pe tobogan?!
..Sa stii ca nu e totuna sa fi mama de 1bb sau de tripleti, mai intreaba fetele de pe forumul aferent sa vezi ele ce parere au..Si da, daca in lege spune ca suma platibila este de 600ron/copil, nu vad de ce nu s-ar multiplica functie de numarul copiilor nascuti-gemeni, tripleti..Astfel, daca ai un bb si esti in CIC primesti 600+200, daca dupa 2 ani mai faci unul, este normal sa primesti 600+200+200, eu asa vaz logica, iar daca ai de la inceput gemeni mi se pare iar normal sa ai (600+200)x2 pe perioada CIC, pt ca fiecare copil este o persoana, nu sint legati prin cordon ombilical si dupa nastere sa-i consideri sarcina gemelara
kid spune:
600 de lei sunt pt mama, pt ca nu mai merge la munca ci sta acasa si are grija de copil, 200 de lei sunt pt copil. Logic e ca daca are gemeni, sa primeasca 200 x 2, daca are tripleti - 200 x 3, cate 200 de lei pt fiecare copil.
Teodora Ana
de
Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
alexadra spune:
Catalina, daca exista deja, unde ? ca vreau sa o semnez.
vickyfilip
cei 800 ron inseamna 600 ron INDEMNIZATIE MAMICA in CIC + 200 ron alocatie copil.
indiferent cati copiii naste, mi se pare normal ca mamica sa primeasca o indemnizatie + atatea alocatii cati copiii are. faptul ca cei 600 ron pe care ni-i da statul sunt insuficienti este o alta discutie.
legat de asta, sa nu veniti cu argumentul ca daca a nascut gemeni a nascut de doua ori pentru ca se cheama ca a avut NASTERE GEMELARA (deci una singura). nu a avut doua travalii, doua epidurale, doua epiziotomii sau doua cezariene, ok?
Eu nu vin cu argumentul ca a nascut de 2 ori, eu vin cu argumentul ca totul se dubleaza, 2 bax de pampers ; 2 cutii lapte ; 2 patuturi ; 2........ la asta ma refeream, normal este ca totul sa die dublu sau triplu dupa caz, o femeie care naste 6 copii ii va creste cu 800 ron. Si inca ceva sa luam ex meu, am un baietel si sunt din nou insarcinata, eu castig azi peste 2000 ron, am anumite standarde pe care mi le-am format din posibilitatea salariului meu, am un credit, am o masina, etc... daca eu de maine primesc 800 ron, eu nu imi pot intretine copilul cu bani astia da sa ma mai intretin si pe mine... nu este normal, am colege care au nascut acum 5-6 ani si au avut indemnizatie 85% din salariu, am o prietena care s-a maritat si are impreuna cu sotul 4000 euro are 28 ani si e suparata ca nu poate face copil deoarece 3500 euro se duc la creditul imobiliar si nu are cum sa se intretina... vi se pare normal ? In loc sa fac un copil din dragoste si ca mi-l doresc sa stau 10 ani sa astept sa-mi pot permite sa il cresc ?
stefaniya, in Romania 800 ron inseamna ceva daca ai salariul actual 5-600 ron, dar cred ca sunt putine mamici care mai au salariul asta, sau daca nu muncesti da, 800 ron sunt bani multi, dar daca ai un salariu peste 800 ron, nu poti intretine copilul cu banii astia !!!
Mamica de print Raul Mihail (26.06.2006) si
DPN 08.04.2009
A_Iulia spune:
In cazul acesta vi s-ar parea corect sa se micsoreze perioada pe care se acorda aceste indemnizatii, si acestea sa fie calculate % din salariul fiecaruia?
In multe tari concediul postnatal/CIC nu depaseste 3-4 luni. Mi se pare absurd sa ceri statului sa-ti plateasca 85% din salariu pentru o perioada de 2 ani, doar pentru ca tu esti inglodat in credite si nu poti sa ti le platesti din indemnizatia de maternitate - asta referitor la exemplul dat de tine, alaxadra, in care venitul familiei este 4000 EUR din care 3500 EUR se duc pe rate la diverse credite.
Rozi spune:
Nu vreau sa comentez nimic, va pun doar textele de lege sa le folositi dupa cum credeti de cuvinta:
Despre indemnizatie (600 RON):
HG nr. 1025/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare:
"Art. 2. - (1) Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului sau, dupa caz, stimulentul lunar se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri survenite dupa data de 1 ianuarie 2006 inclusiv[...]
Art. 3. - (1) Potrivit dispozitiilor art. 2 alin. (1) [...] din prezentele norme metodologice, prin nastere se intelege aducerea pe lume a unuia sau a mai multor copii vii. "
Despre alocatia copilului:
- 200 RON lunar pana la implinirea varstei de 2 ani PENTRU FIECARE COPIL
- 32 RON (sau 40 nu mai stiu) PENTRU FIECARE COPIL cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani (nu sunt sigura de 18)
Rozi spune:
| citat din mesajul lui alexadra Ma uitam la stiri si am vazut cum o mamica de triplete a obtinut in instanta 2400 ron pe luna in loc de 800 ron indemnizatie pentru fetitele ei, [...] |
Gaseste cineva pe net aceasta stire? Ma indoiesc profund ca este riguros adevarata.