INTERFERON
Raspunsuri - Pagina 5
chivutamonica spune:
Hi Ari,nu stiu bine referitor la sora mea dar cred ca am retinut ca de la 4mii a crescut la 18mii si e speriata foc .
ce a zis sa te intreb :cine iti face tie injectiile,tu sau doctorul,ca acolo trebuie sati le faci singura sau sa gasesti pe cineva.Cred ca nu mai esxista in toata lumea asa sistem medical sa nu fi sub supravegherea doctorului si sa nu-ti spuna cum stau lucrurile sa le dai cu sacul bani ca nu discuta nimic cu tine ,fug sa culeaga banii de la unul la altul
Ce pot sa -ti mai spun decit sa ai grija de tine si sanatate cit de multa.
ari spune:
Eu imi fac injectiile singura. prima am facut-o sub observatia infirmierei, care mi-a dat totate explicatiile de care aveam nevoie. Pe urma, m-am descurcat foarte bine singura. Daca-ti mai spun ca, in afara de interferon, imi mai fac 4 injectii/saptamana, deci 5 in total...
Nu sunt dureroase, acul e foarte fin si mic, cam de 1 cm lungime. Aici sunt preumplute seringile cu doza exacta de medicament, in asa fel incat e simplu sa scoti busonul seringii si sa faci injectia. In abdomen, subcutanat.
Sigur ca, chiar daca-mi fac singura injectiile, sunt sub observatie stricta din partea echipei medicale.
Incurajeaz-o pe sora ta, totul va fi bine. Va fi chiar mai simplu pentru ea sa-si faca singura injectiile decat sa mearga sa se roage de cine stie cine.
Cand incepe, maine?
chivutamonica spune:
Ari draga ,azi a inceput ,mi si groaza sa o sun ,am emotii pentru ea,a durut-o cum s-a simtit dupa ,o lasa pina miine si o sa-ti spun pe urma ce si cum sau sper sa intre ea sa-si faca ,tu ziceai ca mai faci ceva ,ce anume ?
Ai vazut ca ti-am scrsi e-mail si 2 poze .
te pup si mai vorbim ,sanatate cit de multa.
MONI
ari spune:
Moni, sper ca sora ta e ok. Da, am vazut pozele, multumesc.
Sa-mi spui cum se simte, bine? Daca o doare ceva sau face febra, sa ia echivalentul tylenolului de la noi. Si mai ales, sa se odihneasca.
V-am pupat. Ma duc sa-ti raspund de pe adresa mea personala, ca poate nu intereseaza pe toata lumea conversatiile noastre.
chivutamonica spune:
Ari ,asa cum spui,vad ca alte fete nu mai raspund si nu stiu de ce,sper sa fie bine si sotul lui Loredana.Mai era si Cami care s-a alturat si ea la subiectul asta si cred ca sunt destule cazuri pe care le-am putea discuta si a ne sustine unii pe altii.
eu,sper ca fetele sa mai raspunda si sa ne dea informatii bune despre acesta boala.
Va pup si sanatate multa la toata lumea
Moni
chivutamonica spune:
[flo[/[red]Ce sa mai zic,nu poti obliga omul sa-ti scrie .
,, Oamenii sunt ciudati in felul lor!''
chivutamonica spune:
BUNA dragilor,
vad ca trebuie sa te pui in genunchi ca cineva de pe acest site sa-ti raspunda la acest subiect.
sa ave-ti o sapt.placuta si sanatate.
loredanap spune:
ce vrei sa mai stii chivutamonica?
sotul meu isi facea singur injectiile in picior si eu i le faceam in la mana .nu a vrut sub nici o forma sa le faca in burta.
cred ca stiti ca interferonul se tine la frigider si se scoste cu o jumatate de ora ,o ora inainte de a fi injectat.nu cumva sa-l injectati direct de la frigider.inainte cu 30 min de inj lua paracetamol 1 tb,uneori lua si a doua zi unul,depinde cum se simtea.la primele 2-3 inj a luat nurofen si i-a fost ff rau(dureri de cap crunte,dureri musculare,agitatie)stare care l-a tzintuit in pat aproape 3 zile.cu paracetamol nu a mai avut asa dureri ,poate chiat deloc uneori.
nu stiu cu ce te mai pot ajuta.te rog sa intrebi orice si in momentul in care vad promit sa raspund.
acum sotul meu este fff bine.conteaza f mult si viata echilibrate ,fara excese,multumesc ca te-ai gandit la noi
sanatate
balasoiur spune:
Sa va spun si eu parerea mea.
De o luna fac interferon pt hepatita B. In primele 2 saptamani m-am simtit mai rau in ziua in care faceam injectia (3 pe saptamana) in sensul ca ma durea usor capul, spinarea, picioarele obosite. Nu am luat nimic pt atenuarea lor. Acum ma simt normal, parca nici nu as face injectiile.
Tot ce a ramas este starea de oboseala, mi se cam inchid ochii pe la munca. Adevarul e ca trebuie vreo 14 ore de somn pe perioada tratamentului.
O seringa de 30ml, tine 2 saptamani. Am observat ca la final ramane de fiecare data o doza in plus.
Am 27 ani si hepatita de la 6 ani. Nu trebuie sa se streseze cei cu hepatita deoarece e o boala care se duce lejer pana la adanci batraneti daca stii sa ai grija de organismul tau: fara alcool, grasimi, sucuri si mezeluri. Daca nu-i dai de munca ficatului, nici nu simti ca ai hepatita.
Babalz spune:
Fetelor...eu am 22 de ani, hep C...aproape 2 mil valoarea viremiei...nu ma mai plang,sunt optimista si aia e :) urmeaza sa fac interferon...nu inteleg de ce sunteti asa de speriate....se trateaza,iar asta este cel mai important