M-am hotarat ..........adoptie- cap.49
Raspunsuri - Pagina 14
Anca Wish spune:
Irene, am cautat si eu net cartile recomandate pe site-ul ORA, dar nu am gasit:
- Manualul parintelui adoptiv de Amy Neil Salter
- Discutand despre adoptie cu copilul adoptat de Marjorie Morrison
- Cum sa faci evaluari de calitate, de Sylvia Barker, Sheila Byrne, Marjorie Morrison, Marcia Spence.
Extrasul cartilor prezentat pe site-ul ORA suna interesant, dar de unde sa le luam?
Tzuni, asta ca sa te enervezi si mai tare (glumesc!), la tzara, femeile lauze nu au voie nici sa scoata apa din fantana in cele 6 saptamani de dupa nastere, pana nu le citeste preotul ...(am uitat cum se numeste).
Miha, printesica mea este bine, saru'mana. Ne cam chinuim cu vorbitul, dar suntem ambitioase si o scoatem noi la capat pana la urma. Cu taica-sau e un pic mai bine, dar nu in totalitate. E fitzoasa si cand nu are ea chef de el, ii da cu Flit. Acum 2 seri, a vrut -Di calu'- cu mine si cand a vrut taica-sau s-o ia in brate, ia ars 2 picioare peste moaca de l-a luat ameteala. S-a suparat un pic, dar are rabdare si ii canta in struna cu stoicism.
Salviae spune:
Alex,eu sunt noua pe forum,pline de intrebari,nu pot sa te ajut.Sorry... Irene,am gasit ceva pe ORA,am si facut notite.
Nu pream avem sanse sa adoptam un copil mic,din cauza varstei (39,43 ani),asa ni s-a spus,dar nu e problema.Avem o fata de 15 ani si de 14 ani ne chinuim sa avem inca un copil, si asa am ajuns la adoptie.Ma pregatesc-ne pregatim pentru un copil(baietel) de 2-3 ani.Astept cu nerabdare pe Bucharest sa ne scrie cate ceva despre primele zile,fiindca alea-s cele mai grele,cred eu.
terry spune:
CADRUL LEGAL: Legea nr. 272/2004.
COMPETEN#354;#258;: Compartiment Asisten#355;#259; social#259; #351;i protec#355;ia copilului
Direc#355;ia General#259; de Asisten#355;#259; Social#259; #351;i Protec#355;ia Copilului
PROCEDURA: Pentru īntocmirea dosarului de plasament familial sunt necesare urm#259;toarele:
Familia natural#259;:
- Acordul p#259;rin#355;ilor naturali #351;i al rudelor pān#259; la gradul IV (dac#259; este cazul) privind plasamentul familial;
- Copii dup#259; actele de identitate;
- Adeverin#355;e de salarizare;
- Consim#355;#259;māntul scris al minorului care a īmplinit vārsta de 10 ani;
- Copie dup#259; actul de identitate al minorului sau certificat de na#351;tere;
- Copie dup#259; hot#259;rārea judec#259;toreasc#259; (dac#259; este cazul) care atest#259; situa#355;ia legal#259; a minorului;
- Adeverin#355;#259; medical#259; a minorului (medicul de familie);
- Adeverin#355;a de elev a minorului;
- Caracterizarea minorului (institu#355;ia de īnv#259;#355;#259;mānt pe care o urmeaz#259;).
Familia de plasament:
- Un dosar cu #351;in#259;;
- Cerere depus#259; la registratura Prim#259;riei (cerere tip);
- Anchet#259; social#259;;
- Cerere c#259;tre Direc#355;ia General#259; de Asisten#355;#259; Social#259; #351;i Protec#355;ia Copilului (cerere tip);
- Copii dup#259; actele de identitate ale familiei sau persoanei care solicit#259; plasamentul familial al minorului;
- Adeverin#355;e de venit ale membrilor familiei (salarizare, pensii, alte venituri);
- Adeverin#355;e medicale ale membrilor familiei;
- Adeverin#355;#259; de stare material#259;;
- Adeverin#355;e de elev pentru copiii familiei ocrotitoare;
- Caziere judiciare pentru majori;
- Declara#355;ie privind acordul membrilor familiei ocrotitoare.
TERMEN:
Dosarul se īnainteaz#259; Direc#355;iei Generale de Asisten#355;#259; Social#259; #351;i Protec#355;ia Copilului Suceava, īn termen de 30 de zile.
Dosarul va fi evaluat de c#259;tre asisten#355;ii sociali din cadrul Direc#355;iei Generale de Asisten#355;#259; Social#259; #351;i Protec#355;ia Copilului Suceava.
Comisia Jude#355;ean#259; pentru Protec#355;ia Copilului va adopta o hot#259;rāre cu privire la m#259;sura de ocrotire solicitat#259;. Hot#259;rārea va fi comunicat#259; familiei naturale, familiei ocrotitoare #351;i Autorit#259;#355;ii tutelare.
Direc#355;ia Jude#355;ean#259; de Asisten#355;#259; Social#259; #351;i Protec#355;ia Copilului Suceavaasta e ce am gasit pe google la o simpla cautare. sper sa te ajute. e posibil sa fie valabil si pt bucuresti. vezi ca mai sunt si alte linkuri.
floarea de colt spune:
buna ziua...
imi poate spune cineva cum arata acel certificat medical tip ministerul sanatatii??
ce analize sunt stipulate acolo???
si , unde in lege , exista stipulat ca ,sotul desi nu are cetatenie romana , dar are domiciliul permanent in Romania , poate adopta??
mie la directia pt.protectia copilului mi=au spus ca el nu poate adopta ,si ,sa fac de una singura dosarul .
multumim anticipat pentru orice informatie.
miha74 spune:
certificatul medical e unul simplu in forma A5, pe care scrie "clinic sanatos" in baza unei adeverinte de la medicul de familie si unei adeverinte de la psiholog. Eu am luat certificatul medical de la policlinica de cartier, si a costat in jur de 35 RON.
cu cealalta problema nu stiu sa te ajut...sorry.
Bafta multa!
Miha, mami de Matei (16.01.2008) si Laura (30.09.1997)
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
asi spune:
Floarea de colt aici poti citi normele metodologice ale aplicarii legii273/2004 http://www.adoptiiromania.ro/afisareact.aspx?id_act=152 .Nu scrie ca cetatenii romani pot sa adopte scrie "Persoana sau familia cu domiciliul īn Romania care doreste sa obtina atestatul de persoana sau familie apta sa adopte" si stiu sigur ca un cetatea strain cu rezidenta in Romania si care e casatorit legal cu un cetatean roman , ca famile pot obtine atestatul.
Pentru certificatul medical ai nevoie de adeverinta de la medicul de familie, RBW-ul, raze la plamani si evaluare psihiatrica.
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
misha71 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui asi Pentru certificatul medical ai nevoie de adeverinta de la medicul de familie, RBW-ul, raze la plamani si evaluare psihiatrica. |
Noua ne-a cerut adeverinta medicala "fisa tip auto" cu TOATE analizele aferente cu care ne-am dus in policlinica la un ANUMIT DOCTOR (cica singurul care e abilitat sa dea adeverinta finala cu "clinic sanatos" pe tot judetul), iar acea adeverinta am depus-o la dosar.
Cite bordeie atitea obiceie....
misha71 spune:
off-topic: ce bine e sa ai net in virf de munte...
adica sint in concediu...in sfirsit! ....insa doar noi 2... si sint atitia copii aici la cabana ca-mi vine sa
asi spune:
Misha ia partea buna.Bucurati-va de putina intimitate ca vine bebe si apoi nu o sa mai apucati sa va bucurati de clipe in 2.Toata ziua o sa stati mirati sa priviti mica minune.
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
misha71 spune:
Sa dea Domnul Asi ca nu m-as supara sa pierd intimitatea asta. Acum nu e decit e singuratate in doi.