capuse
buna!
am un catel chow chow de 3 luni
pe langa vaccinurile obisnuite, dr si apoi eu i-am dat cu frontline spray impotriva puricilor si a capuselor
eu am observat acum cateva zile niste umflaturi pe burtica, dar am crezut ca s-a iritat de la ceva/piscat
ieri a venit tatal meu in vizita si mi-a zis ca umflaturile(galme) sunt capuse
are pe burtica vreo 6 galmulete mai mari sau mai mici
i-am dat cu frontline direct pe umflaturi si a scheunat saracul ca niciodata, iar la una din ele s-a scarpinat de i-a dat sangele (acum nu stiu daca de la solutie sau capusa reactiona urat)
faza e ca daca intr-adevar este capusa aceasta este intrata cu totul sub piele, neramand nimic la exterior
pana sambata cand ajung la veterinar, ma poate sfatui cineva cum sa-l tratez?
am auzit ca ar fi suficient frontline-ul ca acesta intra in sange, si acest sange nu i-ar mai placea capusei si aceasta ar pica
e adevarat?
Raspunsuri
louisea spune:
Uff saracutul
Nu stiu cum e la catelusi dar la pisi al meu capusele se pun numai pe gat (pt ca acolo sunt vasele de sange) si au corpul intotdeauna in afara.
Noi le luam cu o www.bardexa.dk/data/gallery/thumb/420.jpg" target="_blank">penseta (cu care le luam f usor) si il dam cu un fel de pudra ca sa prevenim..
Nu poti ajunge mai repede la vet. sau macar la o farmacie veterinara sa-ti recomande ceva? :((
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
NicoletaB spune:
pe gat (in blana), ce am mai gasit erau moarte (are si curelusa antipurici si capuse) si poate d-asta au murit
dar pe burtic, nu se vad urme de corp care poata fi trase(am auzit ca nu se recomanda, caci ramane capul inauntru si se infecteaza)sunt bagate cu totul sub piele
am program incarcat zilele astea peste 20 si cabinetul e deschis pana la 19
louisea spune:
Eu stiu ca trebuiesc scoase dar cu pensete de genul celei din link. Sunt special facute pt asta. Cu cele obisnuite nu ies sau se rup cand incerci sa le scoti.
Se prinde capusa cu ea, se roteste un pic si ea iese cu totul.. si ce e sub piele.. Sunt fff bune si le recomand :)
Dar desigur nu merge cand capusa e cu totul inauntru :((
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
ingridnen spune:
am studiat si eu problema capuselor... deci ele isi baga capul si picioarele din fata (care sant ca niste gheare)sub piele... iar corpul ramane afara si ele respira prin corp. Daca le dai cu ulei sau benzina pe corp, se astupa orificiile de respiratie si atunci ele isi retrag capul din piele si cad... o intreaga tehnica
Eu folosesc la caini cu succes Advantix (pipeta) - ii dau cu cate o pipeta pe omoplati o data pe luna.
Ingrid si Cristi 5 ani si 5 luni