CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Si Antonia profita de ultimile zile de vacanta. In sfirsti s-a facut mai frumos si la noi la Montreal, nu mai ploua chiar in fiecare zii ...Ea a tot fost ca "tiganul cu cortul", mai mult prin vizite pe la diverse prietene ale caror mame stau acasa, deci o duceam dimineata si o luam seara...Am avut si noi fetite in vizita, cind ne-am nimerit si noi pe acasa...

Simbata si duminica avem invitatii la familii cu piscina si cum se anunta si la noi cald speram sa mai avem 2 zile de vara adevarata, ca pe urma incepe scoala...

Apropo de scoala, am revizuit lista de rechizite si am desoperit ca anul acesta va scrie si cu stiloul cu cerneala. Asa ca ne-am scotocit prin sertare unde aveam 2 stilouri noi noute si de atunci Antonia este in culmea fericirii, scrie toata ziua

O saptamina buna la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Deci, incet-incet se reia scoala si prin alte parti

Da, si la noi de anul asta vor scrie cu stiloul. Inca, e la alegere: creion sau stilou, si-tzi recomanda Oana, atit cit mai "mereg" Antonia sa scrie temele in creion. E aiurea cind gresesc si scriu in stilou:-((

La mate au facut impartirea cu rest si de azi au trecut la operatii combinate, adunari/scaderi cu inmultiri/impartiri. Bianca a fost singura din clasa azi care a stiut ordinea opertiilor (adica, intai inmultiri/impartiri si poi adunari/scaderi).

Miercuri o sa aiba primul test la cunoasterea mediului din Regenwurm (bhabar nu am cum sa-l traduc: viermele de ploaie:-))))) Au iesit la "cautat" viermi, li s-au dat nspe mii de foi despre acest vierme, azi le-a pus film cu si despre "individ"

Maine avem sedinta cu parintii, asa ca o sa revin pe We cu alte info, daca mai primim.

La engleza au inceput cu intrebarile uzuale: cum te cheama, citi ani ai, cum de simti si raspunsurile aferente, precum si o serie de adjective de genul sad, angry, surprised, etc..........

Inot au avut o singura data, ca luni a fost zi pedagogica (la fel va fi si pe 1 spt) si n-au avut ore de sport (pe 1 sept. nu au deloc ore).

Ieri am "ratat-o" la mustata pe profa de pian. Ea era jos in clasa, eu sus in Hort si, cum a terminat cu citeva min. mai devreme si nu stia ca o astept, a plecat. Sper sa rez. pb sapt. viitoare si sa mai gasim loc. Daca nu........asta e!

Vacanta placuta in continuare!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Helbi, am pierdut faza cu pianul. Se ofera dupa scoala?
Vad ca voi sinteti mai avansati la matematica.

Oanagabriela, cred ca ploile voastre au ajuns la noi.
L-am inscris astazi pe Alexandru. E necaz mare, ca anul asta prietenii lui nu mai sint in aceeasi clasa. Aici se schimba colegii si invatatoarea in fiecare an.
Sint 25 de copii in clasa lui, n-am mai vazut asa multi pina acum. Macar sper sa fi nimerit la o invatatoare buna.
Noi speram sa mergem astazi la pescuit (mie nu-mi place, dar copiii sint incintati). Sotul e liber, asa ca profitam sa facem ceva cu totii.
Saptamina asta Alexandru mai merge la tenis, iar luni incepe scoala.
Pe 8 Septembrie incepe prima activitate de toamna, ballroom dancing. Ma astept sa faca scandal de cite ori va merge. Ma intreb daca o mai fi vreun baiat acolo, daca nu chiar ca am incurcat-o!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Ramona, in after school am vazut un pian cind ma vb cu profa de muzica pt flaut. Insa, flaut fac obligatoriu la scoala in cadrul orelor de muzica, asa ca m-am hotarit sa o dau la pian. Singura pb e ca nu stiu daca mai are profa ceva liber.

edit ca mai vroam sa spun ceva: Mi se pare tare nasoala faza de la voi cu in fiecare an alt colectiv si alta invatatoare. Oare, de ce e asa?

Aici colectivul se pastreaza (bine, mai pleaca unul, mai vine altul, dar, in linii mari, sunt aceeasi copii cu carea ainceput clasa 1). Invatatoarele sunt in mod normal pt 1-2 si apoi alta la 3-4. Daca insa invatatoare de la 1-2 sustine fel si fel de examene poate preda si la clasele 3-4. Asta a fost norocul nostru, ca invatatoarea Biancai a mai facut o scolarizare, si-a dat atestarile si acum poate duce copii pina la clasa a 4-a.

Mergi la inceput

Ei fac chestia asta intentionat, cica sa fie adaptabili. Bine, copiii se cunosc intre ei oricum. In pauze si la masa de prinz toti copiii de clasa a doua (sa zicem) sint impreuna. Deci cam 100 de copii, asa ca ei se cam cunosc.
Indiferent de specializari, o invatatoare nu preda si la alta clasa. Deci poti nimeri aceeasi invatatoare numai daca ea s-a razgindit si in loc de clasa a doua in anul urmator se hotaraste ca va preda la clasa a treia.
Poate ca era bine daca pastrau clasele mici impreuna, macar primii 2-3 ani. Pe de alta parte stiu ca mi-a fost greu cind eram in Romania si am trecut in clasa a cincea. Schimbarea mi s-a parut foarte mare, poate ca in felul asta n-o fi chiar asa. Nu stiu!

Mergi la inceput

Interesant. Deci, o invatatoare preda numai o "clasa" (in general, vorbind), nu?

Aici e altfel. Exista o intataoare titulara cu care copii fac o parte din materii si care are o anumita specializare. A noastra, de ex. e profa de muzica, ceea ce inseamna ca TOTi copii din scoala, indiferent de clasa, fac muzica cu ea. La noi la clasa ea mai preda mate, germana, cunoasterea mediului, sport si religia la evanghelici. Engleza o fac cu altcineva. La fel si citirea sau abilitatile practice. Asta anul asta. Ca in anii anteriori, de ex., mate au facut cu alte 2 invatatoare. Cea pe care acum o au la abilitati, au avut-o in clasa 1 la sport...........

Ce nam mai inteles eu din postarea ta e faza cu inscrierea. deci, tu trebuie sa-l inscriipe Alexandru in fiecare an? Nu trece automat in clasa urmatoare, dupa absolvirea clasei anterioare?

Interesante sistemele de invatamint din alte tari.

Sa ne pov. cum a fost la pescuit:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Si aici se schimba copiii si invatatoarea in fiecare an, prima zii este mereu cu emotii... Au profesor separat la muzica, engleza si sport (in general acelasi in fiecare an).

Mergi la inceput

Aici merg la biblioteca (bibliotecara se ocupa), au profesori pentru muzica, arta, educatie fizica.
Chiar ca nu stiu cind or incepe o limba straina. Unele scoli au program de spaniola dupa scoala, asta vad ca nu are.

Mergi la inceput

La noi s.a inceput cu engleza in clasa a 2-a, iar din a 4-a le baga franceza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Abia in cls III a vor incepe engleza in mod normal, primele 2 clase am ales ca optional engleza (adica toata clasa asa a hotarat, alte clase au ales informatica, etc). Dar nu au facut mare branza, sper ca de anul asta sa intre ceva mai serios in ei mai ales ca intr-a Va se aleg 2 clase din cele 6 (una de mate si alta de engleza)...restul de 4 clase fiind la general. Ma ingrozeste faptul ca vor avea examen in cls a IV a. Dar asta e.

Ce repede trece vacanta....AMR 3 saptamani. Macar am avut si eu putina "vacanta" in sensul ca n-am avut de verificat lectii. Ma ingrozesc ca "incepem" scoala. Sper sa fie bine. Nu-mi place ca trebuie sa tag de ea. Acum, in vacanta se ocupa tatal meu de ea, face caietul de vacanta, citeste si ceva pb la mate. Chiar ieri imi spunea tata ca aproape juma de zi pierde cu lectiile de vacanta. Oricum a fost o luna cand nu a pus mana pe nimic.

Spor la scoala celor ce sunt clasa a IIIa si vacanta placuta celorlalti!

Mergi la inceput