Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (32)
Raspunsuri - Pagina 11
Alina1976 spune:
Tuchi, intepaturile si presiunea sunt chestii normale. Uterul se mareste cu zi ce trece si apasa, te preseaza. Sa vezi in lunile mari cum o sa fie.
Eu in luna a-9-a aveam senzatia ca imi iese bebelusul pe jos
...avea deja capul in jos si exercita o presiune foarte mare..probabil ati vazut unele gravide in ultima luna ca se tin cu mana de burta de jos cand merg...pt ca pur si simplu este o senzatie ca il scapi pe bebe...il simti acolo jos...nu stiu daca m-am facut bine inteleasa dar o sa vedeti.
Cristi, se relaxeaza uterul si apoi se intareste, probabil se misca si bebe in diverse directii. Oricum vb cu Dr tau.
Alina
18+ cu
EMMA
de ianuarie
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
miereamara spune:
Buna fetele!Activitate mare aici.
Alina, foarte utila listuta, aveam si eu una in engleza, dar sunt anumiti termeni pe care nu-i stiu, asa ca am sa le combin pe amandoua, desi nu stiu dc o sa gasesc garmastan aici (sau poate ca da).
Iris, iti recomand Atonement, cartea este superba, filmul intr-adevar a fost mai slab. Am vazut Hellboy si Mummy, aici au aparut, sunt dragutele, pt cei care iubesc genul, vreau sa merg la Mamma mia si Dark knight. Aseara am vazut un film foarte bun cu Al Pacino, unul din actorii mei preferati, 88 Minutes, omul asta reuseste intotdeauna sa faca rol de exceptie in orece film ar juca.
Veronica, nu mai lua medicamente de capul tau, si mai ales medicamente care sunt periculoase in sarcina, neaparat sa-i spui medicului.
Naty si Andre_ea cum se manifesta infectia asta urinara, eu nu cred ca am avut niciodata, dar am tot auzit ca e frecventa, mai ales la gravide, eu merg destul de des la baie, dar nu ma doare nimic (beau si 2 l de apa pe zi).
Vorbiti de zapada, asa de tare imi doresc sa vad si eu zapada, dar nici o sansa aici, avem munti foarte frumosi la vreo 5 ore de condus, in North Carolina, dar cine o sa se incumete sa plece la drum in decembrie, pe ultima suta de metri?
Eu hainute pt bebe am inceput sa cumpar, si treptat o sa luam si restul, probabil dupa ecografie de la 19 saptamani cand o sa stim exact ce este. Piesele mai importante, carutul si car seat-ul o sa le luam chiar inainte de nastere.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
Porumbita spune:
quote:
citat din mesajul lui Alina1976
Porumbito, Lamaze se face incepand cu sapt.30 (poate fi si un pic mai tarziu cu 2 sapt.), pe mine m-a costat acum 2 ani 2.500.000 (adica 250 RON) si sunt 6 sedinte (una pe saptamana). Sedinta dureaza cam 2-3 ore si este FOARTE interactiva. De obicei se merge cu sotul si sunt cateva perechi intr-o grupa (2-3-4...). Este super interesant, mai ales ca instructoare Lamaze este o tipa haioasa de nota 10! si stie o groaza de chestii. Tipa se numeste Oana Melinte-Moraru si este pionier Lamaze in Romania.
merci de info;
in ce locatie ati facut? as vrea si eu datele de contact ale instructoarei
Porumbita spune:
quote:
citat din mesajul lui tuchi123
la modul ca simt o presiune, o greutate in zona pelvina si asta in special cand merg...cum sa-mi explic eu asta
la fel si la mine...
in plus starea de greata care ma termina...
flowerbee spune:
Ma pregatesc si eu sa plec acasica. Va pup pe toate, inclusiv pe fetele din schimbul 2.
Bee
14+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
edinutza spune:
Salutare gagicile!!!!

Am fost la eco azi dimineata si ne-am vazut strumful!!!!
A fost o experienta unica pt noi!!!asa emotionata am fost ca de la 6 jum diminata nu am mai putut dormii!
asa deci sa va spun:se misca de numa numa,ba cu mana pe fata,ba piciorusele jos-sus ce mai un energic!!!prima eco a fost la 5s jum si na era ceva minuscul pe lanaga ce e acuma!i-am ascultat bataile inimii,Radu e topit
!s-a uitat medicul sa vada daca are riscul de SD,avea si analizele de sange in evidenta si am un risc de 1:2600!rh pozitiv in fine toate ok!!Slava Domnului!!!
doar o mica problema la mine e ca am mai slabit un kg
deja am dat 4 jos de cand am ramas,dar burtica se vede,adica forma uterului asa eu nu prea mi-am dat seama doar prietenele mele care au nascut de putin timp au obs!asa ca am 61 kg la 1,63,nu e grav nu???
urmatoarea eco o am pe 6 oct si atunci aflam si ce este!!!
V-am citit fetele si mintal asa cu gandul vi-am si raspuns doar ca am o memorie de peste si numai va retin pe toate!!!
noi la hainute am zis ca pana nu stim ce este doar asa chestii neutre!!iar hainute de iarna nu stiu ce sa ii cumpar asa pt ca aici este doar vara si primavara mai racoroasa in special in dec si ian,in rest soare cat cuprinde!!de aceea imi este dor de o ploaie buna,abia astept sa ploua ca din feb nu a plouat!!![]()
Alina super buna listuta!!
Roxana ma bucur ca a fost ok la petrecere!!insemna ca a trecut totul nu???
Michelle cum te mai simti cu strampii???
Just cu intarziere sper sa primesti urarile mele de La Multi Ani si bani!!!

of am uiat cine zicea de constipatie
,(sper sa nu te superi)dar la multe persoane merge sa inmoi prunele uscate in apa si dim pe stomacul gol sa mananci!!!
Saluatare noilor mamici!!!va doresc o sarcina usoare si o odisee
!!!
12
edi
deliafairais spune:
vai ce imi plac ultimele subiecte de discutie! cumparaturile si perioada imediat urmatoare nasterii! eu nu am cumparat inca nimic, curand o sa redecoram si remobilam dormitorul pt a-l face potrivit pt bebe. m-am gandit sa dormim o perioada cu el in camera (cat trebuie alaptat) si apoi ne mutam si ramane singur. dupa hainutze, paturici si tot felul de accesorii m-am tot uitat, dar inca nu am vazut ceva foarte deosebit sa semnalizeze :) oricum...mai avem timp.
alina, multumesc mult de tot pt lista! si eu am salvat-o, sunt sigura ca imi va fi f folositoare!
in ceea ce priveste nasterea, mereu mi-a placut ideea de a naste in perioada craciunului, sa fie frig afara, si zapada, si eu sa stau cu bebe si taticul lui in casa, la caldura, sa ascultam colinde etc...numai ca dpn-ul meu e 12 ian, si am inteles ca baietii se nasc mai tarziu (unii) asa ca...va trece putin craciunul :) dar tot e bine!
aaa...si carucior nu cumpar dinainte. in primele luni nu cred ca iesim la plimbare cu caruciorul. o sa iau doar scaun de masina special pt nou-nascuti, pt ca sigur vom iesi doar cu masina in ian-feb. apoi in martie, trebuie neaparat carucior! doar mergem sa cumparam martisoare la fete!!! :)
17+
deliafairais spune:
aaa...cum fac sa adaug si un carucior albastru la semnatura?
edinutza asa mult ma bucur pt tine! si eu ma tot miram de cat creste bebe, la fiecare ecograf! e de fiecare data mai frumos!
17+
Venerata spune:
Buna burtici, 
N-am mai scris de vineri dar v-am citit pe nerasuflate (mi-a luat ceva tim, recunosc
).
Ricky_orely si Oana, bine ati venit la odisee, sa aveti copii sanatosi si nasteri usoare!
Alina, multumim pentru lista. Chiar daca eu nu sunt la primul bebe tot o gasesc extrem de utila, nu de alta dar sunt sigura ca nu m-as fi gandit la toate!
Flowerbee, eu am facut cezariana la Vlad si laptele mi-a venit cam a doua zi, ce-i drept nu a fost prea mult, nici atunci si nici mai tarziu. M-am cam chinuit, ca nici nu prea stiam sa-l tin pentru alaptat, desi imi aratau asistentele eu gaseam ca era o pozitie foarte incomoda, pana mi-am gasit eu pozitia preferata de alaptat. Dar e adevarat ca difera de la un organism la altul.
Venera - mama de Vlad-Petru (25.06.2002) si
10s+
ariya spune:
si eu am dureri lombare,am sezatia ca mi se rupe in doua osul de acolo si mai am intepaturi in interiorul vaginului...stiu ca e normal,iar lucrurile astea sunt ,,parfum'' fata de ca dureri urmeaza...imi aduc aminte cu groaza de durerea osului pubian!fetelor ,cand mergeam juram ca se rupe!bine,eu am si luat la primul 18kg si la a doua 22kg!!!!!!!si mai sunt si 1,83m inaltime!aratam ca un elefant!ha,ha!noroc ca atunci cand am ramas insarcinata , aveam 60kg,deci a fost ok cu greutatea ca eram inainte de sarcina cu mult sub greutatea normala...
cu laptele dupa cezariana e ok...la inceput e mai apos,primele 2 zile,apoi simti cum se umfla sanii si dor si apare lapticul bun...dar trebuie pus bebe sa suga de la inceput si ,pe mine m-au invatat in italia,fara lapte artificial...e bebe care isi face lapticul...eu am avut la lapte de puteam sa alaptez 2 copii...dar nu le-am dat alt lapte decat al meu...
la primul a fost greu ca am facut rani si fomistul de fi-miu cand il puneam la san,musca cu gingiutele...aia mica in schimb sugea de nu-mi venea sa cred - harnicuta de mica!...
pentru mine a fost cel mai frumos sa-i hranesc,o sa vedeti,e o senzatie superba,nimic nu se compara cu asta!cred ca cele care mai au bebei imi dau dreptate...
Amedeo 10 ani,Annamaria 7ani,Samantzuca 12+