Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ADA1974 spune:

adirys, eu zic sa anunti cat mai repede, si ai grija sa ai o dovada ca ai anuntat. Altfel, daca afla de la altcineva binevoitor (noua echipa) poate sa-ti incheie contractul - e pe perioada determinata sau nedeterminata? Au fost multe cazuri de astfel de magarii.

ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adirys21 spune:

Contractul e pe perioada nedeterminata....nu prea imi fac griji pt ca nu pot sa-mi desfaca contractul ca ar fi discriminare...eu asa stiu..ca angajatele gravide sunt protejate de lege si sustinute, doar sa nu gaseasca alte motive sa ma dea afara.Oricum nu vreau sa ma stresez ca sa fie bebe sanatos.

pupici

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

gigelica, asculta-ma cu atentie: mai trec cele cateva ore si pleci acasa, iti faci un ceai si te asezi in varful patului si stai cumintica. O sa treaca durerile.
Hai, te rog eu frumos sa te linistesti, caci se vede din fiecare cuvant al tau ca esti ingrijorata...
Te pup si vorbim maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADA1974 spune:

ESTI PROTEJATA DE LEGE DACA ANUNTI IN SCRIS ANGAJATORUL, ALTFEL NU AI NICI UN DREPT! SI E BINE SA ANUNTI: DACA ITI FAC FIGURI CU LIPSITUL PT ANALIZE: IN LEGE ESTE SPECIFICAT CA AI DREPTUL LA CATEVA ORE PE LUNA PT ANALIZE!

DACA EI ITI DESFAC CONTRACTUL AZI, IAR TU ANUNTI MAINE, E CAM GREU SA FACI CEVA !!!! O SA SPUNA CA NU AU STIUT, CA NU AU NICI O OBLIGATIE PT CA NU I-AI ANUNTAT !

ada, gabi 3ani+6 luni, bb 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

adyris, ada are dreptate. Fa hartia aia de care ti-am spus in 2 exemplare, inregistreaz-o la registratura societatii si pastreaza un exemplar. Codul muncii protejeaza f. bine angajatii, deci nu te poate da afara decat pentru motive f. grave si dupa ce a aplicat intai alte sanctiuni - disciplinare, micsorari de salariu, ect.. Mai mult, este interzisa concedierea gravidelor pe motive ce nu tin de persoana in cauza.
Dar din punctul lor de vedere tu nu esti gravida, ca nu ai anuntat. Asa zice legea !!!
Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grace30 spune:

Adirys angajatorul plateste cei 85%, dar si-i recupereaza de la bugetul asigurarilor sociale, asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji ca fac ei prea multe cheltuieli .
singurii bani pe care-i da 'din buzunarul' sau sunt ajutorul de nastere (un salariu mediu pe unitate) si, in cazul in care din calculul indemnizatiei de 85% rezulta o suma mai mica decat salariul tau net, angajatorul iti plati diferenta pe o perioada de 6 saptamani. (bineinteles acestea trebuiesc cerute in mod expres de viitoarea mamica dar firma e obligata prin ctr colectiv de munca la niv national sa le plateasca)....

http://bd.lilypie.com/Qph4p2.png
mami de Petru Alexandru (16.01.2007)

Mergi la inceput

Eu ma gandeam sa anunt prin octombrie acum sarcina e prea mica si as vrea sa trec de primul trimestru.Ce ziceti?

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grace30 spune:

Eu as anunta cat mai repede....in fond ar trebui sa aiba si ei timp sa-si faca planuri fara tine.
Dar evident conteaza si cat de corecti sunt ei fata de tine si daca merita sa te comporti asa corect.

http://bd.lilypie.com/Qph4p2.png
mami de Petru Alexandru (16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plici plici spune:

la toate fetele si bun venit celor noi...ce ne inmultim, ce ma bucur...mi-a luat ceva sa citesc din urma

eli cred ca tu mi-ai zis sa nu ma bucur prea repede ca mi-au trecut greturile, aveai dreptate, a fost doar o seara, au revenit cu forte proaspete...dar m-am obisnuit, pt mine atata timp cat nu vomit, e suportabil...
in rest azi am facut 10 saptamani, de-abia astept sa mai merg si eu iar la dr dar am programare de-abia pe 20 august la morfofetala si bitest

lorin pt ca esti asa puternica si optimista....si plina de sfaturi bune

o seara placuta si linistita la toate, va pup cu drag
10+

Mergi la inceput

Buna burtici

Tocmai am venit de la medic unde l-am vazut pe bebe care era linistit si dormea....a zis dr. ca parca sta intr-o plapumioara asa frumos statea.Avem activitate cardiaca 179 bpm si 3.7 cm.I-am vazut manutele, piciorusele si capusorul.Totul e bine.Mi-a dat dr. cateva indicatii despre alimentatie si o trimitere pt TORCH.Urmatoarea intalnire e pe 5 septembrie ( va dati seama ca nu pot sa astept pana atunci).Am primit si 3 pozici cu bebe care doarme.Am avut un sentiment in timpul eco ca e baiat si eram asa emotionata de nu pot descrie in cuvinte. imi batea inima asa tare...pffffff.
Mi-a recomandat sa nu iau acid folic pt ca se regaseste in Vit. Centrum si nu am nevoie mai mult.Era tare dragalasa dr. si dulce foc.Ma bucur ca am reusit sa intru la ea.
Va pupic pe toate

8+

Mergi la inceput