Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (297)
Raspunsuri - Pagina 18
Bombonicaaaa spune:
Bianca , pune draga si fa tortul ala , eu daca ma apuca pofta ma pun rapid si i-mi mai fac o tava de amandine ![]()
Ce glazura faci tu la tortul asta ? Eu stiu una
super , gustoasa tare si f aspectoasa 
Oana
Baby
Iustiana Noemy(4.11.1999) si Jasmine Neidyn(28.12.2005)
www.dropshots.com/Bombonica" target="_blank">VIDEO 1 , www.dropshots.com/bombonica1" target="_blank">2, www.dropshots.com/jasmineB" target="_blank"> 3
www.onetruemedia.com/shared?p=189e1555048a1ba8191351&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MY ANGEL[/b]
Biancas spune:
Scrie Bombo si reteta si crema de amandina... eu tortul asta l-am cumparat de la Real.nu eu ci Nelu.
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Bombonicaaaa spune:
Amandine :
Pentru blat
6 oua
200 gr zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 gr cacao
8 linguri cu faina
intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile.
Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati cu mixerul sa va iasa un aluat mai subtire.
Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati , iar pe fundul ei puneti si hartie de copt ,o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.
Blatul se taie in 2 si se lasa la racit .
pentru sirop
400 ml apa
200 gr zahar
2 plicuri capucino de ciocolata
o esenta de rom
punem toate ingredientele pt sirop intr-o craticioara la fiert, si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute si o sa obtineti un sirop urat dar bun 
Se lasa si asta la racit si trecem mai departe
pentru crema
3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
1 paket de margarina ( de 250 gr)
3 linguri cacao
Intr-un castron punem margarina partial topita o mixam bine de tot pana ne iese un fel de maioneza mai slaba
se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul ,adaugam galbenusurile si cacaoa si mixam pana se obtine o crema .
Si-acuma ! puneti pe o tava prima jumatate de blat , peste care punem cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem toata crema , apoi punem peste crema cealalta jumatate de blat si insiropam din nou.
nu puneti tot siropul, este prea mult, dar voi faceti cum vreti
pe urma bagati tava cu blatul taiat, insiropat si cremuit la frigider, pt minim 2 ore. 
Glazura: 210 gr ciocolat#259; am#259;ruie
165 ml smantana lichid#259;
25 gr miere
42 gr unt moale
Se taie ciocolata cu cu#355;itul , dac#259; vre#355;i s#259; o da#355;i pe r#259;z#259;toare treaba voastr#259; ideea e sa fie faramitzata ![]()
Se inc#259;lze#351;te smantana cu mierea #351;i se vars#259; peste ciocolat#259; amestecand repede #351;i bine .
Dup#259; ce s-a amestecat bine se adaug#259; untul, eu in acel moment am pus-o pu#355;in pe foc s#259; se topeasc#259; bine, chestie pe care v-o recomand c#259;lduros pentru c#259; dac#259; se intampl#259; s#259; r#259;mana vreo buc#259;#355;ic#259; de ciocolat#259; netopit#259; compromite totul 
And that's it ! Va iesi o bunatate de glazura , putin cam lichida la inceput , cat e f fierbinte , se mai poate lasa la racit dar sa nu devina f groasa , astfel se v-a intinde mai greu pe praji .
Se glazureaza prajitura din tava si de mai da putin la rece sa se intareasca glazura dupa care o putetzi portiona , patrate , triunghiuri sau cum vretzi voi ![]()
Reteta o am preluata de pe culinar , dar jur ca e o nebunie de prajitura .
Poate la prima vedere v-i se pare greu de executat , eu sunt o comoda de felul meu si daca era sa fie greu cu siguranta nu as fi facut-o , este simplu si rapid de facut , mai mult dureaza sa stea la racit , cam 2.5 ore ![]()
Pofta buna !
Oana
Baby
Iustiana Noemy(4.11.1999) si Jasmine Neidyn(28.12.2005)
www.dropshots.com/Bombonica" target="_blank">VIDEO 1 , www.dropshots.com/bombonica1" target="_blank">2, www.dropshots.com/jasmineB" target="_blank"> 3
www.onetruemedia.com/shared?p=189e1555048a1ba8191351&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MY ANGEL[/b]
silvi_2005 spune:
Acum ajung si eu in zona Pc-ului.Alaina mancat tare rau azi ca de obicei nu stiu ce sa ii mai dau i-am luat aiz de la Cora ceva cartofi prajiti in forma e fata zambitoare si nici vb sa ii manance, noroc ca a mancat acolo ceva pizza.
Giova nasoala patanie ati avut, daca a facut vaccinul asta de 2,5 ani e ok ca are si antitetanic in el, sa il dezinfectezi doar bine si vezi sa nu fie ramas ceva pe acolo.Si noi am fost azi in parc si a fugit Alain nonstop, banuiesc ca Marco nu face asa daca tu zici ca ai putut sta sa povestesti cu cineva
eu una fug nonstop dupa el ca nu are limita la fuga, pleca si nu are nici un habar daca merg eu dupa el sau nu si adca ii las avans prea mare nu il mai prind in graba.
Bombonica spor la cumparaturi, sory ca ti-am facut pofta, am uitat ca avem si gravidute prin zona 
MARAKI VAI CE PATANIE AI AVUT SI TU
a luat-o lumea razna, bine ca a trecut cu bine.Lanoi a fost chiar soare azi, zilele trecute aplouat si cred ca si in we va ploua, mie in schimb mi se pare foarte frig noaptea, imi vine sa trec la asternuturile de iarna.
Azi pan la urma nu ammai mers decat pe aiic prin zona, ca s-a facut tarziu pana ne-am intors din parc si am mai tras o tura se shopping la Cora si gata.Alain s-a invatat sa viziteze raionul de jucarii si ii trebuie mereu ceva, azi nu s-a lasat pana nu la convins pe Jea sa ii mai ia doua machetute de moto
si tati nu il refuza never.....vai ce obiceiuri nesanatoase ii face, ma enerveaza.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
cosmi1975 spune:
ce naiba are de se sterg mesajeleeeeeee???????
neata gagici ...n am mai scris din lipsa de timp cu 2 bucati de teroristi pe cap(1 bin laden)
asa ca am citit tot ce ati scris...
GIOVA saracutul mario...bine ca ai vazut aschia
BIANCA si eu vreau un sutien din alaaaaaa
SILvi e o placere sa te citesc de fiecare data
MARAKI aoleuuuuu ce patisi fata..eu cred ca i trageam una...de frica aleia
MIRELA hai ca mai e un pic si scapati de colici
noi dupa ce ne am cacait sa plecam prin tari straine (la naiba cu serviciul sotului)luni dimineata o luam la drum(in gasca) prin frumoasa noastra tara cu gandul de a ajunge la cheile bicazului dar cu popas la vila bran.....asa ca vineeeeeeeee relaxareaaaaaaaaaa ...ma fac o doamna nu mai vrea nimeni olita,papa,parc,cocalata,nanii 

si maine face o iesire in gasca numai fete...gasca din parc ...la padure la un gratar dar cu copiii...
vaccin????n am mai facut lui stefan ptr ca am rugat o pe dr sa amanam cu 2 saptamani din cauza vacantei mele sa nu faca copilul ceva complicatii iar eu depresie pana ajung la el
maraki spune:
Buna ziua si de la noi,
Am niste neeeervi....stau sa ma rog de italieni de luni sa imi dea banii pe concediu
Giusepe e in Italia, ala care-i tinea locul vine maine din Italia, mai e un var prin alianta care ma tot amana in fiecare zi
Asta nu e sanatos, doar nu cer bani in avans, sant banii pe zilele de concediu adunate pana luna asta ( se dau 2 zile pe luna )Vorba lui Giorgos: cand spune ca iti da dupa cateva zile, zi si tu ca vii la sv. tot la fel ![]()
Cosmina concediu placut
si drum bun
Silvie vad ca si voi santeti la fel
Angelo a luat micul dejun in oras,dimi nu a mancat decat o felie de parizer goala dar i-a cumparat socrosenia ceva ca sant la Mall.
Bianca ai primit ceva de la musafiri?![]()
Bombo suna bine reteta dar am o leneeeee....oricum am salvat pagina 
Gabi oare ce mai face? Nu a scris demult.....
ma apuc de curatenie desi.... am o leneee......
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Giova spune:

am aparut si eu...
Ieri am fost prin Mall pana tarziu, azi in parc, acasa, papa si nani.
E super afara, s-a mai racorit, acum vine ploaia, dar nu conteaza, mai trebuie si dintr-asta.
Azi a nascut nasa noastra de la Cluj
. Un baietoi de 3900 gr si 58 cm. Lung si cu par mare, spre deosebire de frate-su, care a fost ma slab, mai mic si chel
.
Maraki pe cine mai trebuie sa scot din lista?
spor la curatenie.
Silvia nu am apucat sa-i fac vaccinul de 2,5 ani, dar nu i-a intrat adanc, doar i-a zgariat pielea, ca era ditamai aschia.
Nu a stat locului acolo, a tot alergat, eram cu ochii pe ei sa nu ne scape in strada. ba erau in masina, ba fugeau pe langa noi sau se jucau cu masinutele. cand e cu altcineva e mai cuminte marco.
Cosmi pacat ca nu mai plecati in Italia. ce sa-ti spun: concediu placut si relaxare la greu.
Bianca mersi de sfaturi, nu a fost asa tragedie. nici nu mai stie ce a patit.
Bombo hai ca fie-ta e mortala nu se compara cu Marco, dar poate mai invata si al meu figuri noi.
va
, weekend fain sa aveti.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
cosmi1975 spune:
GIOVA nu mi pare rau ca nu plec in italia eu am ales ptr ca ar fi tb sa plec doar cu bianca fara gabi si n am vrut ....de anul trecut am vb ca in fiecare an sa plecam noi 2 undeva singuri fara copii....bianca va pleca la tara la tata socru si stefan la mama ...plus ca in septembrie vine cumnata acasa si logodnicul iar in noiembrie soramea cu cumnatu
Biancas spune:

Am terminat si eu cu castravetii, a venit si o colega de facultate sa imi aduca invitatia pt nunta din 30.08... am facut curatenie pe aici...si a trecut ziua. Copiii s-au dus in parc in spatele blocului.
Maraki, neseriosi italienii aia.
. Am mai primit un buchet de flori de la fini. Hai apuca-te sa faci amandine daca iti plac asa mult ![]()
Giova...la noi pe maine se preconizeaza ploaie...ar fi bine ca mergem la nunta si sa nu mutim de cald acolo... Acum e super cald. Felicitari nasei tale pt nastere 
Cosmi, mai ai un pic si plecati...
numai tu cu sotul tau....in luna de miere 
Bombo, mi-am salvat si eu reteta dar nu stiu cand ma voi incumeta. Mie imi place sa fac chestii dinastea dar imi place sa fac ce vad...adica sa mi se spuna exact ...ce fel de tava sa folosesc cam ce dimensiune...de ex.
Eu nu mi-am mai facut parul ca alataieri am stat pe DC in loc sa merg sa imi fac programare si ieri cand m-am dus nu mai avea locuri tipa
. Asa ca nu stiu cum merg cu parul, oricum nu il mai suport lasat pe umeri...ma apuca toate caldurile daca simt parul pe ceafa. Mi-a promis o prietena ca vine sa mi-l aranjeze maine dar habar nu am ce stie ca nu m-am mai lasat pe mana ei si nu e nici coafeza
. Si mi-e ciuda ca nici nu l-am vopsit si se vede crescut la radacina. Trebuie sa imi fac si maniciura ca nu m-am trezit sa merg la manichiurista sa mi-o faca
.
Mai revin eu...
Ce ciudat merge DC asta....
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...