CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Ana, felicitari lui Tudor, in orice caz trebuie incurajati cind isi dau silinta, chiar daca nu tot ce fac este perfect. Si eu sint multumita cind Antonia face progrese si se straduie sa faca bine la lectii. Cu multa rabdare trecem noi si prin liceu
De exemplu mi-a spus in fiecare zii ca a raspuns si ea in clasa, chiar si de mai multe ori, ceea ce este lucru mare pentru ea, in anii trecuti nici cu clestele nu ii scoteai cuvintele din gura in fata colegilor.
Azi a avut prima sedinta la piscina, cu scoala, a venit super incintata, ea zice ca a inotat bine, chiar si pe spate...Si cind ma gindesc ce frica ii era de apa, imi creste inima de bucurie.
Morala: rabdare si perseverenta din partea noastra, a parintilor, pentru ca fiecare copil are ritmul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Voi va plingeti ca copii nu scot cuvintele decat cu clestele, eu ma pling ca a mea nu tace:-((( Atita vorbeste, e mereu cu mana pe sus, si spune tot ce stie si chiar si la lucrari, ca la testul la germana de sapt trecuta i-a luat foaia din fata, ca-i spunea si colegei:-((( A luat -1 ca n-a avut timp sa termine ultima intrebare (oricum cu 1 curat nua fost nimeni. Putea fi ea, de nu vorbea ) Asa ca.....nici asa nui bine:-(((((

A mea n-are pb cu plecatul Ieri am dus-o la o prietena de la 2 si la 11 noaptea nu reusesam sa o iau acasa.

Si la noi va fi iar tabara o sapt. Insa, nu stiu perioada. Invatatoarea ne-a zis ca nici unul din cei 21 de copii nu au plins ca ar vrea acasa, in prima tabara. Ba se plingeau ca de ce nu pot sta 2 sapt. plecatu

Ei au dictare marti, apoi test la mate si la engleza.

Inot vor face odata la 2 sapt. cite 2 ore jumate. Sunt 2 clase si s-au hotarit ca mai bine merg odata 2 ore jumate, decat saptaminal o ora.

Din 29 sept. incepe al 5-a lea seson la tenis.

Ana, felicitari pt dictare! Si eu is bucuroasa si dac aare 12 greseli, caci, ei intr-un fel vorbesc si in altul scriu. Iar cum noi vorbim cu ei acasa RO, consider ca au rezultate chiar f bune. Aseara mama prietenei Biancai a ramas masca auzind ca Bianca a avut 1 la germana si mate in clasa a 2-a. Ea e poloneza, dar de multi ani aici si casatorita cu un neamt. Vorbesc numai germana in casa..........iar fata nu are rezultatele Biancai.
Acum, om vedea mai tarziu, ca materia se aglomereaza is se ingreuneaza! Dar, cum zicea si Oana, om trece noi si de liceu

We placut! L anoi nu-s mai mult de 20 gr si ,.........ploua M-am saturat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Pentru fetele din tara: ati luat rechizite? ceva special fata de anii trecuti? ca noi nu stim nimic pana dupa prima sedinta si n-as vrea sa iau aiurea, asa cum am facut in cls I a, dar nici n-as astepta fara sa iau cat de cat ceva, cum am facut in cls a IIa.
Binenteles, in afara de ghiozdan, penar, creioane, stilou, culori, acuarele,....referitor la ce tipuri de caiete, eventual carti?

AMR 1 saptamana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna dimineata si La multi ani Mariilor si Marianilor, sa fiti sanatosi si sa vi se implineasca toate dorintele.

La multi ani Andreia si la multi ani Alexandru, sa fiti sanatosi si sa ma iertati pentru intarzierea cu care apar.

helbi, m-am facut de ras... am zis ca trimit si am facut-o de oaie. Am cauatat plic din acela cu bule de am capiat si apoi dupa ce l-am gasit s-a imbolnavit Oana m-a tinut aproape 2 saptamani cu febra si stari nasoale. Astazi il pun la posta, de fapt chiar acum intru in pauza de masa si voi pleca.
Veniti in mai in Bucuresti??? sper ca ne vedem atunci. Ce faza cu corpul uman.... wow...mi se pare super.

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Cristina, daca vrei sa scoti fise de engleza am niste site-uri de unde ii mai dau si eu de lucru lui Alexandru. De fapt sint si cu matematica si cu alte materii. Daca intereseaza o sa scriu citeva.

Voi ce jocuri aveti, ce are succes? De acum cred ca la fiecare sarbatoare mai adunam cite un joc! Vreau si eu Wii Fit, poate de Craciun.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

da, vreau te rog... mie imi place tare mult sa lucrez cu ea, dar ei nu :)) aveti idee cat ar trebui sa lucreze in plus un copil de varsta asta?? ma gandesc ca poate io strezez eu prea mult. Oricum e o imbunatatire fata de anii trecuti cand nu reuseam deloc sa lucrez cu ea (imi spunea ca asa le zicea doamna!) . maxim am putut lucra 1/2 ore.
Cum este la ballroom dancing?i place? nu cred ca ati ajuns acasa inca. Ce super trebuie sa fie.
In cei 63 $ a intrat si ghiozdanul? Rechizitele nu le carati acasa?
Nu e prea frig peentru inot??? noi nu mai facem pana la vacanta viitoare.
Ai zis ca orele sunt intre 7:45 si 14:45. Nu e prea mult?? Oana intra la 8.00 si iese la 11.30. Oara are 45 min si 5 minute pauza. La voi de cat este ora?? sua cate ore aveti/zi?
Noi nu avem jocuri. Oana nu joaca nici un fel de jocuri. Se uita la desene si cand vrea sa se joace la calculator o invit sa imbracam papusile...
Nu am citit cartea asta Magic Tree House. Dar in ce limba le citeste? in engleza, nu?

Oana citeste acum Basme de Petre Ispirescu.

Stati in Texas??? wow ce as vrea sa merg, in 2003 puteam sa merg cu sotul acolo, el a stat 6 luni si nu am vrut ca mi-a fost frica sa las copilul mic singur si nici cu ea pe drum nu am vrut sa plec. Si am ramas asa cu... o dorinta neimplinita, asa ca sigur in cativa ani voi merge in Texas...

Lala_D, felicitari micului inotator. Voi nu v-ati imbolnavit??? noi am fost bolnave de 3 ori :(( acum parc a a fost cel mai rau. Oana a reusit maxim 4 bazine ... nu stiu ce stil,probabil ca nici unul. Nu prea s-au ocupat de ei... sa inevte un stil ci doar sa se tina la suprafata. In schimb stie sa faca tot felul de saritori... cam periculoase...
Mai mergem doar la anul la inot.

Citat:
citat din mesajul lui helbi

La mate au facut impartirea cu rest si de azi au trecut la operatii combinate, adunari/scaderi cu inmultiri/impartiri. Bianca a fost singura din clasa azi care a stiut ordinea opertiilor (adica, intai inmultiri/impartiri si poi adunari/scaderi).
Andreia

ce avansati sunteti la matematica! Felicitari ca a stiut.

April, si la noi tot din clasa a 3-a va incepe engleza ofical. Eu inca nu stiu care va fi a doua limba studiata: unele clase de 5-a au germana, iar altele franceza. Eu nu stiu nici una, nici alta. Dar parca daca as fi stiut asa fi apucat sa lucrez in jumatate de ora??/
Am inteles ca anul aceste vom incepe muzica, iar de anul viitor istorie si geografie, tot prostiile alea pe baza de toceala, multa informatie si greu de retinut :((
Oana nu are ureche muzicala si nu poate canta in cor... vai de noi cu orele de muzica.

alina71, multa bafta la scoala. Dar in Bucuresti ati inceput scoala pe 1 sept??? e o scoala particulara, sau ati inceput cu ceva meditatii?
Oana nu vrea sa stranga bani. Nu o intereseaza problema asta.

Oanagabriela, o sa aiba tot anul scolar 2 invatatoare?

Ana Stroe, ce inseamana asta ?ordinator+psp? la noi pedepsele sunt cu interdictie la desene animate.
Multa sanatate, am citi ce ai patit? cum ai depistat? eu am o vecina care a murit petru ca nu si-au dat seama doctorii ce are.

april, singurl lucru speciakl fata de anii trecuti, am luat caiet de muzica si coperta pentru el. Atat.

O sa ne cada al 3-lea dinte.
Vad ca toata lumera vorbeste de cum se intelg fratii, mai exista cineva care are doar un singur copil, ca mine? Pentru Oana asta e o problema.... chiar incepe sa ma obsedeze :((

Va urez un an scolar cat mai usor, note cat mai bune, lucrari cat mai putine, amintiri cat mai placute.

O zi buna!

AMR: 6 zile

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Cristina, multa sanatate Oanei si stai linistita, ca nu-i bai cu CD-urile. Merci mult!

La noi fac inot la scoala, in loc de sport, semestrul asta. Ii duce cu un Schulbus la un liceu si acolo inoata in apa de le vine pina la buric:-(( Sunt toti nemultumiti, dar.....pt invatatoare, care are 21 de supravegheat, e super ok. La sf. vor avea examen la piscina mare. Bianca era dimineata suparata ca, ea nu poate face Gold, pt ca nu va avea 9 ani cind se da examenul.I-am explicat ca, la data examenului va avea sigur 9 ani, asa ca, daca vrea, poate incerca. Am scos acum de pe net in ce consta acest examen si:
- 600 m inotat in max. 24 min
- 50 m Brust in max. 70 sec.
- 25 m Kraul
- 50 m spate
- 15 m pe sub apa
- sa scoata de pe fundul bazinului 3 obiecte odata, aruncate la cca 2 metri (au dreptul la 3 incercari)
- sarit in apa de la trambulina de 3 m
- 50 m sa traga sau sa impinga ceva in apa (de ex. au intre picioare o placa de lemn si asta sa o traga dupa ei - la asta exerseaza acum la bazin)
- regulile intr-o piscina, primul ajutorm etc.

Bianca a facut aproape toate astea la 5 ani, numai ca atunci a inotat 400 m in loc de 600. Dupa cunostintele mele de la sedinta cu parintii, ar fi singura din clasa care ar avea dreptul sa incerce pt GOLD, avind celelalte "semne" deja . Azi a zis ca vb ea cu invatatoarea si-i spune ca va avea 9 ani la data examenului. Am sa vad ce i-a zis invatatoarea (care nu prea pare incintata de ideea ca o are numai pe Bianca in situatia asta, si nu si pe "favorita" ei, care nu are nici macar Silber, si care, si daca avea, nu putea face Gold caci abia la sf. lui martia anul viitor va avea 9 ani, iar examenul va fi la sf. lui ianuarie).

Oricum, am scos toate info acum de pe net si, daca se opune invatatoarea, i le bag sub nas . Copilul are dreptul sa incerce. Dac ava si reusi, asta e o alta mincare de peste!

Cristina, si eu si April , din ce imi vine mie acum in cap, avem 1 singur copil:-)

Si pe mine m-ar interesa acele link-uri de care vorbea Ramona, caci si la noi acum s-a "intrat" tare la engleza.

Ei la Sachunterricht, care vad ca e o imbinare intre geografie, cunoasterea mediului, istorie, sunt acum la tema: DINOZAURI! Ieri am cumparat 3 mini-dino, ca nu aveam deloc:-))) si le-a zi sla scoala sa aduca (cei care au).

L amuzica vor incepe cred ca de sapt. viitoare studiul flautului. Se face anul asta si la anul. Dupa care, in functie de liciul la care mergi, poti continua cu flaut, sau faci alt instrument.

Cristina, in mai nu venim sigur. Scoala aici la anul se va termina cam pe 15 iulie Insa cind venim, dam de veste!

La noi cu orele e cam asa: in 4 zile pe sapt. incepe la 8 si termina la 12,15 sau 11,35. Intr-o zi incepe la 8,45 ssi termina la 13,05. Lunea mai are inot de la 15,30-17.(incepind de pe 22 sept. odata la 2 sapt. de la 14,30-17).

Cristina, pina raspunde Ana mai detaliat ce e un PSP (e un Nintendo mai mare, daca stii cum arata ala), itzi zic eu ca un ordinator e un calculator pe franceza :-))) (sper ca imi mai aimintesc corect-:))))

Voi numai 2 dinti ati schimbat? Ca Bianca de peste 1 an si ceva are 8 noi.

Bucurati-va de ultimele zile de vacanta, mai ales daca aveti si vreme frumoasa (nu ca la noi, desi acum a iesit un pic soarele, printre nori. Aici e toamna tarzie de vreo 3 sapt deja)

Mergi la inceput

Alina, succes mult fetelor la scoala is gradi! Si-a luat Meli papusa?

Si apropos de tem astrins banutzii, ieri m-a intrebat Bianca daca are si ea un cont ca la ea in clasa au deja ictiva colegi. Astia asa fac: deschid conturi pe numele copiilor si, la 17 ani, marea majoritate fac carnet de conducere cu banii adunati acolo! Eu n-am pt Bianca asa ceva. Voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Anddreea, mersi! asta e: calculator+ un joc asemanator cu Nitendo

Cristina, mersi! eu am tot singerat si in final am facut o criza(dureri) tocmai cind ma indreptam spre spital pentru niste analize de singe; asa ca n-a durat decit citeva zeci de minute pina am ajuns pe masa de operatie, din fericire.

Eu am un singur cont deschis pentru Tudor: cel cu fondul de studii, la care contribuie si statul canadian, altul sa-si deschida el cind o vrea si o sa cistige bani, oricum ii cumpar ce are nevoie si nu numai (ii fac surprize cind stiu ca-si doreste ceva, ieri de ex am iesit la cumparaturi si am dat din intimplare peste Garfield- de mult isi dorea un toutou Grfield, si s-a bucurat foarte tare);

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui CristinaT

da, vreau te rog... mie imi place tare mult sa lucrez cu ea, dar ei nu :)) aveti idee cat ar trebui sa lucreze in plus un copil de varsta asta?? ma gandesc ca poate io strezez eu prea mult. Oricum e o imbunatatire fata de anii trecuti cand nu reuseam deloc sa lucrez cu ea (imi spunea ca asa le zicea doamna!) . maxim am putut lucra 1/2 ore.
Cum este la ballroom dancing?i place? nu cred ca ati ajuns acasa inca. Ce super trebuie sa fie.
In cei 63 $ a intrat si ghiozdanul? Rechizitele nu le carati acasa?
Nu e prea frig peentru inot??? noi nu mai facem pana la vacanta viitoare.
Ai zis ca orele sunt intre 7:45 si 14:45. Nu e prea mult?? Oana intra la 8.00 si iese la 11.30. Oara are 45 min si 5 minute pauza. La voi de cat este ora?? sua cate ore aveti/zi?
Noi nu avem jocuri. Oana nu joaca nici un fel de jocuri. Se uita la desene si cand vrea sa se joace la calculator o invit sa imbracam papusile...
Nu am citit cartea asta Magic Tree House. Dar in ce limba le citeste? in engleza, nu?

Oana citeste acum Basme de Petre Ispirescu.

Stati in Texas??? wow ce as vrea sa merg, in 2003 puteam sa merg cu sotul acolo, el a stat 6 luni si nu am vrut ca mi-a fost frica sa las copilul mic singur si nici cu ea pe drum nu am vrut sa plec. Si am ramas asa cu... o dorinta neimplinita, asa ca sigur in cativa ani voi merge in Texas...
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Uite citeva links:
www.internet4classrooms.com
Apasati sus, unde scrie "Grade level help k-8". Pentru engleza alegeti "language arts". Sint activitati de la gradinita pina la clasa a opta.
http://www.sqooltools.com/edvideos/phonics-lss/index.html
Asta l-am pus ca sint videos, ajuta la pronuntie.
www.learningplanet.com
www.primarygames.com
www.starfall.com - cred ca asta-i cea mai buna pentru cei care invata engleza
www.eduplace.com - si asta-mi place, sint carti de citit, exercitii de matematica etc. Fiecare stat are programa diferita, asa ca alegeti unul care vreti ca sa ajungeti la exercitii.
www.ezschool.com - alegeti worksheets, reader sau spelling
Mai am, dar o sa va ia ceva timp sa le navigati si pe astea!

Nici noi nu facem mai mult de jumatate de ora in plus. Ca sa nu se plictiseasca variez intre worksheets sau culegeri, jocuri la computer si seturile de intrebari despre care am scris la alt subiect.
Azi e prima zi de ballroom dancing, va raportez miine cum a fost. Desi Alexandru s-a trezit cu o durere in git, sa vedem cum o fi. La scoala a mers, n-are febra.
Am uitat sa multumim pentru urari... de doua ori, ca am si o Marie la casa.
Ghiozdanul nu a intrat in pretul rechizitelor. Nu le aduce deloc acasa, totul ramine la scoala. La sfirsitul anului le da tot ce a ramas, penar, creioane etc. Inainte de inceperea scolii am mers intr-o zi s-o cunoastem pe invatatoare si atunci rechizitele erau pe banca, am scris numele peste tot, le-am pregatit pentru prima zi.
Ghiozdanul e in al treilea an, nu l-am schimbat ca si acum arata ca nou.
Aici copiii au program asa lung inca de pe la cinci ani, ca atunci incepe programul obligatoriu.
Pauza e de jumatate de ora, in rest nu au pauze. Mai au o jumatate de ora pentru prinz.
Cel mai mult fac engleza si matematica, au zilnic cam o ora jumate de ceva ce as numi tehnologie. Lucreaza pe computer tot felul de chestii, de la matematica, engleza, invata sa scrie scrisori, sa foloseasca in general computerul.
Apoi mai invata cite un pic despre stiinte (recent au invatat despre vreme), ceva geografie (locala deocamdata), un amestec de biologie si anatomie, am vazut ca de anul asta ii invata si cum sa se poarte (citizenship). Au si arta, muzica, educatie fizica (de trei ori pe saptamina educatie fizica).
Alexandru citeste in engleza. Se descurca si in romana, dar citeste la nivel de gradinita (ii plac revistele Tom & Jerry). Romaneste scrie in engleza ( "i vrut" pentru "ai vrut" ).
Povesti romanesti ii citim noi, dar merge cam greu ca sint multe arhaisme si cuvinte pe care nu le folosim in mod obisnuit.
Crstina, te asteptam in Texas. Noi ne-am mutat in TX doar de doi ani si ceva, dar ne place.
Inotul se face in bazin acoperit, noi continuam si in sezonul rece. Mai ales ca nici nu-i chiar atit de rece!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Si in Canada programul de scoala e tot ca in State.

Inclusiv procedurile de inceput de an scolar cu rechizitele care raman la scoala.
Nici Victor nu face mai mult de 30 min. cu tot cu teme

Si Victor si Ancuta au conturile lor ptr. studii, altele nu.
A, dar Victor are niste carduri de carton, si este f. interesat de afaceri, tot timpul incearca sa ne vanda cat ceva.
Si pe cine prinde, nu il lasa pana nu semneaza vreun contract.

Pe curand,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ce tare-i Victor! Si Alexandru se tot gindeste cum sa faca bani. Are business-uri imaginare, ba-i in real estate, ba are restaurant (mai ales dupa ce a vazut Ratatouille) si face prezentari Powerpoint pentru clientii lui (adica noi). Si-a scris pe usa de la camera Texas Hotel, am uitat ce pret fabulos cere sa dormi o noapte acolo.
Am deschis si noi cont pentru studii.
Alexandru are ceva bani, am inceput sa-i dam bani din cind in cind si vreau sa-i deschid un cont in care sa stringa bani. Planurile mele-s complicate, sa-l incurajez sa economiseasca si cind are cit de cit niste bani sa cumparam niste stocuri. Vedem daca-l lamuresc sa lase banii din mina!

Mergi la inceput