Orar masa bebe 11 luni

Orar masa bebe 11 luni | Autor: bupsy

Link direct la acest mesaj

Buna, mamici
Am un baietel de 11 luni care pana acum 2-3 sapt aveam un orar fix de masa (la recomandarea pediatrului). Adica - ora 6 - un biberon cu lapte, ora 10 - branza de vaci cu fructe sau amestec din mai multe fructe, ora 14 - pireu de legume cu carnita (galbenus de ou)si supa crema de legume, ora 18 - cereale cu fructe sau iaurt de casa cu fructe, si la culcare la ora 22 - un biberon cu lapte. Este un mancacios, mananca f bine.
Problemele au inceput de cateva sapt, cand nu se mai trezeste in jurul orei 6 dimineata sa manance (si nici eu), ci uneori la 8, alteori la 7.30. In conditiile astea, nu i-am mai dat la ora 10 de mancare si i-am dat pranzul la ora 12.30-13. Cand mananca mai devreme de ora 8, pe la ora 10.30-11 ii dau suc de fructe. Urmatoarea masa e pe la 17-17.30. Dar sunt zile in care imi zice 'papa' si ma duce in bucatarie sau, daca suntem in bucatarie si ii pregatesc mancarea, plange si spune 'papa'. Dar, mai sunt zile cand nici dupa 4ore-4 ore jumatate dupa masa de pranz nu vrea sa manance.
Am incercat sa ii dau in momentele in care cere mancare si nu e inca ora de masa (adica au trecut 1 ra jumate- 2 de la masa) sa ii dau o fele de mar, piersica, dar nici nu vrea sa le tina in mana - cred ca nu ii place ca se murdareste. Accepta in schimb cate un biscuite, din care mai mult ajunge pe jos, pe el, pe scaun decat in burtica lui.
Am vrut sa intreb pediatrul, dar din trei pediatrii la care apelam, toti sunt in concediu.
Voi cum le dati de mancare, si cat cantitativ? Eu sunt cam debusolata. Nu vreau sa il tin flamand, dar nici nu vreau sa mance haotic.
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Copilasul a crescut. In general, in jurul varstei de 1 an, copiii isi scot singuri o masa. Cred ca la voi s-ar potrivi un program cu 4 mese, cam asa:
-prima masa de lapte, adica atunci cand se trezeste, fie ca e 7 sau 8.Daca vrea, ai putea sa incerci un mic dejun de "copil mare", adica o felie de paine cu unt si cascaval, sau branza(nu topita) si 150-200 ml lapte din cana sau biberon. Daca nu, doar lapte cu eventual 1-2-3 lingurite de cereale.
-a doua masa este masa de pranz, adica piureul de legume/carnita/ou, sau ai putea chiar sa te apropii de mancarea pt adulti, gatit ceva mai dietetic, adica fara rantasuri, grasimi, carne de porc. Ar putea manca de ex dovlecei umpluti , cu carne de pui sau vita, tocata in casa(din pulpa de vita) sau ciorbita , acrita cu un pic de zeama de lamaie, sau dulce daca nu ii place acra.
-la 17-17.30- poate avea masa de fructe cu branza de vaci/iaurt cu biscuiti/cereale cu lapte, in fiecare zi cate ceva , in functie de preferinte.
-ultima masa, cea de seara, evident lapte, cu eventual cateva masuri de cereale daca bebe e mai "fomist".

Cantitatile variaza de la un copil la altul, sau, la acelasi copil , de la o z la alta. Orientativ: - 200-270 ml lapte seara si dimineata
- 200-300 gr la pranz
- 200 gr dupa amiaza

Intre mese, de preferat ar fi sa nu manance nimic, dar cred ca nu e o mare problema daca mananca un biscuite sau o bucatica de fruct, ceva.Si important este sa se respecte orele de masa si somn.

Asta este experienta mea de mamica de 2 copilasi...

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bupsy spune:

Multumesc. Sper sa reusim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Va rog sa continuati aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65219

Mergi la inceput