Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (32)
Raspunsuri - Pagina 9
jasmi spune:
Bee, pe mine inca nu ma doare spatele (de fapt ma doare, dar nu de la sarcina, ma durea de dinainte, mai ales cand lucrez mult)
Dar referitor la treaba cu lucrurile cumparate inainte, mie mi se pare o miscare destul de inteligenta.
Superstitia nu stiu de unde provine (probabil din batrani).
Parerea mea e ca e util sa faci cumparaturi din vreme (nu ma refer chiar de la inceputul sarcinii), dar in modul acesta se poate evita aglomeratia si stresul de la sfarsitul sarcinii.
La ce preturi sunt acum la lucrurile de baza pt copii (patut, carucior, mobila, scaun de masina si muuuuulte muuulte altele), eu sincer iti spun ca nu m-as descurca deloc cu banii. Tre sa precizez neaparat ca eu si sotu nu putem pune bani de-o parte de la o luna la alta (cat avem atata stricam
)
Iar sa-l trimit pe el dupa ce am nascut eu sa cumpere toate cele necesare nici nu se pune problema 
Plus ca e atata de frumos acum sa visam printre rafturi si lucruri asa de frumoase pt bebelusi, acum cand ne putem misca inca usor si ne putem bucura de aceasta perioada 
Asta e parerea mea, bineinteles 
Roxana, mersi ca ai remarcat desteptaciunea copilului
![]()
Jasmi
12+ cu 
way to go
BB
lilanda spune:
Postat de oana0107
Hey, am descoperit de curand site-ul acesta si in fiecare zi ma uimeste cu cate lucruri interesante pot sa gasesc aici. sunt o mamica de ianuarie 2008, acum sunt in saptamana 16, data probabila a nasterii este 25 ianuarie.
felicitari pentru acest site si un gand bun pentru toate mamicile.
Oana
flowerbee spune:
Selene, vad ca zici ca ai crampe. Ai putea sa iei un no spa, poate te mai calmeaza.
Oana, bine ai venit! Sarcina usoara!
Bee
14+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
cristi_2003 spune:
asta cu sa nu cumperi nimic cred ca vine de cand nu xista eco si alte chestii. si pana nu veneai cu copilul acasa in brate nu stiai daca traieste, daca supravietuieste el si chiar si tu nasterii, si cand multi copii se nasteau morti - ca nu se urmarea sarcina, nu era monitor de bebe la nastere ca sa stii daca e ok sau daca trebuie cezariana, etc
si probabil era groaznic sa vii acasa faca bebe si casa sa fie plina de lucrusoare
dar cred ca pt noi si pt anul 2008-2009 e ok atata timp cat avem doctori buni, facem controale, la nastere mor muuuuult mai putini bebei si mame. ca nu mai nastem acasa cu moasa satului.
asa ca o sa cumpar tot ce pot acuma - inclusiv depozit de scutece.
ca vorba lui jasmi - si treptat mi se par scumpe lucrurile absolut necesare, cum sa le iei pe toate dintr-o data? si mai ales dupa nastere cand o sa avem cu totul alte prioritati - si eu pe cristi nu-l pot trimite singur la cumparaturi. ca iara ajung sa vorbesc la tel cu toate vanzatoarele din oras (ce circ a fost cand l-am rugat sa imi ia niste amarate de bigudiuri, ca eu eram pe drum cu masina si mi le uitasem acasa pe ale mele si trebuia sa mergem la nunta)
17+ cu
Traian Carol
the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
flowerbee spune:
Hai ca m-ai facut sa rad cu faza cu bigudiurile.
Abia astept sa ii iau printesei lucrusoare. Am vazut si carucior cu toate accesoriile si pana in septembrie, o sa cumpar.
Bee
14+
Alina1976 spune:
Fetelor,
Eu dupa prima sarcina am pus cap la cap si am facut o lista cu ce trebuie pentru alte prietene insarcinate..
Acum v-o dau si voua care sunteti la prima sarcina. Succes!
1. Somn
- Patut cu margini detesabile sau care se pot lasa in jos
- Dulap cu sertare (cel putin 6 sertare)
- Asternut complet (2 bucati)
- Carusel musical
- Interfon pentru a-l auzi pe bb din alta camera (daca e cazul)
- Paturici de invelit (cel putin 2, 3). Una se face sul si se pune in spatele lui BB cand doame pe o parte ca sa nu cada pe spate.
2. Mancare
- Biberoane (cel putin doua sau 4 daca nu alaptezi) – recomand CHICCO sau AVENT cu tetine 0M+
- Sterilizator cu abur
- Incalzitor de biberoane
- Husa termoizolanta pentru transport biberoane
- Perie de biberoane
- Pompa de muls (recomand AVENT manuala)
- Recipiente de pastrat laptele de mama (este un set de la AVENT cu tot cu pompa)
- Etichete de lipit pe recipient, pe care se scrie data si ora mulgerii. Poti sa pastrezi laptele tau in frigider max. 3 zile.
- Recipient de masurat lichide
- Suzete (cel putin 3). Recomad pe cele de la NUK cu forma anatomica sau AVENT masura 0M+
- Suport de prindere a suzetei
- Lingurita de plastic (una sau doua). Este utila chiar de la inceput pentru administrarea de medicamente, siropuri…sau ce mai e nevoie
- Ceai de la Hipp (pentru bebe > 2 sapt). Poti sa-i dai de la 2 luni in sus daca nu alaptezi exclusiv.
- ALAPTATUL EXCLUSIV nu mai are nevoie de altceva! Nici ceai, nici apa! NIMIC! Daca bebe papa si lapte praf si san, atunci da-I lapte praf o singura data pe zi, ultima masa seara. Laptele praf se digera mai greu si o sa doarma mai multe ore pe noapte.
- Lapte praf daca e cazul, poti incerca cu NAN1 sau HUMANA 1. Astea au fost cele mai dorite de BB al meu #61514;
3. Imbracaminte
- Body din bumbac moale (cel putin 6 buc) Sa fie din alea care se inchid pe fata si pe picior. Sa NU iei din cele care se inchid pe spate!!
- Caciulite (3-4 buc)
- Hainute de exterior (aici ce si cate vrei)
- Ciorapi (sosete si dresuri). Cate 3-4 perechi.
- Babetele nu e cazul acum. Dupa 4-5 luni cand incepe sa pape…
4. Baie-
- Cadita (aici sunt 2 feluri…iti recomand sa iei din cea simpla fara spatar pt ca poti spala mai bine pe BB). Poti sa iei cadita cu masa de infasat. All-in-one!
- Prosoape cu triunghi de cap (cel putin 2 buc mari). Gasesti misto la magazinele MiniBlu.
- Gel de dus si de cap (aici ai MULTE optiuni, incearca cu cele de la CHICCO – Infinite Dolcezze)
- Crema de corp si de fata (ia din aceeasi gama)
- Bete de urechi special pt copii (cu opritor in cap)
- Termometru de baie (de apa)
5. Accesorii diverse
- Forfecuta de unghii speciala de copii (CHICCO). Este FF utila. Unghiile se taie max. la 2 sapt.
- Perie si piepten de par (CHICCO)
- Masa de infasat
- Scutece de pus pe masa de infasat (se gasesc la farmacii)
- Cantar electronic
- Cos de gunoi pentru scutecele murdare
- Scutece (iti recomand LIBERO sau HUGGIES)
- Termometru pentru copii
- Termometru de camera (temperature in camera TB sa fie intre 22-24 Grade)
- Pompita de nas
- Batista sugarului (numai la farmaciile 2NA). Este o SUPER inventie!!!
- Ser fiziologic (se pune in nas sau se curate ochisorii)
- Pansament steril (pt mai multe folosinte)
- Supozitoare cu glicerina pt bebe (daca se constipa)
- Panadol sau Eferalgan pt copii
- Vitamina D (Vigantol) – se dau zilnic cate 2 sau 3 picturi
- Sab Simplex solutie (contra colicilor) – se da pana la 15 picaturi pe zi inainte de masa
- Sirop Baby Calm (seara daca BB este agitat)
- Spirt medicinal (pentru buric. Pana cade se da cu spirt)
- O seringa cu gradatii mici (de 3 ml)
- Servetele umede (PAMPERS sunt bune)
- Cutii cu servetele uscate (cel putin 4 si le imprastii peste tot prin casa pe unde stai cu BB)
- Crema cu oxid de zinc pt. fundulet (tot de la CHICCO)
- Scaun de masina (scoica). Inca din prima zi!
- Carucior cu landou (pana la 4 luni) si carucior sport (de la 4 luni in sus)
- Port bebe (unul pentru nou nascuti cu support de cap si unul pentru peste 6 luni)
- Suport de pastrat bebe in casa (este ca un fel de pat pliant mic cu mai multe pozitii de inclinare). Este FFF util!!
- O veioza de camera (este FF utila noaptea la alaptat)
- O pernuta pe care sa o folosesti pentru pozitionarea la piept.
- Aparat de umidificare aer
6. Jucarii
- Cele care canta si sunt viu colorate. Oricum pana la 3 luni nu o sa fie interest BB de ele!
7. Pentru tine, MAMII- Tampoane de san
- Sutiene pentru alaptat (2-3 bucati)
- Camasa de noapte cu nasturi in fata sau desfacuta
- Chiloti normali din bumbac (sangerarea va tine cel putin 2 sapt)
- Crema pentru mameloane (se da dupa si inainte de alaptat) Este FFF important, altfel se vor crapa si va durea groaznic!. Crema se numeste GARMASTAN.
- Ceai de anason si chimen (asta daca nu ai lapte sufficient)
- Ser fiziologic si solutie de iod (pentru igiena la locul epiziotomiei. Se da cel putin o sapt.)
Alina
18+ cu
EMMA
de ianuarie
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
flowerbee spune:
Alina, foarte util. Multumim.
Eu am salvat listuta, ca sa nu mai fie nevoie sa o caut cand va fi necesar.
Bee
14+
Alina1976 spune:
Cristi si eu am aceeasi parere cu celelalte fete...ce ai tu cred ca sunt contractii si ele nu sunt dureroase decat cand nasti. Contractiile nedureroase vor fi destule si se numesc Braxton-Hicks. Uterul se pregateste.
Ricky - bine ai venit la noi! Sa ai o sarcina usoara!
Sa ne dai datele sa te trecem pe listuta.
Veronica, la mine la 14 sapt nu se vedea mai nimic, nici o burtica:-))...nici eu nu vedeam d'apai altii! Ba chiar ma intrebau in gluma daca sunt sigura ca sunt insarcinata. Asa ca mai ai rabdare un pic...acum la mine se vede si am 19 sapt.
Sa-mi dai pe PM nr. de tel si adresa. Eu voi sta in regiunea Overijse.
Naty, sorry de infectie. Va trebui sa faci tratament :-(
Esti tare daca dupa ce ai patimit cu Ioana mai ai curaj sa faci unul! BRAVO! Eu am avut noroc cu Ana, ca a fost cuminte si a dormit si se trezea la 4 ore in prima luna si nu plangea..
Bee, si pe mine ma doare spatele, mai ales daca stau prea mult in aceeasi pozitie. Dar e normal...si o sa ne doara din ce in ce. Ca ni s-a schimbat centrul de greutate.
Chestia cu superstitia e o prostie dupa mine!! era valabila pe vremuri cand nu existau atatea aparate, ecografe, teste....si sansele sa iasa copii cu probleme erau mai mari...acum nu e cazul sa crezi in asa ceva. Pune mana si ia ce-ti trebuie ca dupa aia cine crezi ca mai alearga? Ca tu o sa fi cheauna, crede-ma.
Alina
18+ cu
EMMA
de ianuarie
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
cristi_2003 spune:
e buna lista alina, multumim
da chestiile farmaceutice le-ai luat de la inceput sau treptat dupa cum ai avut nevoie?
si io am o nelamurire - sa imi iau ce trebuie pt alaptat cu lapte praf chiar daca de fapt intentionez sa alaptez, doar pt cazul in care de fapt nu o sa pot? sau sa astept sa vad daca pot si dupa sa le cumpar? si daca nu pot si nu am cumparat cum ii dau de mancare?
17+ cu
Traian Carol
the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
Alina1976 spune:
Cristi, medicamente am luat ceva de la inceput...nu sunt f. scumpe si e bine sa ai in casa noaptea, in caz de febra sau altceva...
Nu trebuie sa iei de la inceput lapte praf, numai daca nu poti alapta sau nu este suficient laptic. Biberon este bine sa ai de la inceput. Se poate intampla sa fie nevoie sa te mulgi si sa lasi altcuiva sa-i dea daca o sa fie nevoie sa pleci undeva.
Alina
18+ cu
EMMA
de ianuarie
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica