CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!!
Raspunsuri - Pagina 18
helbi spune:
CristinaT, si eu ma uit zilnic in cutia postala, si...nimic:-((...inca!
Cea mai buna nota aici e 1, cea mai proasta 6 (cu asta cam repeti clasa, dar nici daca ai 5 nu prea scapi de repetat).
Am inscris-o si eu pe Bianca la un curs de engleza, care va dura 10 sapt./ odata pe sapt. Va fi vinerea dupa ore, si inainte de ora ei de religie de la noi de la biserica. Asa ca, ziua de vineri a Biancai se incepe la 8 si se termina la 19:-((( Insa, ea a vrut si la engleza si la religie (eu am fost de acord cu religia nu numai pt ca mai invata cite ceva, cit ca e cam singurul ei contact cu limba romana. Chiar imi spunea ieri ca ultima data a cerut si ea sa citeasca in RO la ora de religie. M-am bucurat mult. Sunt doar inca 2 fetite (una clasa a 7 si una a 9) care mai citesc in RO. Toate fac greseli, nu-s la fel de fluente in romana ca in germana, dar tot e mai bine decat deloc).
Felicitari si Oanei pt cele 4 carti citite in vacanta! Germana veti face ca vreti voi, sau ca fac la scoala? Ai deja pe cineva pt germana?
CristinaT spune:
Lala, eu nu am rupt nici o pagina din caiet. caietul de teme nu foloseste la nimic, adica nu primeste nota pe el. dara daca nu-si face teme primeste nota proasta. Asa ca e inutil sa rupem paginile. Problema este ca daca ar primi nota, probabil ca ar scrie mai frumos, ddar.... asa...
Mercedes multumesc, poate ca nu ati gasit cartile potrivite. Ma uit in biblioteca poate imi aduc aminte de o carte care a tinut-o pe Oana in tensiune, poate v-ar place sa citit. Incepi tu povestea si apoi il lasi pe al.
Acum nu stiu daca si partea cu cititul e de invidiat, pentru ca nu se culca pana nu citeste, si tot citeste si nu se mai culca, iar dimineata e cam terminata.
Am primit un link:
http://www.boston.com/bigpicture/2008/09/the_short_but_eventful_life_of.html
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
CristinaT spune:
| Citat: |
Felicitari si Oanei pt cele 4 carti citite in vacanta! Germana veti face ca vreti voi, sau ca fac la scoala? Ai deja pe cineva pt germana? Andreia |
Multumesc, erau 14 carti. Germana vom face daca toata lumea voteaza germana in locul francezei (o urasc pe franceza!). D-na invatatoare ne-a sfatuit sa facem germana, asa ca eu as vrea sa incep. Adica sa inceapa ea, dar si eu. Sper sa-mi imprumute o colega profesoara ei.
6??? exista nota 6, ma gandeam ca va opriti totusi la 5...
helbi spune:
Da, te inteleg cu franceza. Eu am facut de la gradi pina in anul 2 de facultate. Dar, de peste 16 ani nu am mai avut contact cu limba si acum, ma apuca "nervii" numai cind aud vorbindu-se in franceza
La noi, a doua limba in scoala e franceza is es incepe in clasa a 4-a:-(( Sper insa, ca la gimnasiu sa "nimerim" spaniola sau italina (de fapt, asta va fi unul din criteriile de alegere a gimnasiului, adica de la clasa a 5-a in sus).
Da....si la bianca e la fel! Citeste si o "prinde" cartea si nu s-ar mai culca. Ii pica ochii in gura si ea tot ar citi. Iar dimineata, la 6,40 e cam torpilici ![]()
P&ANA spune:

sunt atomica rau in perioada asta 
Incep prin a ura mult succes in clasa a-III-a.
Am avut o deschidere de an foarte "rece" si rapida ,noua invatatoare mi s-a parut OK ,si Melisei la fel
Astazi au evaluare la mate si maine la rom ; nu se noteaza deloc ,este doar pt a vedea cam la ce nivel e fiecare.
Vor continua cu germana( 1ora/sapt), desi s-ar putea stabili la sedinta cu parintii (in functie de dorinta lor) sa faca si spaniola .
Inca nu am primit orarul , am avut cate ceva de cumparat suplimentar caiete /topuri de hartie etc.., cartile sunt toate noi![]()
Sper sa citesc tot ce-ati scris si sa revin !
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui CristinaT Lala, eu nu am rupt nici o pagina din caiet. caietul de teme nu foloseste la nimic, adica nu primeste nota pe el. dara daca nu-si face teme primeste nota proasta. Asa ca e inutil sa rupem paginile. Problema este ca daca ar primi nota, probabil ca ar scrie mai frumos, ddar.... asa... |
Noi nu avem caiet separat de teme , nu a avut niciodata. Ei scriu pe acelasi caiet si in clasa si acasa , numai cu stiloul, exclus altceva. Cand mai vedeam "porci", scris cu picul si alte bazaconii am rupt pagina indiferent daca era scrisa in clasa sau acasa. El o refacea. De cand au trecut pe caiet dictando scrie mult mai urat si asta a fost o modalitate de a remedia situatia. Sper sa nu mai fie nevoie si in clasa a IIIa.
Bogdan citeste, nu atat de mult cat o faceam eu la varsta lui dar citeste.
In vacanta asta a citit lecturile obligatorii si peste a citit cu placere : Tom Sawyer, Colt Alb, Heidi si niste carticele cu piratii din Caraibe si altele cu ursuleti kong fu. Plus colectia de enciclopedii de la Disney.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
CristinaT spune:
A venit de la scoala, fericita ca nu a verificat-o nimeni la teme, si daca azi de dimineata era hotarata sa corecteze, acum nu si nu.
Lala, stii ce m-a intrebat cand i-am zis sa scrie tema din nou? ce prefer sa scriu urat cu creionul sau sa scriu corect? eu i-am zis ca si una si alta ca stiu ca poate. Mi-a raspuns ca nu e valabildecat un raspuns.
helbi, si mie mi-ar place sa faca italiana.
helbi spune:
Lala, stii ce m-a intrebat cand i-am zis sa scrie tema din nou? ce prefer sa scriu urat cu creionul sau sa scriu corect? eu i-am zis ca si una si alta ca stiu ca poate. Mi-a raspuns ca nu e valabildecat un raspuns. |
Mortala
Bianca a venit azi cu flautul si 2 tonuri invatate:-) Insa, trebuie sa exerseze 10 min. in fiecare zi, si asta face

cge spune:
Buna,
Raspund si eu pe fuga.
1. Victor lucreaza exercitiile de care va povesteam ca si teme ptr acasa. Noi nu lucram suplimentar, au niste caiete tiparite de scoala lor.
Si sunt in franceza.
Ana, caietele lui de teme sunt de la editura Grand Duc.
2. Cristina, eu zic ca Oana e descurcareata,ii va prinde bine in viata, pune f. bine problema cu scrisul. Cred ca e mai important sa scrie corect, decat frumos, nu ?![]()
Copiii astia vor scrie f. putin de mana la viata lor, important e sa invete sa scrie corect.
3. Andreia, F. multe activitati face Bianca, felicitari ca citeste si in romana. Victor are 2 colegi romani in clasa si in pauze vorbesc intre ei in franceza, cik "La scoala se vorbeste numai franceza".
El a inceput tare cu engleza, au de 3 ori pe sapt si o profesoara f. hotarata. Invata poezii pe de rost, vrea sa ii cumparam un dictionar in engleza. Sper sa il tina tot asa.
Pe curand,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
CristinaT spune:
| citat din mesajul lui helbi Bianca a venit azi cu flautul si 2 tonuri invatate:-) Insa, trebuie sa exerseze 10 min. in fiecare zi, si asta face ![]() ![]() |

pune-ti casti si asculta muzica!