Berlin
Buna,
As vrea sa facem o scurta vancanta (4-5 zile) la Berlin in toamna acestui an.
Nu am stabilit exact cand, probabil in oct- nov, in mini vacanta copiilor.
As avea nevoie de cateva repere:
In primul rand as vrea sa va rog sa-mi dati o recomandare pentru cazare: ne trebuie o camera pentru 2 adulti + 1 copil (8ani); sper sa gasesc o pensiune draguta cu 60-80 E/noapte, aproape de metrou
Vrem sa mergerm cu germawings. Ati zburat cu germawings? se intampla sa anuleze zboruri?
Cum este vremea in Berlin in oct -nov ? Ar tb. sa pun si o umbrela in bagaje?
Deoarece vom merge cu baiatul ce
l mare care este pasionat de tehnica, mi-am propus sa vizitam cateva muzee despre stiinta si tehnologie.
Museum of Natural History
German Museum of Technology, Berlin + SPECTRUM
Labyrinth Kindermuseum Berlin
MACHmit! Museum für Kinder
Zucker-Museum
Archenhold-Sternwarte Treptow ( Astronomy museum)
Se poate ajunge usor cu transportul in comun la aceste muzee ?
Credeti ca vreunul din aceste muzee este plictisitor pentru un copil?
Mai stiti si alte muzee/expozitii /etc despre stiinta?
Multumesc,
Iulia
Raspunsuri
angiuta spune:
Iulia e musai sa ai umbrela toamna la Berlin.
Germanwings nu stiu daca au obiceiul sa anuleze dar aterizeaza la Schönefeld care e destul de departe de centru, in fostul Berlin de Est. Ar fi bine sa gasesti un hotel mai aproape de centru cu toate ca oriunde ai sta in Brelin ai sigur mijloace de transport la dispozitie chiar si noaptea (noapte circula autobuze).
Biletele la mijloacele de transport in comun sunt scumpute, e mai bine sa luati bilet pe toata ziua, valabil la toate mijlocele de transport in toate sensurile si coste vreo 6,10 euro de persoana. Pt. un adult un bilet normal costa 2,10 euro si e valabil 2 ore dar intr-un singur sens (nu te poti intoarce de unde ai plecat cu acelasi bilet). Pentru copil un bilet cred ca e 1,40 dar nu stiu sigur...
Despre muzee de stiinta nu stiu ce sa-ti spun, eu n-am vizitat nici unul .
Pentru baietel cred ca ar fi interesant si Muzeul Lego care e la Potsdamer Platz(Sony Center).
Angiuta mamica lui Vladut(8 iunie 2007)
iuliacm spune:
Multumesc Angiuta .
Am ales germanwings pentru ca e singura companie low-cost care merge la Berlin. Sunt si curse de line dar sunt f. scumpe.
Muzeul Lego !!! Yes! asta cred ca o fie primul pe lista!
Exista un Lego Land prin apropiere, adica sa-l vizitam si sa ne intoarcem in aceeeasi zi?
Unda gasinm un magazin MARE pentri copii , cu jocuri si jucarii in special?
Orice alte info despre Berlin imi sunt utile.
Iulia
mihaela_s spune:
Eu o sa-ti povestesc despre patania noastra in Berlin, e doar o chestie pe care e bine sa o stii daca cumva ajungeti noaptea...
Noi am innoptat in Berlin pe drum spre Ro acum o luna, am facut rezervare la hotel Buffet, undeva intr-o suburbie a Berlinului. Cum nu e prima data cand facem asta-rezervare pe net si ajuns pe la 22-23 la hotel-nu ne-am gandit nici o clipa ca peste noapte hotelul ar putea fi inchis, fara receptie, fara nici o posibilitate de cazare.(spre ex. la Etap hotel exista posibiltate de cazare electronica, trebuie doar sa stii codul rezervarii). Scria pe site-ul hotelului ca ccc cazarea se face intre orele...x si 23, dar nu specifica absolut nicaieri ca dupa acesta ora hotelul este efectiv inchis...
La ora 23.30 am ajuns la hotel, totul incuiat, nimeni nicaieri, am sunat la un nr. de tf pe care l-am gasit pe o reclama, tipul de la celalalt capat al firului ne-a spus sa asteptam ca imediat va veni cineva...am stat 30 de minute si nimeni, am revenit cu telefonul, dar la celalalt capat nu mai raspundea nimeni, inchisesera tf...asa ca am mers la un hotel vecin, unde nu erau locuri dar receptionera amabila ne-a spus ca aproape toate hotelurile din suburrbii sunt inchise peste noapte. Ne-a indrumat spre Berlin unde hotelurile in general sunt cu receptie peste noapte. Asa ca am ajuns in oras, din 3 incercari 3 nereusite, locuri nu mai erau...si ultima incecare a fost la fix. Hotel Sedes, undeva in Berlinul fost comunist, dar un hotel renovat, frumos si ieftin. Poate si pentru ca a fost "salvarea" noastra, dar il recomand cu caldura.
Bafta si concediu placut!
PS. Din pacate noi am vazut orasul doar din masina, n-am avut timp sa-l vizitam. Stiu insa ca merita din plin!
vorbe de copil...
Hobby
iuliacm spune:
Foarte neplacuta situatie Mihaela. Bine ca intr-un final ati gasit cazare!
Multumesc ca m-ai avetizat. Nu m-as fi gandit ca hotelurile pot fi inchise noaptea!
La Sedes se poate ajunge de la aeroport cu mijloace de transport in comun ?
Dar magazinele sunt deschise sambata si dumnica? La Viena am avut surpriza ca sa fie totul inchis sambata si dumnica in afara de restaurante. Desi am fost avertizata, mi-am zis ca nu poate fi totul inchis! Ei bine a trebuit sa mergem in gara sa cumparam apa minerala si paine!
Iulia
mihaela_s spune:
iulia, din pacate nu stiu nimic despre drumul de la aeroport, nici despre mijloacele de transport in comun, noi am fost cu masina. La fel nu pot sa-ti spun nimic nici despre magazine...
Da, situatia a fost inedita si pentru noi, desi am calatorit mult, am patit-o pentru ca nu ne-am gandit la asa ceva...e bine te stiut!
PS. Incearca si al forumul fetelor din Germania, poate ai mai multe sanse sa primesti raspuns in legatura cu aceste lucruri.
Inca o data vacanta frumoasa!
vorbe de copil...
Hobby
Otiliav spune:
Eu am fost in iunie si am stat la Hollywood Media Hotel, am doar cuvinte de lauda dar nu stiu cat a costat fiind un teambuilding organizat de firma. Si pozitia este buna, este aproape de metrou. Noi am avut o cartela pentru 2 zile la metrou. De asemenea cand luati cartela de metrou pentru 2-3 zile sau cat aveti nevoie primiti si o harta cu orasul si punctele de interes, foarte utila, noi ne-am descurcat foarte bine cu ea si cu carticica despre oras. Carticica trebuie sa o aveti cu voi si beneficiati de reduceri la muzee, la plimbarea cu barca pe raul Spree.
Cu ocazia aceasta ma moblizez si pun si poze, am foarte multe pentru ca am fost cu colegii de servici si sunt mai multe seturi de poze, eu trebuie sa le triez.
La German Museum of Technology, Berlin + SPECTRUM am fost cu metroul. Daca vreti sa incercati o experienta noua puteti face o mica plimbare cu www.air-service-berlin.de/index.php5?page=190-11-0-1-1-2-3&lang=2" target="_blank">balonul Berlin Hi-Flyer.
Pozele noastre, Poze minunea din burtica 23+ si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
iuliacm spune:
Multumesc Otilia oentru sugestii.
Interesanta idee cu balonul! O sa vedem daca avem si curaj!
Iulia