IMI FAC CURAJ SA CONDUC (12)
Raspunsuri - Pagina 19
Delphinas spune:
MadameBovary eu am avut traseu foarte simplu...sens giratoriu...semafor, unde am vrut sa dau masina un pic mai in fata cu a 3-a. logic ca a murit motoru. examinatorul foarte degajat...se mai intampla si la case mai mari. mi-a spus ce sa fac, parca as fi fost cu instructoru la prima sedinta. si eu am avut la traseu intersectie cu benzi imaginare...trebuia sa virez la stanga...am reusit sa ma incadrez bine si sa imi pastrez banda.
legat de competitia dintre soti....si al meu a facut o fata palida cand am fost si l-am luat de la serv duminica trecuta. el care pana acum ma lua el pe mine...acum s-au inversat lucrurile.
ieri am fost la tara sa o ducem pe bunica la spital. am condus eu. trebuia sa merg eu cu mama, dar cum ea inca nu are incredere in mine, a mers si sotu cu mine. am condus fara sa tin cont de ei in masina. am vb despre orice, numai de condus nu. ajungem sa urcam in sat....mama se astepta sa imi las sotu, de unde...eu cu a 2-a dai dai...si am ajuns mai mult decat bine.
frumos a fost la intorcere...bunica abia la jumatea drumului a vazut ca eu conduc....vai sa il las pe sot. ca mai frumos ii sta la barbat sa conduca. femeia sa conduca cand venim de la nunta, sa mai bea si barbatu. EU NU SUNT SOFER DE REZERVA!!!!
asta ma oftica pe mine cel mai mult...eu sa conduc cand bea el. ei cum sa nu. eu conduc cand vreau eu.
poze, Just Me
ambitioasa
MadameBovary spune:
Ioana si Delphinas, multumesc pentru raspunsuri. Eu ma intreb daca se poate sa ma puna sa garez cu spatele... nu stiu daca am avea unde, ca cele mai multe locuri de parcare sunt laterale. Instructorul mi-a zis ca de cand practica el meseria asta, numai o data sau de doua ori l-a pus politisul pe vreun cursant sa gareze cu spatele. In rest, doar parcare laterala. La care eu stau bine ! Cel putin la capitolul asta instructorul e mai mult decat multumit de mine... tot imi spune ca daca m-ar pune sa fac asta la examen, acolo s-ar incheia pentru ca de grozav ce o fac, nu ar mai avea nevoie de alte dovezi ca ma descurc in trafic . Dar cum mi-e norocul, sigur asta nu ma pune sa fac!!
Restul manevrelor le stapanesc destul de bine... plecarea din rampa mi-a iesit de fiecare data bine atunci cand e cu frana de mana trasa... intoarcerea din 3 miscari mi se pare f. simpla (am facut-o doar in poligon). Mie mi-e teama sa nu mi se opreasca motorul... stiu ca se intampla si la case mai mari, dar daca mi se intampla de 2 ori, nu dau o prioritate si cine stie ce mai uit sa fac, s-a dus carnetul meu!! La ultimele sedinte nu mi s-a intamplat decat o data/sedinta... ah, si mai am o problema cu si revenitul pe banda mea si cu semnalizatul. Uneori semnalizez la fiecare miscare, alteori uit si cand plec de pe loc ... instructorul ma intreba "bine, bine, si semnalul?" , iar raspunsul meu era "lasati, ca m-am asigurat, nu venea nimeni din spate"
I never fake ... sarcasm
Kerstin spune:
Am facut trei luni de cand conduc zilnic! Am reusit sa ma perfectionez, nu mai am emotii cand conduc in schimb mi-e teama de zone necunoscute in care nu am fost niciodata, iau harta imi imaginez cum ar fi.... deci mai am de lucru la capitolul asta.....
Va recomand un site: www.incepator.ro si o carte care va poate ajuta f. mult Se nume#351;te:
„Exerci#355;ile conducerii autoturismului”
Autor: Ilie Ciolac, inginer mecanic.
Editura „Matrix Rom” Bucure#351;ti – 2007.
Cei interesa#355;i de exerci#355;iile deprinderii conducerii au a#351;teptat destul timp publicarea unei sinteze cu informa#355;ii exacte. Chiar #351;colile de #351;oferi nu au înc#259; un manual de exersare. Este larg r#259;spândit#259; doar o cultur#259; po****r#259; privitoare la ma#351;ini #351;i la exerci#355;iile în poligon #351;i pe drum. Singurule repere sunt fixate de legea rutier#259;, potrivit unei sistematiz#259;ri juridice, #351;i se înva#355;#259; la cursurile de legisla#355;ie.
Cartea aceasta, scris#259; de un instructor, este conceput#259; din perspectiva preg#259;tirii complete pentru examenul practic.
Kerstin spune:
Scuze pt lipsa diacriticelor!
Cuprinsul #351;i prezentarea c#259;r#355;ii se poate citi pe site-ul:
http://exercitii.ciolac.com.
Sper sa nu o considerati reclama.....
alexandraaaa spune:
MadameBovary, el are cateva luni de experienta in plus fata de mine, luni in care (ca si mine acum) a condus zi de zi. Stie intr-adevar una alta in plus fata de mine.
Legat de examen (eu l-am dat acum o luna) iti pot spune urmatoarele: la sala, in timpul examenului, vezi in permanenta la cate intrebari ai raspuns corect. Eu una m-am relaxat total cand am vazut ca deja aveam 22 intrebari corecte (am facut 25 in total, na, sa ma laud :P ). Inaintea examenului propriu zis ti se da o intrebare oarecare (de genul care dintre urmatoarele sunt fructe) ca sa intelegi cum selectezi raspunsul corect. O data ce ai dat "trimite" nu mai poti corecta. Deasupra ecranului este o camera de luat vederi, ti se vor face 3 poze in timpul examenului, care vor ajunge la politistul cu care dai traseul. Traseul la mine a durat 25 minute, aveam impresia ca nu se mai termina odata. M-a pus sa fac asa: parcare laterala, intoarcerea din trei pasi, mersul cu spatele. In rest te pune sa te plimbi prin zona unde dai examenul, incat sa intalnesti si intersectii cu indicatoare, si cu semafoare, dar si intersectii nedirijate. Sa fii atenta sa dai semnal cand tragi pe dreapta de fiecare data, mie mi-a scazut cateva puncte chiar la final pentru ca atunci cand am oprit nu am dat semnal. Gararea cu spatele se da foarte rar din cate stiu eu, iar daca dai in Damaroaia ca si mine, nici nu are unde sa te puna, ci numai laterala. Si, apropo, parcarea laterala este obligatorie la examen, nimeni nu scapa de laterala dupa noile reguli.
Incerc sa iti dau un mic sfat, in cazul meu a functionat foarte bine: cand te sui la volan nu te gandi ca dai examen, ci gandeste-te doar ce mult iti place sa conduci. Multa bafta, si intreaba-ma orice nelamurire ai avea. Am totul proaspat in minte
ioana_p76, avem deja doua masini, doar asa am putut sa conduc zi de zi. Problema apare cand mergem undeva impreuna, ca doar nu o sa mergem fiecare cu masina lui cand avem aceeasi destinatie.
Delphinas: te inteleg perfect. Cred ca daca imi spunea cineva ca "mai frumos ii sta la barbat sa conduca" ma infuriam rau. Imi place foarte mult sa conduc, si cred ca ma descurc chiar foarte bine avand in vedere experienta atat de mica. Ma simt atat de bine la volan, incat n-are cum sa nu-mi stea bine :)
MadameBovary spune:
Alexandra, iti multumesc si tie pentru raspuns. Deci la sala ai mereu evidenta raspunsurilor corecte? Eu auzisem ca daca faci 5 gresite se inchide direct, iese din program etc, dar nu stiam ca ai undeva afisat si cum sta treaba . Ar fi bine asa, macar sa nu stai cu stress in permanenta ca nu stii cate ai facut bine sau nu. Cum a fost politistul cu care ai dat tu? Iti spune ceva in timpul examenului sau toate comentariile vin la final dupa ce se termina?
Acum sunt tare obosita, nu mai imi vine nimic in cap...dar cand oi fi mai odihnita, mai intreb eu sa ma lamuresc
I never fake ... sarcasm
alexandraaaa spune:
Da, ai mereu evidenta raspunsurilor corecte, gresite si numarul intrebarilor ramase la care nu ai raspuns inca. Daca gresesti 5 intrebari se inchide direct (ce sens ar avea sa te mai chinui cand deja ai picat? avantajul examenului pe calculator). Eu nu mi-am aflat rezultatul pe loc, pentru ca dupa ultima intrebare nu mi-a mai aparut numarul intrebarilor la care am raspuns corect, ci doar un mesaj ceva de genul "sunteti admis". Stiam sigur ca aveam 24 intrebari corecte, nu stiam daca am raspuns bine sau nu la ultima :) dar am aflat a doua zi la traseu.
Politistul cu care am dat eu examenul era foarte rece, oficial. Cand imi spunea ce am de facut, vorbea foarte clar si destul de tare, si exprimarea era ceva in genul "la urmatoarea intersectie prevazuta cu indicatoare, vom efectua viraj la dreapta". Singurul moment in care a glumit a fost cand am facut parcarea laterala, si nu am lovit bordura, in schimb ma apropiasem periculos de mult de un copac. Atunci mi-a spus "in regula, sa mergem, ca mai aveam putin si ne cataram in copac".
Iti face observatii si in timpul examenului, daca gresesti parcarea laterala sau mersul cu spatele sau intoarcerea in 3 pasi, iti spune pe loc. La urma iti mai spune daca a mai remarcat ceva, mie mi-a spus ca am fost nesigura cand a trebuit sa ocolesc un obstacol. In timpul examenului am avut tendinta sa ma uit la schimbatorul de viteze, a remarcat si m-a intrebat in ce viteza sunt.
Ar fi bine sa parcurgi zona in care vei da examenul, macar o data cu instructorul tau. Unde am dat eu examen, am descoperit un indicator ascuns de crengile unui copac. M-a oprit instructorul de 2 ori acolo, pt ca eu nu l-am vazut, si mi-a spus ca daca fac asta la examen, pic.
Delphinas spune:
eu vin din vechea generatie cu examenu pe foaie...prima data am facut 25. a doua oara, nu prea m-am mai obosit cu chestionarele...si am facut 24. am ramas uimita. de fapt asa faceam si in facultate. la restante ma duceam tamaie si luam note mult mai mari decat la examenele unde invatam serios. asta e.
intoarcere din 3 miscari...am facut cu sotu. era pe burta de ras de mine...dar m-am ambitionat si i-am aratat ca pot si eu.
parcarile...capitol cam greu pt mine. de fiecare data cand ajung acasa caut o parcare sa intru cu fata. cand o sa am ceva mai mult timp la dispozitie, o sa fur masina si plec intr-o parcare mareeeeee sa fac parcari. trebuie sa ma perfectionez si la astea.
alexandra imagineaza-ti ca mi s-a urcat sangele la cap cand am auzit ca "barbatului ii sta mai bine la volan" da eu ce am???
eu sunt o "lady" la volan...
sa va spun ca m-a vazut un ex iubit la volan si a zis ca arat super bine. a zis ca parca as fi facuta pt volan. cum sa nu...habar nu ai tu cat imi tremura mie picioarele cand vad ca imi vine un dement pe sensu meu de mers si parca nu revine pe sensu lui.
poze, Just Me
ambitioasa
alexandraaaa spune:
Timp de 3 saptamani am tot incercat parcari laterale, dar foloseam reperele ca pe loganul de scoala si nu imi ieseau. La scoala mi-au iesit intotdeauna foarte bine, asa ca eram foarte contrariata. Pana la urma l-am rugat pe sotul meu sa ma ajute sa invat, si a fost de ajuns sa stea langa mine o singura data. Acum, in ultimele cateva zile mi-au iesit de fiecare data. O problema in minus :) Chiar eram putin complexata, cand ma chinuiam si nu imi iesea, si vedeam privirile de pe fetzele altor soferi care parca spuneau "mda.... gagica la volan"
MadameBovary spune:
La asta ma gandesc si eu ca o sa fie problema, cu parcarea... ca una e sa inveti pe un tip de masina si apoi sa treci la alta. Dar cred ca e mai greu doar la inceput, pana te prinzi care trebuie sa fie noile repere... si bine ar fi sa nu zgarii nimic pana te edifici
I never fake ... sarcasm