Mami, ma mai iubesti?
Dupa ce a mers 10 zile la gradinita, apoi 1 luna cu noi in vacanta, ieri, prima zi de gradi de dupa vacanta, fetita noastra de 4 ani m-a intrebat vreo zece ori, fara sa exagerez: "Mami, ma mai iubesti?" De tot atatea ori am incercat s-o asigur ca o iubesc mai mult decat orice pe lumea asta, ca o iubesc si cand o cert daca face prostii, ca daca ma supara pe ea cand face prostii nu inseamna ca nu o iubesc, dimpotriva. "Mami, pai asta e iubire?" raspunde ea. Cum sa procedez mai bine? Cum s-o fac sa inteleaga de este bine la gradinita? Dimineata cand a lasat-o tati la gradi era tare suparata, aproape sa planga, dar nu plange (asa zice educatoarea ei)... Ma gandeam s-o recompensez cu o jucarie pe care si-o doreste tare mult pt faptul ca merge la gradi, ca intelege, ca este cuminte acolo etc. ca s-o incurajez. Este o idee buna ?
Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si bb2 pe drum
Raspunsuri
gabriella1 spune:
Cred ca e buna si ideea cu "stimularea" unei noi jucarii.Dar fa-o sa inteleaga ca tu si sotul tau trebuie sa mergeti la serviciu,ca tu nu o inveti acasa ce invata la gradinita (cu scuzele de rigoare si sa nu ma intelegi gresit-stii la ce m-am referit cu exactitate
),ca acolo are multi copii cu care se poate juca,si ca oriunde ai duce-o ,iubirea ta pentru ea nu se va schimba niciodata! Probabil ca ii este ceva mai greu la inceput,cu timpul se va obisnui.
O zi buna!
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
filofteia spune:
Ea stie de bb2?? S-ar putea si de aici sa vina teama asta de lipsa de iubire.
In ce priveste gradinita, ii poti lua un ceas de mana cu limbi si ii explici ca atunci cand ajunge limba mare acolo si limba mica acolo mami/tati vin si te ia.
Eu asa am procedat cu Adi...este adevarat ca el are o pasiune pentru ceasuri...
monaraus spune:
Multumesc. Chiar e buna ideea cu ceasul, mai ales ca vazuse intr-o zi un ceas care i-a placut foarte mult...
Cat despre bebe2 stie si in jocurile ei exista si fratiorul ei, abia asteapta sa iasa din burtica sa-l hraneasca, sa-l plimbe etc. A fost o perioada dezamagita ca e fratior si nu surioara, dar se pare ca s-a resemnat cu fratiorul.
Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si bb2 pe drum