M-am hotarat ..........adoptie- cap.49
Raspunsuri - Pagina 3
claudia72 spune:
Buna Andira,
Daca adopti un copil mai mare de 2 ani nu mai ai dreptul la CIC. Poti doar sa alternezi CO cu CM, asta merge o perioada.
Claudia
alecia spune:
Miha, am vazut un baietel de 6 ani, f. frumos crescut de o asistenta maternala.M-am dus de fapt sa vad o fetita de 4 ani pe care o avea in plasament aceeasi asistenta maternala, dar m-a impresionat baietelul, este sensibil si darnic dar cand l-am cunoscut a inceput sa planga si sa spuna ca pe el nu-l va lua niciodata mama lui acasa(maternala le spune ca mamele lor sunt in Spania si Italia sa munceasca).Desi avea in plasament 3 copii, nici unul nu este adoptabil.M-am interesat de el la DC si nu a fost vizitat niciodata in acesti 6 ani de parinti.Urmeaza acum sa-i gaseasca pentru ca figureaza cu 2 adrese si i se inainteaza dosarul la judecatorie cu termen 24 septembrie.Urmeaza se pare, din spusele fetelor de pe forum si alte termene pana se declara adoptabil.Ceea ce ma doare cel mai tare este ca nu-l mai pot vedea deocamdata pentru ca ma atasez de el si nu se stie niciodata...
Si...Miha,ma bucur pentru tine...a trecut...
misha71 spune:
[quote]citat din mesajul lui alecia
Ceea ce ma doare cel mai tare este ca nu-l mai pot vedea deocamdata pentru ca ma atasez de el si nu se stie niciodata...
[quote]
De ce sa nu-l mai vezi? Poate ca tocmai faptul ca te atasezi de el iti da puterea sa lupti TU pentru a fi declarat mai repede adoptabil. Asta bineinteles daca ai simtit acel CEVA pentru micut.
Andira din cite stiu si eu, CIC se da doar daca copilul este mai mic de 2 ani, insa ORA avea pe la sfirsitul anului trecut un proiect de lege care nu mai stiu in ce stadiu se afla, referitor la un asa-zis "concediu de acomodare" pentru parintii adoptivi. Da si tu o cautare pe net sau mai bine uita-te pe http://www.adoptiiromania.ro/documente_dezbatere.aspx Sint ultimele 2 documente. Acolo se vorbeste despre acest concediu.
Toti vor sa traiasca in virful muntelui...Dar toata fericirea si cresterea au loc in timpul urcusului.
claudia72 spune:
Draga Misha , FELICITARI - am vazut ca te-ai documentat mai bine ca mine, si eu acum am vazut aceasta lege. Intr-adevar legea a intrat in vigoare la 1.01.2008.
Alecia daca iti place baietelul mai mult decat fetita, incearca , poate poti sa faci ceva pentru el. Mult succes.
Misha,Miha, Asi, Anca, Sabina
Claudia
miha74 spune:
asi- drum bun si mult noroc! sa auzim vesti bune peste o saptamana. Zabovesti la Bucuresti sau esti doar in trecere spre mare?
alecia- si eu zic ca ar trebui sa mergi sa vizitezi baietelul, si poate astfel cele de la DPC se vor motiva sa grabeasca lucrurile stiind ca exista sansa de a fi adoptat.
Claudia - tu cum mai stai cu proiectul bb?
fetelor ne vedem si noi saptamana viitoare undeva in parc?
pupici si un week-end excelent,
Miha, mami de Matei (16.01.2008) si Laura (30.09.1997)
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
misha71 spune:
Claudia si eu.
Stii cumva ce numar are legea asta? Nu stiam ca a intrat deja in vigoare si sint chiar curioasa daca mai e ceva interesant in afara de acel concediu.
inca o data.
Anca Wish spune:
Miha74, ma bucur din suflet pentru voi. Am zambit amar cum ai cronometrat cele 26 de minute, probabil, dintre cele mai lungi din viata ta. Prin cate trebuie sa mai trecem si cum se risipesc toate belele cand ne uitam in ochii puiutilor nostri.
Eu astept ziua de marti cand avem termenul pt plasament. E de 4 saptamani la noi si ma uimeste cum a inflorit copilul asta. E uimitor. Privesc primele noastre poze si filmulete. Schimbarea a tata de evidenta, pana si pt noi, care o vedem zi de zi.
Multumesc pt sfaturi si pt suport.
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
alecia spune:
Misha,Miha, multumesc pentru sfaturi.Astept totusi sa treaca data de 24 sept. sa vad reactia parintilor la primirea citatiei.Am fost la DC de mai multe ori si nu pot grabi clarificarea dosarului pentru ca este perioada concediilor.
Anca,oricat de bine ingrijiti ar fi de maternale le lipseste DRAGOSTEA.Odata cu gasirea parintilor copilasii infloresc.
Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!
misha71 spune:
Au spus acum la stiri ca maternalele vor fi obligate sa aiba 12 clase terminate. Deci cele care sint in situatia asta, daca nu vor, sau nu pot sa-si termine liceul, ma gindesc eu, acum: oare nu vor fi obligate sa dea copiii pe care ii au, deci vor mai aparea copii cu ocazia asta?
Ali-clau spune:
Buna ziua ,fetelor! As vrea sa stiu daca e careva dintre voi care a trebuit sa isi reinoiasca atestatul de familie apta pentru adoptie .Care e procedura ,trebuie refacute analize,vor fi vizite la domiciliu,cursuri ,etc?Noua ne va expira in curand atestatul si inca nu ni s-a prezentat nici un copil.
Numai bine tuturor!