Strumfi de un an (iul-aug 2007) (94)
Raspunsuri - Pagina 2
jadi spune:
Helou de la mama de la Braila ca ieri am plecat de la mare si nu ne ardea de mers acasa!
In primul rand La Multi Ani copilasilor care au implinit anisorul cat am fost plecati si La Multi Ani Efe Deniz care se sarbatoreste astazi, banuiesc ca e un mic pui de turc!
La mare a fost excelent, am gasit o super pensiune in Navodari desi imprejurimile erau cam dezolante! O familie multinationala care au stiut ca in cazul turismului clientul cel mai important este copilul si ca atare ne-am simtit excelent. Am avut si mic dejun, nu foarte copios dar excelent pentru primele ore ale dimineatii, apoi la pranz gateau mereu ciorbite pentru copii si parinti iar felul principal il puteam manca din sacosa sau cu comanda la catering!
Am facut plaja la Navodari, plaja neorganizata si cu ocazia asta am redescoperit placerea de a sta pe pres, umbrela ne-au dat de la pensiune, am cumparat si o piscinuta dar copii au fost mai incantati de apa marii. In prima zi alge la mal cat casa, apoi s-a curatat apa de vedeai cum misuna diverse chestii marine pe acolo! O alte parte buna la Navodari era ca puteai sa mergi 50 de metri fara sa se adanceasca apa (ei banuiesc ca nu erau 50 m dar am exagerat ca sa se inteleaga
) si atunci nu aveam grija cu cei mari, se aruncau in inspumata si nimereau pe burta
.
Am fost cu inca niste prieteni tot cu 2 baieti de 2 si 4 ani si roboteau in permanenta pe plaja si in apa, carau apa cu galetuse de am zis ca seaca marea. Ce credeti ca facea si Dodo? Cu galetusa intra in apa si se intorcea cu ea la groapa din nisip, bineinteles fara sa aduca nimic in galeata dar copia si el ce vedea si uite asa am mers pe jos kilometri fara nici un rost! In plus sapa de mama focului cu lopata si imita orice gest al celor mari desi banuiesc ca nu avea nici o noima pentru el.
Deni &
Vlad & Tudor
jadi spune:
Am reusit sa ii fac lui Dodo programul astfel incat sa iesim de 2 ori pe plaja. Stateam pe plaja pana pe la 11.30 si apoi acasa, dus si lapte cu somn la exact 12 fix si dormea legat 3 ore. Apoi dupa amiaza ne invarteam prin gradina si era excelent ca piscina se acoperea de umbra si ne racoream pana pe la 5-6 cand se trezea si cel mare si apoi fuga iar la mare. I-am cremuit de inspe ori pe zi dar le-am luat un factor de protectie moderat adica 20, au tenul inchis si nu era cazul de mai mult. Dodo a reusit sa stea cu o sapca pe cap, aceeasi de la Vlad care a facut minuni in 2006 la mare, se lega frumos sub gat si atunci degeaba se chinuia sa o scoata ca nu reusea. Vlad nu s-a bronzat mai deloc, Dodo are mici diferente intre slip si restul corpului iar pe maini unde avea un bronz de parc mi se pare super negru. Asa il vad eu ca lumea ma intreaba daca sigur am mers la mare cu ei ca nu se vede dar le-am explicat frumos ca asta e super bine!
Vlad a avut oaresce frica de apa de unde anul trecut nu il scoteam din apa, mai tare se speria la piscina ca nu ajungea cu picioarele iar in mare se mai speria cand mai lua vreo gura de apa dar ii trecea destul de repede. Dodo nu are nici o frica, in prima lui intalnire cu marea s-a dus voiniceste cativa metri buni si mai mult cand erau valuri aproape ca se arunca pe ele, banuiesc ca e inconstienta varstei ca si Vlad facea la fel dar acum da inapoi. Apoi am vorbit cu mama2 si in Turcia se pare ca i-a prins bine acomodarea facuta cu noi, se duce in apa aia sarata exact pana ii vine apa la gat si nu se mai sperie. Si Dodo a fost reticent la piscina in prima zi, apoi urla sa imi iau mainile dupa el sa ramana singur fara aripioare fara colac fara nimic. Ei bine inteles ca nu l-am lasat ca se ducea ca bolovanul si nici nu am incercat sa vada si el cum e complet in apa desi cu Vlad in primul an ne scufundam fara probleme. Mi-e frica de alte alea si asta mi-ar lipsi ca in rest aveam de toate.
Cu mancarea, au rupt randurile amandoi. La un moment dat Dodo nu se mai oprea din mestecat, portocale, piersici, banane, tot ce i se oferea manca si a baut si lapte mai mult decat de obicei, ar fi fost in stare sa manance orice, nu i-a stat gura o clipa. Si sincer se vede, a facut o burtaaaa! Si Vlad a mancat in permanenta, ciorba era la mare cinste, apoi tot ce ii ofeream nu refuza si mi-a spus mama ca si in Turcia mananca bine! Dodo a devenit mai independent, refuza sa ii mai dau fructele cu mana mea, isi umple mainile si musca cand din una cand din alta. Si de fericire mai baga si nisip la greu, acum sper sa nu pateasca ceva.
Plaja era aproape pustie, un pic s-a animat mai mult vineri in rest era destul de razleti. Mergeam printre niste tufe pana la plaja dar cu masina chiar nu era greu. In prima zi am stat langa un camping si era un pic mai murdara apoi ne-am mutat mai in pustiu si era mai bine dar sa nu va ganditi ca era curat luna. Basca aveam cateii pe inventar dar daca ii goneau de cateva ori era OK. Stateau si pazeau cosurile de gunoi in asteptare de mancare.
Deni &
Vlad & Tudor
cristina26 spune:
Efe Deniz!!!
Ingrid; filmuletul lui Ingrid
www.youtube.com/watch?v=99ItPu2KUKs" target="_blank"> copiii nostri; ingerasul meu Paul
Simo78 spune:
DENI sa va fie de bine marea. Ma bucur ca Dodolinii au fost incantati si ca au papt bine (ceea ce imi doresc si mie
)
Simo
mami de www.flickr.com/photos/simo_al_jaafari/" target="_blank">Matei
jadi spune:
Si cred ca ma repet, joi seara am fost la Mamaia pe langa Rex si era o apa super jegoasa si nu ma refer la alge care gaseai si pe la noi, pur si simplu era tulbure cu nisip, se adancea destul de repede, valurile erau mult mai mari si multa lume in apa. Asa ca as zice ca mi-am inchiriat partea mea de plaja, avantaj Navodari, banuiesc ca peste ani cand vor fi gata toate constructiile din zona se va aglomera ca la Mamaia, acum as zice ca a fost superb!
Dodo merge din ce in ce mai bine, tinut de o mana bineinteles dar a inceput sa incerce si singur sa se mentina pe picioare. Suntem pe drumul cel bun. De cand am ajuns la Braila si a vazut-o pe mama1 e marait si nervos, banuiesc ca sta cu frica sa nu il las pe aici si ca atare sta lipit de mine ca marca de scrisoare. Urla si la taica-su si este cel mai fericit cand ne urcam in masina, cred ca banuieste ca plecam la Bucuresti da ghinion ca ne-am dus doar la plimbare.
Am si poze dar abia la Bucuresti le voi pune, trebuie sa triez multe ca Vlad al meu a luat exemplul celorlalti copiii si umbla numai in fundul gol. Mi-a facut si o bucurie in apa si pana sa il alerg cu punga disparuse, oare l-au mancat pestii?
Dodo mai fraier a stat cu slip dar m-a bucurat si el intr-o zi, radeam cu sotul, uite ca a calcat intr-un rahat si era de fapt al lui. In alti ani cred ca ma oripilam daca vedeam asa ceva, acum am invatat lectia cu lopata pusa in punga si curatam urmele.
Sper sa mai citesc din urma, probabil de luni incolo ca nu stiu cat timp mai am.
Nici eu nu indraznesc sa ma urc pe cantar, am gresit rau de tot saptamana asta, azi am balotat si paine dar mi-era pofta de vinete. Sunt curioasa luni cum ma prezint la apel dar cred ca va fi o mare surpriza. Ce regim hipocaloric sau hipoglucidic, am ratat in ambele sensuri, am baut si cateva guri de bere, sucuri la greu plus vreo 2 zile de paste cu 4 feluri de branza care sunt preferatele mele. In plus am venit setata pe mancare de ciuperci si cartofi rasi si prajiti si apoi peste prajit cu usturoi de mi-am adus aminte cum e sa te doara fierea! Dar azi am obosit spaland, calcand, am facut si niste ardei copti si am mai aranjat din boarfe sa le las la cm pentru luni.
Aaaaaaaaaaa si sa nu uit, o iubesc pe mama1! Am lasat-o sefa la facut bagajele copiilor vinerea trecuta la Bucuresti si nu am verificat nimic. Avea de facut un bagaj pentru Dodo si Vlad si inca unul pentru Vlad pentru Turcia. Bineinteles ca a bagat absolut totul in ala de Turcia si lui Vlad i-a dat exact o pereche de pantaloni scurti si 4 tricouri iar in rest am avut la Navodari lucruri de 3-6 luni (banuiesc ca pentru Dodo
), lucruri pentru Dodo OK si lucruri de iarna superfriguroasa pentru Vlad, adica plovere, fleece-uri si pantaloni lungi captusiti, noroc ca e copilul slab si i-am transferat niste pantaloni de la Dodo, era super haios ca ii veneau bine pe fund dar la lungime erau invariabil la jumatatea parti de sus a piciorului (habar nu am cum se numeste). Frumos nu? Noroc ca sotul a trecut 2 zile pe la Bucuresti si a refacut bagajul de Turcia si apoi a mai reverificat mama2 inca o data ca daca ii pierdea bagajul pe avion ramanea fara nici un lucrusor pentru vara asta!
Am avut si bona cu noi de luni pana miercuri cat a lipsit sotul asa ca m-am descurcat de minune dar musai trebuia sa mai beau o cafea suplimentara la pranz ca sa nu adorm. A fost un concediu excelent in 4 si cand am ramas in 3 a fost o luna de miere. Culcam copilul si stateam pe terasa pensiunii pana la 12 noaptea. Abia astept sa plecam din nou in septembrie, de data asta in Turcia!
peseu: eu am cremuit copiii in permanenta din pacate nu am avut cremuitorul personal cu mine asa ca sunt rosie ca un rac si cu pielea pe bat!
Deni &
Vlad & Tudor
loredana_76 spune:
Buna seara.
Jadi sa va fie de bine concediul.Super haioase postarile tale.Imi place mult cum povestesti si mai ales ca mai invat si cate ceva.Asta cu lopetica si punga,de exemplu.Sincer nu-mi trecea prin cap sa ma gindesc la chestia asta si sigur ma trezeam in fata faptului implinit si ma panicam.
Si noi plecam la turci pe 25 august,cu masina,ca bilete de avion n-am mai gasit ,ca ne-am trezit si noi acum.Sper sa fie cuminte .Problema e cu mancarea,imi moare copilul de foame au ba,ca el nu maninca borcanele.Noi nu am mai fost la turci si stresata.Poti sa-mi spui tu daca sint probleme in sensul asta?Ca am vazut ca Vladut e acolo cu bunicii.
Si asteptam pozeeee.
jadi spune:
Buna dimineata, eu am ratat culcatul aseara si am stat de povesti cu sotul pana la 1 si acum sunt obosita franta. Asta mic se invarte pe aici de la 7 asa ca pa pa somn.
Loredana, nu as putea zice ca am experienta. Dar am fost cu copilul mic la turci (ma refer la Vlad) si totul se rezuma la hotelul in care stai si cate stele are. Noi am fost in 2006 la 5 stele dar cred ca nu meritau mai mult de 3, mancarea nu era diversificata si chelnerii lenesi si jegosi. Ne rugam de ei cu slujbe sa ne curete masa ca sa ne putem aseza. In principiu cred ca vei gasi scaunel de masa, acum ramane de vazut cati copiii vor vrea acel scaun. Vlad avea 11 luni si nu am avut blenderul la noi asa ca nu prea a mancat, gaseam pui, orez si alte mancaruri care se puteau taia mic sau se putea pasa dar nu era blenduit asa ca am avut o problema cu mancarea. Gaseam fructe dar nu banane si celelalte fructe nu as putea sa zic ca le agreea, mama imi spunea ca acum la 4 stele nu au decat pepene si piersici, noi in 2006 aveam si prune si struguri. Asa ca daca manaca banane ori iti iei din tara ori te aventurezi pe acolo in vreo piata ceva sa cumperi. Si razatoarea de fructe daca le mananca mici si borcanase goale daca e sa iei ceva mancare in camera (eu am recipiente de la Avent si in alea imi puneam cerealele dimineata cand trebuia sa le amestec cu iaurt, mai puneam mancare si o duceam in camera la frigider, etc).
Am revenit : deci pentru mancare trebuie sa ai blenderul la tine sau daca mananca bucatele vei gasi ce sa ii dai. Aveau si supe crema dar toate au sare si mai mult, unele sunt picante. Au si iaurt, nu stiu ce fel dar nu ai incotro. Ori iti iei la fel din tara ori mananci iaurtul lor. Una peste alta nu as putea zice ca Vlad a mancat prea multe la 11 luni, amicii nostri aveau danonino pentru copii si la un moment dat am apelat si la el ca nu stiam ce sa ii mai dau sa manance si a mancat cu o pofta!
Unde veti merge? Daca doarme in scaunel nu va faceti probleme cu drumul, banuiesc ca il veti face in 2 zile. Eu cu Dodo am o problema, nu doarme neam in scoica, ori ma incumet sa ii iau un scaun mai mare ori nu stiu ce sa ma mai fac cu el, cand i se pune pata pe scoica, urla minute in sir de trebuie sa il iau in brate si sincer asta nu imi place. La Vlad nu aveam problema asta, nici acum nu iese din scaun decat foarte rar!
Deni &
Vlad & Tudor
ghinetz spune:
Saluty!!!
Pe fuga sunt, dar va servesc, virtual, cu o cioco de casa.
Hai, ca maine ne urcam cu toatele pe cantar si abia atunci puteti da in mine cu rosii. Pana atunci savurati ciocolata, cafeaua de la jadi si... lectura placuta.
Va pup. Am inca oale de mancare pe aragaz, asa ca fuuuuuuuuug.
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan
(11.03.2003) si Victor
(12.07.2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ghinetz spune:
Azi nu avem sarbatoriti, dar eu profit sa felicit toti puiutii din zilele trecute. Sa cresteti mari si frumosi!
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan
(11.03.2003) si Victor
(12.07.2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
mychydutza spune:
salutare!
jadi, sa-ti fie de bine concediul. din pacate aceiasi mizerie pe plaja, de care vorbeai tu, am gasit-o si noi cand am fost acu' o luna la Neptun. aseara faceau o comparatie la stiri, intre o plaja din Anglia si Mamaia noastra. INCOMPARABIL!!!!!!!!!!mai, parca noi am trai pe alta planeta. nu stiu de ce or merge toate pe dos la noi.
vad ca Andrei experimenteaza, timid inca, primii pasi. e asa haios cand se cazneste sa mearga singur!!!!!!!! cred ca ne intoarcem la capitala pe propriile picioare! de mancat parca mananca mai bine. lapte-formula inca n-am reusit sa-l fac sa bea, dar sunt optimista! asa cu se zice:sperantza moare ultima!
Mihaela