Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (10)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Gata fetelor, ne-am intors de la Budimex, dar intre timp am mai papat si ne-am odihnit. Eu sunt data peste cap cu stomacul, cu ficatul , am crampe groaznice din cauza stresului inghitit de ieri pana azi. E frumos sa fii mama dar e si f greu.

In fine, se pare ca Vlad e sanatos tun, numai noi suntem nebunii. E o schimbare de comportament si datorita cresterii lui si se pare datorita alimentatiei mele. SAptamana asta am mancat ciocolata in disperare si probabil asta l-a dat peste cap, a devenit mai nervos. L-a controlat peste tot. Cum a vazut-o pe dr i-a zambit cu gura pana la urechi si pe tot parcursul consultatiei la fel. Din prima dr a spus "asta nu-i copil bolnav".

Sunteti niste scumpe ca v-ati gandit la mine, multumesc si cadinei pentru sfaturi si inei pentru propunerea de recomandare si tutror care v-ati gandit la noi. Laurita, nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi. Dr a spus ca ei nu pot creste linie, comportamentul se schimba, ei cresc, vom avea parte de surprize noi mai mereu de acum inainte. Cam asta e, sunt epuizata. Dar maine plecam la mare si sper sa intre lucrurile in normal.

Va pup fetelor, sa va gasesc cu bine. Pup toti bebeii astia frumosi ai Odiseei noastre! O sa-mi fie dor de voi!!!!!

Alina cu iubirea noastra, Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

quote:
citat din mesajul lui cadina

Fetelor, dragelor care stiti si/sau care alaptati... v-a venit menstruatia in timpul alaptarii...? Ca mie tocma asta mi s-a intamplat... Cred ca e ok, nu..?

Si eu am gasit o pata mica ieri si credeam ca o sa-mi vina deja...insa azi nimic...O fi fost de la ovule ca am pus 5 zile...Eu cred ca nu e nimic anormal ca ti-a venit deja menstruatia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Dana H, foarte frumoase pozele, imi place aia in care va uitati amandoi la Alexandru...cat despre Teodora, pai s-a facut f mare si frumoasa!

Miss, felicitari prietenei tale!

Cadinutza, cum sa te cred neserioasa, Doamne fereste! crezi ca eu nun stiu cum e cu copil??? imi pare doar rau ca am crezut ca nu-l mai vrei...si l-am dat.

Alysh, ma bucur tare-tare ca totul e in regula...si Mircea mi-a fost marait, pe langa hohotele de ras pe care le trage cand discutam...si pe care le postez maine si va dau link.
Distractie frumoasa la mare, sa vii bronzata!!!

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE

BURTICA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Azi Daviducul a fost cam marait si nelinistit si ziua, se vede treaba ca tot in puseul ala de 6 saptamani suntem, abia astept sa-l vad dupa aia, cine zicea ca voi avea senzatia ca am alt copil?

Daria Ioana, da, poate n-ar fi rau sa-l mutam pe bebe in sufragerie si sa dormim eu si Bogdan in dormitor, insa in felul asta ar trebui sa ma scol iar de-a binelea noaptea si sa-l alaptez pe perna de alaptat in sufragerie, apoi sa astept pana adoarme etc., moment in care mie mi se duce somnul ala dulce… Pe cand acum il alaptez in pat, mai somnolez putin langa el si apoi il mut dintr-o singura miscare in patutul lui si – daca vad ca se foieste – abia atunci ma car eu in sufragerie pe canapea… Of, e greu… Tu ai fost singura la parinti si de aceea crezi ca ti-ai dori 3 copii? Eu tot singura la parinti si consider ca a fost perfect asa!! Cand vad atatea relatii de rahat intre frati si surori (si marea majoritate sunt asa!), nu pot spune ca sunt vreun fan al acestei constelatii… Pentru mine unul si bun! Nemaivorbind ca - la stresul constant pe care vad ca-l presupune cresterea unui copil - eu nu inteleg nici acum cum reusesc altii sa aiba grija de 2 copii sau mai multi...

cadina, si pe mine ma bate gandul sa-i pun lui David o sosetica peste cuculet si sa-l mai las gol, sa ia putin aer… Noi folosim servetelele de la babylove, am folosit si de la Penaten dar nu ne-au placut…

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

quote:
citat din mesajul lui Daria_Ioana

Reallaura, vad ca si tu esti pe aici cu noi.

Am citit ca ai facut comanda pe net la hainute.
Oricum Mircea are numai hainute chic rau de tot...am vazut poze cu voi...si in toate pozele baiatul tau e foarte "la moda".
Si eu as fi facut comanda pe net...dar eu am avantajul ca mie mi le ia sotul de acolo .
Plus ca soacra-mea ne indrageste si ne trimite din State mereu numai hainute pt baiat si fata.
Fii-mea are un sifonier plin ochi de rochite...nici nu are timp sa le poarte pe toate.

Eeei, suuper, daca zici ca ti le ia sotul...ce o fi si in sufletul lui sa cumpere hainute la bbici si sa-i vada asa rar...
Multumim de aprecieri/. Eu acum am venit am fost la sis, la socrii si acum ne-am adunat, am scris repede un mesaj.
Mihaser zici ca a scazut productia imediat???Hmm
da, nu avem voie sa nu mancam bine. odihna ca odihna, ca nu ai cum sa dormi intotdeauna, dar de papat tr sa papam bine.
Eu pap si cand nu mi-e foame, numai sa fac lapte la bb...
Miss, da, ai dreptate, buna ideea ne-a dat Cadina cu sosetuta...

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE

BURTICA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

YLARI-asa facea si mama ,sambata la ora 8 dimineata punea aspiratorul sa ne trezim .a fost la noi 2 luni anul trecut,eram gravida,iar Sofia avea vreo 8 luni.

cat despre cersetoare..pai pe aia o inveleg,ca se baga in vorba doar doar ii dati ceva,..dar soacra-ta ??

DARIA-nu inteleg de ce nu fac si americanii intregirea familiei.asa sunt ei mai cu mot! si asa se chinuie ofamilie intreaga pe drumuri..
Cat aveti si voi de tras !!!

LEELOO-ce baieti frumosi ai !! si ce soferrrrrr !!

CLEO,SIMONA-ce scumpi micutii ca nu zic nimic doar daca ii luati langa voi si uitati sa le dati sa suga Al meu ar fi supv el pumnul ce ar fi supt,dar apoi ar fi dav semnalul de alarma !!

MISS-primul copil se creste mai greu decat alti trei la un loc
nu se compara cat de obosita eram doar cu Sofia,si cum sunt acum cu amandoi. dupa nastere ,acum,eu am facut dush la cateva ore si stateam greceste in pat si mergeam,fara sa simt dureri . la Sofia eram in pat vreo saptamana..
Am stat 48 de ore in spital si acasa am avut musafiri,si am facut mancare,am bagat aspiratorul CAND COPIII DORM. eu dau cu aspiratorul pe sub ei de nu au treaba !
am iesit cu el a 4 zi de la nastere. ii tin pe amandoi in brate cand e nevoie, cu Sofia plangeam pe marginea patului dimineata cand oracaia si nu mai puteam...cu el e altfel.el doarme de bubuie pana la 6. azi s-a trezit la 8 .iar Sofia s-a vrezit la 10.Ea doarme 3 ore dupa amiaza. eu nu dorm decat rar dupa amiaza ca mai rau ma capiez. si in timpul asta fac tot:mancare,curatenie,net...
seara ea se culca la 10,11. pai pana la 3 cand ma culc eu, imi ramane decat Andres,care suge si doarme..apoi eu pe net.
Am zile mai grele,dar putine. imi e mult mai usor cu amandoi decat cum eram cu ea.
sotul e plecat de acasa 12-13 ore zilnic,dar sambata si duminica e liber.cand vine seara il spalam pe Andres,ca ea e deja spalata. acum,vara,pe ea o spal de 2 ori pe zi. nu stiu de unde am timp . cand fac eu dush ea plange sa o iau in cada si pe ea . si trebuie sa ii fac si ei un dush.,si cand venim de afara,ii fac baie ca e ca porcul.
afara e super,el doarme in carut si ea innebuneste topoganul sau bicicleta.
sambata e zi de cumparaturi,cu amandoi dupa noi colindam caveva ore prin magazine,ne oprim si mancam la un restaurant...
eu mi-am iubit mult fratii (sora si frate) ,si in copilarie si acum . cu sora-mea nu m-am inteles in copilarie,doar cu frate-meu ,dar asta nu ne-a impiedicat ca mai tarziu sa ne invelegem bine si sa ne vizitam,acum cu copiii ,pt mine e o bucurie sa ne intaLnim in familie cu copiii,la masa,sambata.
al sora-mii are 2 ani . mai are o fata de 17 ani. frate-meu are copiii mari si el,si acum asteapta si ei alt copil,pt februarie,asa ca osa umplem casa de pitici cand ne adunam.
eu iubesc mult copiii ,as fi adoptat inca zece aca as putea !
crede-ma,copiii iti dau multa forta ,si o energie pe care cu greu o scoti din alte parti.
as puvea sa merg in vacanta fara ei,as putea sa imi angajez o femeie,dar simt ca nu pot fara ei,ca nu are rost vacanta,si ca nimeni nu se poate ocupa de ei mai bine.
daca as simti ca neglijez vreunul din ei as fi prima care as angaja pe cineva.
Poate si pt ca am copiii cuminti vad lucrurile asa...
sapvamana asta sotul a plecat cateva zile...am crezuv ca nu o sa pot..siam descoperit ca am putut la fel de bine,doar ca ma culcam varziu a imi cam era frica noaptea...ma culcam la 4 dimineata. la 6 se trezea Andres la suptdaca aveam gemeni ce faceam?? trebuia sa ii cresc fara sa neglijez niciunul.
pe Sofia nu o las nici o clipa,si daca ii dau lui sa suga o au si pe ea cu noi in pat,ii cant,o mangai,ne jucam cu mainile..si oricum la noi nu dureaza suptul decat 5-10 minute,el e rapid .
apoi cand il pun pe el la ragait ea vine in ochii lui si face asa din gat,adica se face ca ragaie..
apoi ilmangaie,ii da suzeta...pt mine astea ma fac fericita .daca cu Sofia eram fericita,acum sunt fericita la dublu ! numai cand ii vad cum se uiva unul la altul si ganguresc pe limba lor .
sotul meu sunt 4 frati si la fel au relatii foarte bune,ne intalnim des .

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Noi am fost acum pe seara la cumparaturi in Carrefour, n-am mai fost acolo dinainte sa nasc. Frate, au schimbat locurile la rafturi, nu mai stiam nimic pe unde este, umblam capie dupa biscuiti sau paste sau cereale si nu stiam de unde sa le iau.
Andrei e cu taica-su in parc, a descoperit trambulinele acelea elastice si a facut o pasiune pentru sarituri si tzopaieli pe ele.

Daria, si socrii mei sunt in state momentan, si au zis ca ne-au pus pachet cu hainute pentru copii, de-abia astept sa soseasca.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Seara buna fetelor...Aelita, intr-adevar, muuuult mai greu se creste primul. Zic asta chiar si acum cind david are 3,8 ani. M-a zapacit azi, a fost si sis la mine si poate confirma in ce hal a putut sa ma aduca... Nu stiu cit e gelozie cit e dorinta de a atrage atentia, dar am zile cind put si simplu nu ne intelegem. Nu m-a ascultat deloc, mi-a tipat pe stada ca si copiii aceia rasfatati pe care nu-i suport, s-a revoltat a plins, a tusit..intr-un cuvint m-a adus la disperare..Si acasa sa stiti ca i-am tras citeva palme la fund sa ma tine minte. Apoi ne-am impacat si ne-am iubit..dar am ramas cu o stare nasoalaAdevarul e ca la primul e mai delicata treaba. La al doilea in mare se petrec aceleasi lucruri ca la primul, terenul e tatonat, batut, etc..Dar la primul nu stii mereu cum e mai bine, ca nu ai experienta, e prima data tot ce se intimpla nou la primul copil. Plus ca el e invatat sa fie el singurul, unicul, cu toata atentia asupra lui cind poc apare un alt bb..si-i bluverseaza tot ce stia el despre familie. Pe cind al doilea cind apare, se naste deja cu frate, nu e nimic bulversant...
Oof...dar tot n-as renunta niciodata la ideea de frate, sora.In sistemul meu de valori asa trebuie sa fie, asa un copil ajungesa-si exploateze la maxim sentimentele, prin aceea ca are si relatia frate/sora

Cadinutza, iubito, bine ai revenit, imi pare rau sa aud ca inca mai trageti cu colicii...Si cu funduletzul..dar vad ca totusi mergeti spre luminitzaDoamne Ajuta!

DanaH, frumosi ati fost voi la botez, iar teodora e scumpa foc!

Alysh, bravo, vestile astea le asteptam..drum bun la mare!

Daria, ce bine ca dorm singurei copilasii! Uite, david al meu e speriat de monstrii...deh dc se uita la Scooby...Cit i-am interzis eu acasa, degeaba ca se uita la cresa

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
citat din mesajul lui cadina

Fetelor, dragelor care stiti si/sau care alaptati... v-a venit menstruatia in timpul alaptarii...? Ca mie tocma asta mi s-a intamplat... Cred ca e ok, nu..?

si mie! AZI! Cred ca m-ati blestemat pt gratar
Si ca sa fie blestemul compley nu ama vut aparat foto, asha ca nu pot sa relatez decat verbal intalnirea Mara-Sara. 2 fete nascute in aceeasi zi! Diferentsa de nici 2 ore
Sara are o energie si o voce suava de suprana... Mara a stat numai avion, si apoi cu puimnul in gura, (pumn care nu producea lapte, ca sa vezi, nu?}, am bagat un sanatos gratar de porc !!! (mentionez ca am fo vegetariana multi ani....), dar de cand alaptez, e buna si shina de cale ferata, dar sa fie bine fiarta.

daria, cred ca peste 10 ani ma gandesc si io pt nr 2. Acum imi pica ochii in gura. Si a fo o zi frumoasa!! Atat ca fiica mea nu doarme ziua si pace. 30min nu se pun...iar drumul Buc-Breaza, desi e de 1.5 ore, juma de drum a adormit si atat!

missP, si io la fel alaptez. Iau copchilu' in pat, ma intind langa el, ii bag tsatsa in gura si adorm acolo ascultand cum face tsoc tsoc. Am mai luat tseapa intr-o noapte, cand tragea de zor din pumn si nu din tsatsa. De oboseala nici nu am realizat . Mama natanga...

vb de shervetele. Pe noi ne-a invatsat: apa si sapun. Si stat la aer liber. Mai nou, io o spal doar cu apa, o clatesc putin dupa pipi, si sapun pun doar la caca, daca mi se pare cleios. SI staaam la aer cu aripioarele goale. Lasa ca e bine, se usuca, aeriseshte, iritatii nu facem. Asha facem economie: si la servetele, si la bepanthen . Si dam banii pe cerceafuri absorbante de unica folosintsa, dar nu se pune .

aelita, iti ridicam statuie!! Vb serios... cand simt ca nu mai fac fatsa, ma gandesc: la mamele cu 2 copii, la mamele single, la mamele cu gemeni, la mamenel cu tripleti... bag mancare repede si sa vezi cum uit de micile probleme!!

am bagat o nirvana.
Acu ma duc sa dorm.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Mihaser, nici la mine nu e cantitativ mult, dar mi-am sunat ginecologul si mi-a confirmat ca e menstuatie. Si neaparat sa ne protejam, ca d-acu... deja cresc mult sansele de o noua sarcina. Ori eu am nascut prin cezariana.
Daria, am mai auzit si eu povestioare ca s-ar schimba gustul laptelui, dar bebele meu suge ca de obicei, nu pare sa-l supere nimc. asa ca... totul e ok. Te admir ca faci fata cu brio, chiar daca ti se pare greu sunt convisa ca e superb cu doi copii.
Am fost si eu in Cora sa ma uit dupa carutz, dar nu m-a convins nimic. Am zis ca maine ma duc si in Carefour, sper sa gasesc ceva mai fain...
Azi bebe a dormit toata ziulica, sper sa nu se trezeasca maine dimineata cu noapte in cap. Si minune mare, ca a avut scaun de trei ori azi, fara mari chinuieli. Asta pentru ca ne-a tinut Simonica pumnii, stiu eu... Pai cum sa nu mi se faca dor de voi...?
Suntem bucurosi ca am scapat de cojitele din cap (cruste de lapte cum le spune). Ne-a prescris dr o solutie din acid acetilsalicilic si vaselina preparata la farmacie si l-am spalat pe cap si cu Mustella pentru cruste si in patru zile am scapat de tot. D-acu sper sa fie ok si cu perisorul.
Sunt nitel ingrijorata, bebe are niste bubite in cap, una pe picior si trei pe manuta, rosii si nu foarte mici, care par sa aibe un lichid in mijloc (nu toate). Ma tot gandesc la varicela, desi sper sa fie muscaturi de tzantar. Azi l-am tinut mai mult in pampers sa imi fie usor sa urmaresc daca ii mai apar si altele pe trupusor, dar deocamdata nu au aparut si altele. Sa fi fost o alta insecta nenorocita d-afara...? Am emotii dar sper sa fie ok.
Ma duc si eu sa halesc ceva si sa fac nanic.
Somn dulce!

Mergi la inceput