Stagnare in crestere
Avem doi gemeni minunati: Luca si Matei
S-au nascut in iunie 2007 iar acum au un an o luna si 2 saptamani.
Problema este ca Luca, care are acum 8,7 kg nu a mai luat nici in greutate nici in inaltime din luna mai.
El s-a nascut cu ,4 kg.
Inaltimea actuala e de 75 cm.
Aveti vreo sugestie?
Raspunsuri
Laura25 spune:
Buna!
Fata mea s-a nascut cu o greutate si o innaltime destul de mica si a crescut mereu mai incet si ca inaltime si ca greutate, in comparatie cu baiatul. A avut 1600g si 43 cm. Acum, la 3 ani, are putin peste 11 kg (400-500g) si 87-88cm. Majoritatea copiilor de 2 ani sunt mai inalti si mai grei decat ea. De la 2 la 3 ani a crescut 1kg-1.5 kg in greutate. Atat! Dar mie una nu mi se pare slaba. La inaltimea ei e ok. Nu are prea multa carnitza pe ea, dar am vazut si copii mai "scheletici".
Ce vreau sa spun e ca se mai intampla si la alti copii "pauze" in dezvoltare. In primul an cresc spectaculos, apoi o iau mai usor. Eu te-as sfatui sa il duci pe baiat sa il vada un medic pediatru care in functie de impresia pe care si-o face o sa-ti dea probabil sa ii faci niste analize. Daca baiatul e sanatos, mananca (mai mult sau mai putin), e vioi, se joaca, interactioneaza, atunci nu ar trebui sa-ti faci griji. E f. posibil sa aiba un puseu de crestere in curand si sa fii nevoit sa schimbi garderoba ca nu-i mai vin hainutzele.
Sanatate multa si te mai asteptam cu vesti despre gemenii tai!
Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene
CristianB spune:
Laura, multumesc pentru raspuns!
Am fost la medic cu puiutul ieri si ne-a trimis la un endrocrinolog.
Pentru investigatii suplimentare...
Nu ne-a spus mare lucru dar a scris pe bilet Hipotrofie staturo-ponderala si sindrom adenomegalitic. Sunt banuieli momentan...
Ce se poate face in situatia asta?
Sheannamp spune:
Cristian, aici sunt graficele de greutate si inaltime stabilite de OMS http://www.who.int/childgrowth/standards/en/
Dupa cum o sa vezi, baietelul tau se incadreaza inca in limitele normale de greutate.
Endocrinologul ii va face consult clinic, si va avea nevoie de curba lui de crestere (adica de greutatile si inaltimile de pana acum).
In functie de asta va hotara daca e cazul sa i se faca anumite analize de sange sau nu.
Aveti grija sa mergeti la un endocrinolog dintr-un spital de pediatrie care se pricepe cel mai bine la asa ceva.
Multa sanatate!