Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (31)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Anca daca esti la a doua sarcina cred ca vei simti mai devreme miscarile lui bebe, poate incepand de saptamana viitoare.
Am simtit si eu ceva miscari dar nu-mi pot da seama, parca umbla cineva prin uter asa le simt si am observat ca se intareste burtica ba in dreapta ba in stanga si unde se intareste acolo simt si miscarile.E ciudat dar frumos

http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
15+ Doamne ai grija de bebelina mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_ spune:

Daiopri, cum e cu concediul de maternitate in Canada? auzisem pe undeva ca e 1 an..asa e?

Aici eu pot lua doar 3 luni platite 100% si inca 2 luni neplatite...sau in caz de depresie dupa nastere sau mai stiu eu ce alte probleme de sanatate din urma nasterii, se poate aplica pt short term disability, in cazul meu aigurarea plateste 60% din salariu, dar trebuie recomandare de la medic, ceea ce aici nu o sa se intample, decat daca chiar e cazul, ceea ce nu-mi doresc.

Deci cred ca raman cu 3 luni de concediu, dupa care le-am facut planuri bunicilor din ro sa vina ..mi-ar fi placut asa macar vreo 6 luni totusi...

15+

Mergi la inceput

cris30, inseamna ca simti bebeul...o sa te convingi ca e ea dupa ce mai trece timpul si il simti mai des...

Si eu auzisem ca la a doua sarcina ar trebui sa il simt mai repede, dar cine stie, cred ca conteaza si de cum e inserata placenta...eu sper sa il simt mai repede, cred ca ar fi mult mai linistitor daca l-as simti pe bebeloi...

Cred ca am mai discutat o data despre concediile de maternitate, dar am uitat? Cris, miere, voi ce planuri aveti pt dupa venirea lui bebe?

15+

Mergi la inceput

cris30, acum ca stii ca e fetita, te-ai gandit la nume?

miere, mi-am amintit ca ai intrebat de nasi...cred e normal sa aiba bebeul mai multi nasi (adica vreo 2 perechi e normal, mai mult de 2 nu am auzit, dar o fi..)..probabil depinde de preferintele parintilor si ale nasilor..sunt persoane care nu vor sa boteze decat daca sunt singurii nasi..

Eu cred ca am sa ii pun 2 nasi (2 familii adica)...dar mai am timp sa ma gandesc.

15+

Mergi la inceput

Eu dupa ce am aflat de treaba cu placenta, m-am oprit sa-mi mai fac planuri ca mie frica.Daca nu se ridica, prin trimestrul 3 de sarcina o sa trebuiasca sa stau numai in pat, daca bebele se naste prematur si are toate sansele sa se nasca prematur asa cum mi-a zis doctorul , o sa dureze si la el o perioada de recuperare.Ca sa nu mai zic ca exista si posibilitatea sa-l pierd daca sangerez prea mult si nu ajung la spital repede.Sotul meu isi face tot felul de planuri, dar la mine parca s-a blocat creierul traiesc doar in prezent.In fine acuma astept eco la 20 de saptamani si pana atunci ma rog sa se ridice.Era vorba sa vina mama in decembrie cand o sa nasc, acuma trebuie sa-i expun situatia si poate o sa trebuiasca sa vine mai devreme daca eu o sa stau numai la pat.Imi pare rau ca sunt asa pesimista acum, sotul imi zicea sa vezi tu cand o sa se ridice placenta ce am sa fac misto de tine ca ai plans si te-ai consumat, iar eu ii spun poti sa razi de mine in toate felurile atata timp cat o sa fie bine nu ma mai intereseaza nimic.

Mergi la inceput

Anca am o lista de nume, dar inca n-am ales unul definitiv oricum al doilea nume va fi Julia dupa sot. La primul inca suntem in discutii.

Mergi la inceput

Da si eu am auzit ca poti avea 2 nasi, chiar fratele meu a fost botezat de 2 familii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Cris nu te mai gandi la lucruri negative, sunt sigura ca se va rezolva intr-un fel, uite ce am gasit eu despre placenta previa:
"Only about 10 percent of women who have placenta previa noted on ultrasound at midpregnancy still have it when they deliver their baby. A placenta that completely covers the cervix is more likely to stay that way than one that's bordering it (marginal) or nearby (low-lying)."
sursa : http://www.babycenter.com/0_placenta-previa_830.bc

Poate vorbim si noi maine pe mess, ca zilele astea am fost cam ocupata si nu ne-am intersectat deloc.

Anca, eu o sa termin masterul in decembrie si probabil o sa stau acasa 4-5-6 luni pana o sa-mi gasesc un job. Tot in acesta perioada ne vom muta din Florida. Dupa aceea o sa vina mama din iunie pana la sfarsitul lui august (deci inca trei luni) si pe la 9 luni vom da copilul la cresa. In mare cam astea sunt planurile.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Uraa, am trimis baieti la piscina!!! In sfarsit stau si eu in liniste pt 2 ore:)
Anca, daca se fac lectii de gravide probabil ca e ok. La asta care merg eu nu au lectii pt prenatal, si nici nu am intrebat daca e safe sau nu. Deh, atata scuza mi-a trebuit:))
Asa este, la noi e concediul de 1 an, platit teoretic 55% da sa nu depasesti o anumita suma pe luna (care e destul de mica). de data asta am noroc caci lucrez la guv, si pun ei diferenta pana la 75% din salariu.
Eu o sa stau tot anul, si pe cat posibil sa mai incercam sa aducem din bunice, daca or fi in forma, sa ne mai ajute. Asa am avut baiatul pana pe la 2,5 ani acasa. Daca nu la daycare, numai ca tare sunt micuti la 1 an.
Vroiam sa le spun fetelor, Ledi, Michelle si pusyketa sa aiba grija de ele.
Irina speram ca esti ceva mai bine. Parca Veronica nu se simte prea grozav, asa ca si ei toate cele bune.
Mvb unde esti?
Roxana sa aveti distractie pe cinste.
Cine mai era, ce mai facea? Of, mama ei de memorie.
Cris TREBUIE sa gandesti pozitiv. Pregatita pt orice dar gandeste pozitiv si o sa vezi ca o sa fie bine..
Michelle care era surpriza?
Stateam si ma gandeam ca daca fac eco pe la 19 sapt, abia la sf lui sept daca aflu si eu in ce tabara joc:((( Si cine stie daca nu face pe rusinosul si atunci...
Amnio nu prea vroiam sa fac, de frica sa nu pierd sarcina. Nu de alta da la cat am muncit la el, si la cei 15 ani ai mei, mai greut sa mai prind alta ocazie:)) Nu mi-era frica de procedura in sine.
Gata, ma duc sa ma intind nitel...

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

buna! nu stiu daca va mai amintit de mine...
acum sunt in vacanta si am mai mult timp asa ca v-am citit un pic.
LA MULTI ANI Justme25. Sanatate si o sarcina super usoara in continuare!

Eu, de cand greturile au devenit mai slabe, ma trezesc dimineata cu o durere de cap. Plus ca sunt dimineti cand ma dor picioarele si mainele ingrozitor, imi ia 30 mi pana sa ma pot misca ca lumea. Uneori durerile trec , alteori pana seara am picioarele grele de zici ca sunt legate cu lanturi.

M-am molipsit si cu candida si acum fac tratament. Trebuie si sotul sa faca tratament?
Doctorul mi-a zis ca fara mers pe bicicleta, calatori si sex pe parcursul sarcinii, asta inainte de descoperirea candidei. Ce strict e...

Sambata am cotrolul lunar, abia astept sa il vad pe bebe, voi avea 16 sap, poate descoperim ce e. Miscari, mai dedemult ssimteam ceva, acum doar asa niste fluturasi noaptea. Trebuie sa caut memoriile de la prima nastere sa vad la cat a miscat Stefan.

Yashi citisem mai dedemult cat trebuie sa platesti pt a-ti rezerva un loc pt nastere la clinica/spitalul la care mergi la controale. Ce mult e. La mine e spital si trebuie pana la 24 de sapt sa platesc 100000 yeni (aprox 600 Euro). La Stefan nasterea (la clinica) a fost foarte scumpa. Aici sper sa fie mai ieftin tinand cont ca e spital si ca si la controale nu e ff scump.

In rom controalele pe parcursul sarcinii sunt gratuite? Dar medicamentele?

V-am pupat, weekend placut!

_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
vechi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei noi

Stefan
bebe din burtica

Mergi la inceput