Traim intr-o lume nebuna!!

Traim intr-o lume nebuna!! | Autor: hannen

Link direct la acest mesaj

Si daca a mai fost folosit titlul acesta am sa-l schimb in "Siguranta copiilor nostri!!

Azi pe la prinz am primit un mail de la scoala fetitei mele.Asa este sistemul aici,se intimpla ceva,scoala trimite mail instant tuturor parintilor...
Azi am primit asa cum ziceam,primul mail.Am incercat sa-l "descifrez",n-am avut prea mare succes.Acum vreo 45 de min. am aflat despre ce era vorba.
Pe net s-a postat un mesaj de genul "am sa intru intr-o "scoala primara" si am sa omor citi mai multi copiii!"(este vorba de orasul/prefectura in care locuiesc eu)
Mailul ne avertiza sa avem grija de copiii!!!

Acum copiii sunt in vacanta de vara dar merg la piscina!Au zile la alegere si zile obligatorii!Daca chiar vrea sa o faca ,are de unde "alege".
O sa ziceti ca e un mesaj "la misto".Se prea poate!Dar se poate sa nu,pt. ca acum vreo 2 luni ,daca nu ma inseala memoria,un tip tot din orasul unde locuiesc a mers in tokyo si si-a facut "damblaua" de a ucide citi mai multi oameni!A ales si ziua si locul,a planuit totul!
Tot planul l-a scris pe net inainte cu vreo sapt.dar politia l-a gasit abia dupa fapta!!
Vecina mea mi-a zis acum 30 de minute "traim in vremurile cind te injunghie la metrou/tren,daca vrea sa intre intr-o scoala o poate face fara nici o problema,mi-e teama!!"
Si asa si este!
Aici scolile n-au nici un fel de protectie!Au gate-uri pe care le deschizi in voie,usile toate sunt deschise,iar copiii de clasa 1-a invata la parter ,sali de clasa care au usi si afara,spre curtea scolii si care stau larg deschise,cel putin vara!!

Am inima cit un purice.Nu avem garantia ca ne trimitem copiii la scoala si ca in timpul cursurilor sunt in siguranta!Nu mai zic de drum!Dar daca nici macar in salile de cursuri...
Cite tragedii trebuie sa se mai intimple ca sa se ia masuri adevarate de protectie?
Voi,parintii din toata lumea cum "vedeti" aceasta problema?
Nu v-ar apuca paranoia daca ati sti/afla asa ceva?Sunt exagerata?
Mergeti pe principiul "nu mi se poate intimpla(chiar) mie"??

Nici nu stiu concret ce vreau sa zic,sunt inca
Azi copilul meu e bine,dar din septembrie incep scolile!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Lucrul asta se opate intampla oricui , oricand , oriunde.
Cred ca ai aflat de canadianul ucis de un chinez bolnav psihic.
Prin asta vreau sa spun ca nu exista masuri de siguranta care sa poata opri mintile bolnave.
Daca nu poate intra in scoala dar dorinta lui de a ucide este destul de arzatoate asteapta in fata scolii. Asteapta intr-o statie , samd.
Lumea e plina de nebuni nediagnosticati sau care nu vor sa urmeze tratamentul , sau pur si simplu de ucigasi cu sange rece. Plina in sensul ca exista peste tot , nu ca unul din 2 oameni e asa.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Hannen, pe mine ma amuza faptul ca scoala iti da un mail ´´ai grija de copii´´.Ok,dar cum adica sa ai grija? sa nu-i mai lasi la cursuri?

Acum logic ca toata lumea e stresata,in alerta.Cred ca ar trebui sa se ia totusi niste masuri in scoala, sa minimalizeze riscul,nu crezi?Asa,parintii ce pot face? daca nebunul vrea sa omoare copii in scoala,atunci punem paza la scoala!

Eu as introduce un program obligatoriu de verificare psihica, cam la fel cu analizele obligatorii.Iar cei ce prezinta pericol, trebuie inchisi si tratati!

Toti copiii ar trebui sa fie prezenti in cabinete psihologice,cu parintii de mana, pentru a se stabili daca au probleme sau tind sa aiba.
Si parintii ar trebui sa fie obligati sa-si supravegheze mai in de aproape copiii,nu lasati asa pe net in nestire,victime ale jocurilor sangeroase si ale forumurilor cu satanisti sau cum naiba se cheama.

edit ca e plin de greseli textul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

exact asta vroiam sa zic si eu: de crima din greyhound..
stii care e paradoxu? canadienii, indiferent de etnie (adica cei traiti in canada de mai multa vreme)sunt extraordinar de politicosi:
in statia de autobuz se aseaza unu in spatele altuia, sunt calmi, la trecerea de pietoni ( nu m-am mai asigurat de nu stiu cand), in trafic, si tot asa

a fost de ajuns un dezechilibrat sa bage groaza in toata Canada...

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru

stii care e paradoxu? canadienii, indiferent de etnie (adica cei traiti in canada de mai multa vreme)sunt extraordinar de politicosi:
in statia de autobuz se aseaza unu in spatele altuia, sunt calmi, la trecerea de pietoni ( nu m-am mai asigurat de nu stiu cand), in trafic, si tot asa

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

Nu era canadian ucigasul , era un chinez de 40 de ani care de 4 venise in Canada. Bolnav psihic , fosta lui sotie a declarat ca a refuzat sa se trateze.
Ma intreb insa cum si-a luat viza

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

La controlul medical pentru viza de emigrant in Canada nu iti trebuie evaluare psihologica, ci numai fizica. Se deduce ca esti ok la cap daca ai o munca buna de ceva timp, ai familie, casa, masa etc... Nu ar fi rau sa introduca si o evaluare psihologica... Da' si acolo se poate da spaga, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

hannen,cred ca e cumplit prin ceea ce treci.daca toti parintii au primit mailul respectiv banuiesc ca si autoritatile vor fi informate iar pina in septembrie treaba se va lamuri-sper- intr-un fel sau altul...adica daca a fost hoax sau o amenintare reala.la fel sper ca daca se va ajunge la concluzia ca e o amenintare reala atunci vor spori masurile de securitate in scoli,macar pentru o perioada.
pina nu se lamuresc treburile eu zic sa nu-ti copila nici la piscina,asta pentru linistea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Hannen, se intimpla fel de fel de nenorociri peste tot in lumea asta, dar nu trebuie sa traim cu frica in sin ca ni se va intimpla si noua.... Da, este normal sa fi precaut ca sa eviti o tragedie, dar sa nu devi paranoica.

In primul rind linisteste-te. Gaseste un moment de liniste pentru tine si trimite multumiri Universului pentru cadoul de viata ce ti l-a dat prin copiii tai, apoi cere protectie, liniste si pace sa le calauzeasca mereu. Frica este destructiva, indeparteaza-o cu ginduri bune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Chinezii cer acum ca sa elibereze vize turistilor care vor sa vada jocurile olimpice o evaluare psihiatrica; asta apropo de evaluari si vize. Daca la unii se poate, ar trebui si altii sa le urmeze exemplul.
Cu scolile - prin NY, in liceele din zonele mai rau famate (or fi la toate asa), cine intra trebuie sa treaca printr-o poarta de detector de metale, ca la aeroport. Stau de paza cei angajati chiar cu asta, sa se asigure ca totul e OK. Nu stiu cat de eficient ar fi daca e un nebun hotarat sa intre, insa eu m-as simti mai in siguranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Eu as introduce un program obligatoriu de verificare psihica, cam la fel cu analizele obligatorii.Iar cei ce prezinta pericol, trebuie inchisi si tratati!

Pai pe mine m-a atacat lumea la sugestia interzicerii fumatului ca interzicere a unui drept fundamental al omului. Ce spui tu o sa para desprins din 1984. Ideea ta ar fi perfecta intr-o lume perfecta,dar in cea reala lasa loc pentru abuzuri.

hannen, din pacate exista devianti care nu pot fi opriti la timp. Nu sunt sigura ca asta vrei sa auzi acum insa. Sursele politienesti necesare pentru a mentine o societate paradis sunt imposibil de obtinut. Ce cred ca poti face in cazul asta concret este de a alerta numai scoala unde invata Amira. Sa introduca o forma de legitimare si sa aiba pe cineva la intrare, sa ii invete pe copii sa spuna daca aud/sunt martori la orice suspect. Cateva masuri de intarire a sigurantei cred ca sunt usor de luat in conditiile in care spui ca oricine poate intra in scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

chinezii isi pierd automat cetatenia chienza atunci cand aplica pentru alta rezidenta
dupa 4 ani, tot ce e posibil ca deja sa fi avut cetatenia

dar se pare ca in tara circula vestile mai bine ca aici
toti au decalarat ca era un om echilibrat, cu etica superioara de munca, iar sotia a declarat ca a plecat sa rezolve niste probleme de familie...

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui maru

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

Nu era canadian ucigasul , era un chinez de 40 de ani care de 4 venise in Canada. Bolnav psihic , fosta lui sotie a declarat ca a refuzat sa se trateze.
Ma intreb insa cum si-a luat viza

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

Mergi la inceput