Vinete la borcan, fara conservant?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Georgetachiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui witeflower

Da, ar fi super sa stea si fara bain-marie, eu am incercat anul trecut si nu mi-au stat.
Am o vecina care le face ca si ana2008, doar ca le pune fierbinti in in borcane (ca si zacusca) si apoi borcanele direct "la paturica" pana a doua zi. Ea zice ca asa se sterilizeaza.

Numai ca vecina mea pune totusi putin conservant in oala, cand le fierbe. Ea zice ca a intrebat o dr si ca de fapt conservantul in cantitati mici nu face niciun rau. Stiu si eu?

"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")



si eu tot asa le fac! daca le poti curata fierbinti.... pun putin ulei deasupra, si in borcane! dar ca sa fiu sigura le fierb totusi cu borcanele (sterilizez).

tot asa (direct fierbinte in borcan) fac si "Ghiveci de rosii" care noua ne place mult de tot!!!! (ceapa, ardei si rosii).. de fapt acuma cand merg acasa mai fac o serie. am facut 2 serii de vreo 8 borcane fiecare si mai am doar 4 borcane...


si tot asa si cu zacusca!

nu le mai sterilizez, pentru ca si Ghiveciul, si Zacusca sunt fierbinti cand le pun in borcan, si stau perfect.
succes fetele!!!

Georgeta - chicago (USA)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matiz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Georgetachiu

Citat:
citat din mesajul lui witeflower

Da, ar fi super sa stea si fara bain-marie, eu am incercat anul trecut si nu mi-au stat.
Am o vecina care le face ca si ana2008, doar ca le pune fierbinti in in borcane (ca si zacusca) si apoi borcanele direct "la paturica" pana a doua zi. Ea zice ca asa se sterilizeaza.

Numai ca vecina mea pune totusi putin conservant in oala, cand le fierbe. Ea zice ca a intrebat o dr si ca de fapt conservantul in cantitati mici nu face niciun rau. Stiu si eu?

"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")



si eu tot asa le fac! daca le poti curata fierbinti.... pun putin ulei deasupra, si in borcane! dar ca sa fiu sigura le fierb totusi cu borcanele (sterilizez).

tot asa (direct fierbinte in borcan) fac si "Ghiveci de rosii" care noua ne place mult de tot!!!! (ceapa, ardei si rosii).. de fapt acuma cand merg acasa mai fac o serie. am facut 2 serii de vreo 8 borcane fiecare si mai am doar 4 borcane...


si tot asa si cu zacusca!

nu le mai sterilizez, pentru ca si Ghiveciul, si Zacusca sunt fierbinti cand le pun in borcan, si stau perfect.
succes fetele!!!

Georgeta - chicago (USA)

Eu intotdeauna am pus vinetelela congelator.Care e avantaju daca lepunem la borcan?ca dezavantaju eclar: muncim un pik mai mult Georgetavreau si eu reteta de ghiveci de rosii !!pls!!dAu o floare!

Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Citat:
citat din mesajul lui chris27

Lavinia,adica doar le incalzesti cu putin ulei si pui deasupra putin ulei incins,fara a steriliza?Ce bine ar fi sa fie asa!...Si sare...de care puneti?Din aceea grunjoasa?multumesc.

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Daaa, le incalezc, mai bine zis le infierbant bine si le pun in borcane incalzite in prealabil.Ulei incins deasupra si puse in haine pina a doua zi.
Sarea de buatarie e conservantul in acest caz.Am sarat dupa gust.
Spor la lucru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:

Pentru mai multa siguranta va recomand sa sterilizati de 2 ori borcanele .Eu asa procedez si sunt scutita de evenimente neplacute,recunosc este putin mai multa munca, dar merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

matiz - avantajul nu e neaparat pt toata lumea, ci depinde de gust. Mie nu-mi plac asa de mult vinetele dupa decongelare. La fel si fasolea vrede, prefer sa o pun la borcan, desi, clar, muncesc mai mult. Vinetele, pana acum, le-am pus si eu la congelator, din comoditate, dar anul acesta mi-am zis ca tre sa aflu secretul si pt borcan...

Georgeta, mai zi cum vine cu ghiveciul de rosii - doar le fierbi cu ceapa si ardei sau cum? Ca mi-ai facut pofta, acu' tre sa-mi zici...

Mergi la inceput