Cuba all-inclusive
Raspunsuri - Pagina 2
buli spune:
mie, personal, cind merg in vacanta, imi place sa interactionez cu localnicii, sa-i vad la ochi, sa merg pe aceleasi strazi cu ei, sa mincam in acelasi restaurant.
da, mi-ar placea sa merg in cuba, dar s-o cunosc asa cum e.
nu cred ca localnicii au acces in vreun fel la locurile in care stau turistii de lux.
si cred ca incurajind tipul asta de turism incurajezi de fapt regimul.
da, e buna oarecum comparatia cu polonezii care veneau la noi, dar macar faceam plaja pe acelasi nisip cu ei, si respiram acelasi aer ca sa zic asa.
drept e ca ei cumparau din shop, ceea ce era de-a dreptul frustrant.
cuba e un caz aparte in lume, mai ales in ceeea ce priveste regimul politic, de aia "m-am luat" de ei.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
mariana_1976 spune:
Recomand calduros Cuba (noi am stat la casa particular, nu in hotelurile "regimului") tuturor amatorilor de vacante mai deosebite.
Sigur ca din Europa nu e ieftin, dar daca cu adevarat intereseaza ceva mai aparte, merita aceasta destinatie.
M-au impresionat oamenii prietenosi si zimbitori care au fost gazdele noastre si atitudinea lor de viata.
Ca si buli, imi place sa interactionez cu localnicii si chiar m-am apucat serios de spaniola in vederea calatoriei.
Sigur ca depinde de de la persoana la persoana unde prefera sa-si faca vacanta, daca eu nu m-as duce la plaja sa zicem...in tara vecina, asta nu inseamna ca locul respectiv nu e okay pentru altii.
mi_ro spune:
Letitia!...in general mie imi place sa vorbesc din propria experienta asa ca daca nu ai fost acolo nu discuta prea multe. Daca vorbesti prin experienta altora ma rog e punctul lor de vedere. Daca ai sa intri pe orice comentarii despre hotel de oriunde nu neaparat din Cuba vor exista pareri pro si contra. Eu nu discut despre o tara decat prin prisma "ceva-ului" deosebit pe care il are. De rau poti discuta orice tara. Am fost in Cuba intr-un hotel nu de 5 stele ci de 3si jumatate deci nu de foarte mari fitze si chiar mi-a placut. Tot personalul calduros si primitor, in fiecare zi ne puneau prosoape curate pe pat sub diverse forme(fluture, lebada, inimioare, etc), piscina foarte curata cu exceptia unei zile in care a fost vant puternic si a adus ceva frunze de palmier prin apa dar si alea au fost curatate intr-o jumatate de ora, ...totul a afot fara comentarii pentru mine si pentru sot.
Americani nu am intalnit in Cuba (pentru ca nu prea au voie)ci foarte multi rusi(veniti din Canada), nemti, canadieni bineantele si italieni.
Ca orice tara au parti negative. Ce in Europa nu exista bordeluri? Ca exista dizidenti din comunism. Nu cred ca e singura tara care detine asa ceva. Inca mai exista fosti legionari prin Canada si nazisti prin America de sud.
Eu daca am avut de dat bacsis l-am dat la cei care munceau acolo, am platit si serviciul efectuat dar si omul care presta serviciul.
Mie mi-a placut Cuba pentru peisaje, pentru oamenii calzi si primitori, pentru masinile care imi dadeau impresia anilor '60, pentru faptul ca si-au dat seama ca suntem romani si ne-au pus melodia lui O-zone de cate ori ne duceam la plaja (asa ca de bun venit pe plaja), pentru copiii de o candoare deosebita, pentru lucrurile de mana pe care le fac(din lemn, din piele, croseta)...nu este atinsa inca de Made in China. Am preferat sa cumparam de la oameni amarati nu de la cei care isi permiteau o taraba in piata. Oricum eu intentionez ca anul acesta cand vine mama in vizita sa o duc si pe acolo. Mie una mi-a placut.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
Letitia1 spune:
mi-ro! e problema ta ce iti place si nu trebuie sa-mi placa si mie ce-ti place tie. Am vazut filmari facute de cei care si-au petrecut vacantele acolo si mi-a ajuns. De cite dovezi mai am nevoie? Si apoi nu-mi place Castro. Sint atitea locuri unde ma pot duce.
Cred ca am voie sa-mi expun parerile pe acest forum fara sa-ti cer tie voie.
dulcineea spune:
quote:
citat din mesajul lui Letitia1
mi-ro! e problema ta ce iti place si nu trebuie sa-mi placa si mie ce-ti place tie. Am vazut filmari facute de cei care si-au petrecut vacantele acolo si mi-a ajuns. De cite dovezi mai am nevoie? Si apoi nu-mi place Castro. Sint atitea locuri unde ma pot duce.
Cred ca am voie sa-mi expun parerile pe acest forum fara sa-ti cer tie voie.
mi_ro spune:
Letitia: si eu am vazut aici filmari cu Romania in care erau aratati copiii handicapati , cersetorii, tiganii si asta nu insemna ca aceasta inseamna Romania. Problema la tine e sa-ti placa ceea ce vezi live nu ceea ce vor altii sa se vada din afara. Daca iti expui parerea expune-o din propria experienta nu din ceea ce au vrut altii sa se vada. E ca si atunci cand cineva imi spune o barfa despre o prietena iar eu stau sa o cred si nu verific spusele. Si nu ti-am spus parerea mea ca sa te convin sa te duci in Cuba...asta ar fi culmea. Te duci unde crezi tu. Dar nu vorbi de lucruri pe care nu le-ai verificat tu. Eu nu ti-am spus sa nu-ti spui parerea pe forum...eu am spus sa nu vorbesti prea multe despre lucruri pe care nu le-ai vazut tu.
Sa fii binevenita in orice colt al lumii si sa te simti bine oriunde ai dori!!!
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
Letitia1 spune:
Mi-ro, pai tocmai paralela asta Romania-Cuba nu-mi place. Cu singura diferenta ca romanii l-au omorit pe prietenul lui Castro, Ceausescu. Impotant este ca tu te-ai simtit bine acolo iar eu iti doresc sa nu ai nici un incident neplacut in viitor.