Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (187)
Raspunsuri - Pagina 8
kikineata spune:
Monica sa traiasca Teodora...ce frumos nume i-ati ales. Sa fiti amandoua sanatoase si va asteptam acasa cu vesti bune!
Teutz, am ras am ras si iar am ras....deci atata energie are Alexia, pai Garga cred ca ar adormi instant dupa atata topaiala. Garga incearca sa sara sotronul dar nu se desprinde deloc de sol:))
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
ruxandra_sb spune:
..si-am luat aurul la judo
Bravo Alina Dumitru!
hai Romania!
Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)
mamaana spune:
ne-am intors...
e 9 dim si fetele dorm in scaunele de masa - s-au trezit la 5
am terminat cu spalatul si aranjatul hainelor; de luni la munca...
fug sa citesc
danutz spune:
Laura
Sa fii fericita, sanatoasa, luminoasa si sa ai parte numai de lucruri bune!
Felicitari Monica! Bine ai venit pe lume micutza Teodora!!!
Sa fii sanatoasa si papacioasa.
almo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ktrinel Almo, oare de ce nu am avut timp sa vorbim mai mult despre problema asta ? ..cred ca cineva i-a tot facut ei asa in joaca si ea repeta, la inceput era ca un joc, apoi un gest cu care atrage atentia, neputandu-se exprima altfel …ei prind repede astfel de gesturi… nu cred ca pedeapsa sau piscatul/lovitul inapoi , nici chiar faptul ca te prefaci ca plangi .. ajuta. ba din contra, ii stimuleaza pt ca vad o reactie clara la gestul lor….apoi e ca un cerc vicios. Ce am observat eu la Julia: cu cat dau importanta mai putina unor astfel de gesturi ..cu atat mai putin le repeta…adevarul e ca asa fac si la gradinita : li se ia mana ferm si li se spune ca nu e frumos sa facem asta …si atat. activitatile continua fara a face mult tam-tam …asa fac si eu cu ea, mai ales ca trebuie sa fie o continuitate a educatiei de la gradinita…ai observat cumva cum reactioneaza daca altcineva strain ii face observatie ? Julia asculta mult mai repede de un strain decat de noi… se conformeaza imediat si nu mai repeta gestul. E f greu sa fii ferm pe pozitie ca parinte, sa iti impui sa ai mereu aceleasi reactii, daca iti schimbi mereu metoda, decizia, pozitia … nu obtii nimic. Din contra. Eu zic ca toti din casa sa va puneti de acord asupra unei metode si sa reactionati la fel…nu sa fuga la altul in brate pt consolare, de ex. fetele mai citite / patite ..mai ziceti si voi .. Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006) |
ai mare dreptate katrinel. la inceput noi o muscam in joaca, apoi, asa cum bine ai intuit, ne-a muscat si ea pe noi, doar ca ea nu stie sa se prefaca. a vazut ca asa atrage atentia, ca noi tipam de durere. realizez ca trebuia sa nu bagam in seama si sa nu facem atata tam tam, dar acum e prea tarziu de regrete. acum ii spun ca sunt suparata pe ea ca a muscat si ca a facut buba si toti cei din casa au aceeasi atitudine de suparati. ea vrea sa vina la mine sa o iau in brate dar ii spun ca sunt suparata ca m-a muscat si sa plece de la mine. atunci plange si nu se opreste pana nu o iu in brate. o las sa planga aprox 5-10 min si apoi merg si o intreb daca mai face, zice nu, apoi o iau un brate. prea mult tam tam nu?
almo spune:
citat din mesajul lui Dia1609 almo, si oana a avut o perioada de piscat copii. am incercat si eu diverse metode, la majoritatea zambea si facea in continuare, era bucuroasa de atentia atrasa asupra ei in modul asta. ktrinel are dreptate, la noi s-a cam remediat situatia cu luat mana ferm si spus ca nu e frumos si ca doare. fara plansete, certat, etc. si fara sa acordam f multa importanta subiectului, pur si simplu luam mana, spunem ca doare si nu e frumos si trecem la alta activitate repede. acum mai face asa numai ocazional, dc o enerveaza un copil cu ceva in mod repetat, atunci il pisca :)... sper sa scapam repde de faza asta cu totul, oricum situatia e mult imbunatatita ... asa ca relax, se poate schimba situatia, puneti-va toti de acord si reactionati la fel Dia de Oana 29.11.06 "Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez |
dia multumec. cred ca e o idee buna, asa ca o sa procedam si noi la fel de aici inainte.
madaluta spune:
citat din mesajul lui deeaA madaluta daca te mai intereseaza sa-ti faci un jurnal,ceva,sa stii ca mi-a descarcat mie sotul microsoft office,e frumos,poti sa pui si poze si filmulete,iti poti alege fundalul care-l vrei, culori,etc....dar eu inca imi prind urechile pe acolo,dar e frumos(asta in cazul in care nu stiai deja de el) deeaA de DAVID IONUT 24.12.2006 pozedavidutz |
da da..sunt interesata....si nici nu stiam de el...da..cum microsoft ofiice? imi dai mai multe detalii Ce program din pachetul ofice face asta, k eu il am instalat, dar n-am asa ceva..
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
madaluta spune:
monicabb: felicitari si multa sanatate !
Laura13: la multi ani!!
noi suntem bine, ne refacem dupa o noapte in doi in Vama Veche...Chiar daca mi-a lipsit berea dintr-o mana si tigara din cealata( k in alti ani), am reusit sa ma integrez cu usurinta si in atmosfera si sa ma simt cateva ore vamaiota.Doamne ce sentiment de libertate ai acolo... Si uitasem cum e sentimentul asta... Uitasem si cum e sa ne tinem de mana , sa ne plimbam noaptea desculti pe malul marii..sa ne imbratisam si sa ne sarutam nebuneste sub clar de luna.....a fost super, mai ales k si muzica a fost pe masura sufletelor noastre caci a fost seara folk...
Acum ne refacem si il asteptam cu nerabdare se Darius de la tzara. Cip a intrat in concediu si vin ai mei sa ni-l aduca....Pentru prima data de cand am nascut-o pe bri, vom fi noi 4.pana acum erau si bunici pe aici, sau darius la tzara..da acum sa vedem cum ne-om descurca..sa ne tineti pumnii...
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
deeaA spune:
madaluta pe bune daca stiu,ti-am zis ca-mi prind urechile in chestii de calc.dar cand vine sotul il pun sa scrie detaliat toata treaba,ok?................off ce frumos,doar voi doi,nici nu stiu de cand n-am mai fost pe undeva doar noi doi...a,ba da..de cand s-a nascut david....ma bucur pt voi....si va descurcati voi,cum sa nu!