Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (30)
Raspunsuri - Pagina 19
roxanaz spune:
hey, ma uit pe listuta si ce vad, Just e ziua ta!! la multi ani, sa fii fericita si iubita si plina de noroc, sa ai un bb sanatos si voiois!! 

cristi, pe mine nu m-a destabilizat sau crizat deloc problema cezarienei. stiam ca e cea mai buna solutie ptr Patrick asa ca nu exista oricum alta solutie. m-am si refacut rapid, am avut lapte din primul moment (ma rog, aveam io de dinainte
). dar tot am ramas cu piticul ca na, din dilatatie 8 nu am mai putut continua. ca de, mai erau 30 minute acolo si gata ![]()
Alina1976 spune:
Neata si eu la apel,
Am vazut o groaza de noutati de aseara pana azi..
Jasmi, ma bucur pt tine! BRAVO!!!! Sa-ti traiasca putuzlica
Sa te trecem la panoul de onoare cu caruciorul albastru..
Tuchi, Porumbita, nu vreau sa va dezamagesc dar aparatul Bebesound este cam apa de ploaie!!! Eu am unul cumparat de la prima sarcina si este cam egal cu zero...nu prea se aude nimic, decat niste fasieturi si cam atat...si parca, parca se aude asa ceva vag...ori ti se pare pri nu stii...deci nu va recomand, nu are nici o legatura cu doppler-ul.
Just, lasa-ma sa-mi exprim si eu parerea referitor la ce a zis Dr ta. Cred ca un Dr. care stie meserie si este un Dr adevarat nu isi permite sa faca astfel de afirmatii referitoare la cea mai naturala chestie care i se intampla unei femei! Cum poate sa spuna asa ceva un DR!!! Inteleg sa zica asa ceva persoane care nu sunt de meserie....dar un medic sa afirme asa ceva....ma rog...treaba ta. Insa daca mai cauti si tu pe net, mai intreaba si alti medici si sa vezi ca ceea ce spune ea este cu totul eronat. In plus eu am trecut printr-o nastere normala si crede-ma nu am p....a cat o galeata!!! Este FIX, EXACT ca inainte de nastere. Epiziotomia s-a vindecat repede, acum nici nu mai simt daca si unde am fost taiata. In schimb la cezariana stai cu taietura pe burta toata viata! de ce? pt ca asa ai ales tu? si pt niste motive care nu au nici un fundament! Te rog mai gandeste-te si mai consulta si alti medici. Nu mi-o lua in nume de rau dar chiar e pacat...
Billy ![]()
![]()
![]()
TARE! Mai vrem!!!
Alina
18+ cu
EMMA
de ianuarie
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
flowerbee spune:
Buna fetelor dragi,
Am revenit si eu la serviciu insa imi e tare greu sa stau la birou. Imi vine sa stau numai la toaleta, asa imi e de rau. Oare o sa scap in saptamana 16? Sper sa nu fac parte dintre acele x la suta gravidute care varsa pana nasc in luna a 9-a.
Dalma, nici eu nu am chef de nimic, parca sunt o leguma, vorba ta, noroc cu familia si chiar cu colegii pentru ca ma tolereaza. Pe de alta parte, treaba nu se face singura, mai ales la servici.
Rein, Jasmi, felicitari pentru baietei! E bine sa fie un echilibru intre nr de baietei si fetite, ca sa nu aiba probleme cand isi vor cauta jumatatea.
Tuchi, si eu vreau sa merg azi sa cumpar un aparat Bebesounds, am vazut ca se comercializeaza prin anumite farmacii, insa bataile inimii se aud doar la 5 lunisoare...
Leditia, grija mare la tensiune si strict interzis SARE. Nu mai vorbesc de stres. Pe de alta parte, in sarcina tensiunea mai oscileaza. Eu o am f mica, 9 cu 5, insa uneori spre seara mai derapeaza in sus si ma ia o tahicardie mama mama. Mi s-a zis ca se mai intampla, dar sa nu fie prea des.
Carmen Marieta, eu am Rh negativ si sotul pozitiv, eu 0 negativ, el AB4 (cica posibila incompatibilitate). Medicul nu s-a impacientat si nu m-a trimis la dozari pentru ca nu am mai avut nici o sarcina. Pe de alta parte, el il voi ruga sa imi faca trimitere, ca sa fiu eu linistita, pentru ca niciodata nu se stie. Titrarile se fac cica incepand cu luna a 3-a, insa nu sunt sigura, trebuie intrebat.
Fetelor, voua v-a zis dr sa nu mai faceti TT pt ca ati facut DT si a iesit bine? Eu as vrea sa fac si TT, ca sa fiu eu linistita, dar nici nu as vrea sa il jignesc pe dr, ca a fost tare amabil. Oare sa il rog totusi la venirea din concediu?
Referitor la cezariana, la mine nu s-a pus niciodata problema nasterii normale in special datorita problemelor cu ochii pe care le am. Stiu ca nasterea normala e recomandata si pentru beneficiile pentru be esi mama si pentru refacerea rapida.
Pupici.
Bee
13+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
justme25 spune:
quote:
citat din mesajul lui Iris2002
Roxana, si eu sunt de acord cu tine, daca cezariana daca nu e absolut necesara nu-i vad rolul. Ma mira mult ca un doctor o recomanda asa, fara motive, dar cind am fost si eu la un control de rutina la Cluj in timpul sarcinii mi s-a recomandat cezariana pt miopie. Eu am miopie forte, - 10 la ambii ochi, si am avut o nastere lunga si grea(18 ore de la momentul cind am ajuns in spital, dupa citeva ore de plimbat si calculat la cit timp vin contractiile), si a doua oara tot natural nasc daca se poate. Nu mi-a afectat ochii deloc! (control la cererea mea la oftalmolog inainte si dupa nastere). Asa ca eu cred ca exista o gramada de mituri in Romania, unele propagate de medici, din motive...financiare???? sau whatever.
Ce nu se spune in Romania e ca fiecare interventie de acest gen e de asemenea cu riscuri si ca puiul sufera si el mai mult ca sa....ce, suferim noi ceva mai putin??? (eventual)
Am mai spus ca am prietene aici care au avut si cezariana (de urgenta) si au nascut dupa aceea normal si au spus ca ar alege oricind nasterea normala.
Evident fiecare alege pentru ea insasi, insa nu trebuie sa uitam care sunt consecintele unei operatii, spre deosebire de un proces natural, nasterea.
Repet..atat nasterea naturala cat si nasterea prin cezariana au riscurile si avantajele lor. Si da..medicii au ajuns sa recomande nasterea prin cezariana nu pentru bani (ca eu voi da la nastere exact cat dadeam si la nasterea naturala..ca doar e acelasi medic), ci pentru ca am ajuns intr-un secol in care medicina a evoluat si cezariana nu mai e ce a fost odata! Si pana la urma tot un fel de operatie e si la nasterea naturala...ca te taie in cazul in care nu te dilati suficient...deci tot cusuta esti, tot ai dureri dupa, contact sexual nexam uneori pana la 3 luni....Si daca bebele are cordonul ombilical in jurul gatului nu tot sufera cand nasti natural..unii se invinetesc vai mama lor, am auzit si cazuri cand bebelusul a trebuit scos cu forcepsul si a avut dupa aia nu stiu ce complicatii...deci sa nu generalizam nici una nici alta..in schimb multe fete dupa cezariana au inceput sa se recupereze mai repede decat inainte. Depinde de fiecare in parte!
Justme
17+http://bd.lilypie.com/sejIp3.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=justme25&year=2009&month=1&day=3&babycount=1
Alina1976 spune:
Iris, ai PERFECTA dreptate!
Eu am fost la curs LAMAZE. Acolo inveti o groaza de chestii si in acelasi timp iti darama o groaza de mituri. Si acest mit cu "daca ai dioptrii trebuie sa nasti prin cezariana" este DOAR un mit NEADEVARAT!
E pacat ca in Romania se recomanda cezariana doar sa le fie lor bine (la medici)...sunt total impotriva acestei operatii daca nu este justificata. Cezariana este o operatie de urgenta si atat! Nu ar trebui sa fie o optiune la nastere..
quote:
citat din mesajul lui Iris2002
Roxana, si eu sunt de acord cu tine, daca cezariana daca nu e absolut necesara nu-i vad rolul. Ma mira mult ca un doctor o recomanda asa, fara motive, dar cind am fost si eu la un control de rutina la Cluj in timpul sarcinii mi s-a recomandat cezariana pt miopie. Eu am miopie forte, - 10 la ambii ochi, si am avut o nastere lunga si grea(18 ore de la momentul cind am ajuns in spital, dupa citeva ore de plimbat si calculat la cit timp vin contractiile), si a doua oara tot natural nasc daca se poate. Nu mi-a afectat ochii deloc! (control la cererea mea la oftalmolog inainte si dupa nastere). Asa ca eu cred ca exista o gramada de mituri in Romania, unele propagate de medici, din motive...financiare???? sau whatever.
Ce nu se spune in Romania e ca fiecare interventie de acest gen e de asemenea cu riscuri si ca puiul sufera si el mai mult ca sa....ce, suferim noi ceva mai putin??? (eventual)
Am mai spus ca am prietene aici care au avut si cezariana (de urgenta) si au nascut dupa aceea normal si au spus ca ar alege oricind nasterea normala.
Evident fiecare alege pentru ea insasi, insa nu trebuie sa uitam care sunt consecintele unei operatii, spre deosebire de un proces natural, nasterea.
Alina
18+ cu
EMMA
de ianuarieMami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
roxanaz spune:
flower, in "lumina zilei de azi" nu stiu sa iti zic zau cand trece starea asta. dar o trece ea
sper
Alina ff frumos numele ptr mandra ta, imi place!
just o ultima remarca si eu inchei subiectul, tarifele la cezariana si nastere normala sunt diferite chiar daca e vb de acelasi medic.
flowerbee spune:
Just, La Multi Ani! Sa fii fericita, sanatoasa, iubita, sa ai un bebe sanatos si voios!
Bee
13+
lisa79 spune:
Just La multi Ani ,multa fericire si numai de bucuraii sa ai parte in viata.
Flowerbeesi eu tot Rh negativ, al meu viitor sot;) nu stiu ce e, ca aici nu se fac analizele lui. si eu la randul meu sunt la prima sarcina, anul trecut am avut o sarcina oprita din evolutie(ou clar) ,mi s-a dat vaccinul. na, mie mi s-a zis asa, in cazul in care apar sangerari se da automat vaccinul, daca totul decurge bine, la 28 de sapt se da vaccinul, doar pt prevenire, iar la nastere, dupa 72 de ore, in cazul in are bebele e rh opus, deci pozitiv.
sa speram ca nu vom avea necazuri. multa bafta tuturora!!!
14S+
flowerbee spune:
Lisa79, asa cica se face si aici, dupa nastere iti administreaza vaccinul pentru a evita sa ai neplaceri la a doua sarcina.
Eu ma intreb, oare ce faceau femeile cu rh negativ acum 200 ani, sa zicem? Oare pierdeau sarcinile mai des? Saracele.
Fetelor, citesc povesti ale nasterilor si plang de una singura in fata calculatorului. Colegul meu cred ca o sa zica ca am innebunit.
Bee
14+
justme25 spune:
quote:
citat din mesajul lui roxanaz
flower, in "lumina zilei de azi" nu stiu sa iti zic zau cand trece starea asta. dar o trece easper
![]()
Alina ff frumos numele ptr mandra ta, imi place!
just o ultima remarca si eu inchei subiectul, tarifele la cezariana si nastere normala sunt diferite chiar daca e vb de acelasi medic.
Depinde ce medic ai nimerit...nu exista un tarif anume pentru una sau alta..eu am nimerit la un doctor la care dai cat poti!
Justme
17+http://bd.lilypie.com/sejIp3.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=justme25&year=2009&month=1&day=3&babycount=1

. Eu am miopie forte, - 10 la ambii ochi, si am avut o nastere lunga si grea(18 ore de la momentul cind am ajuns in spital, dupa citeva ore de plimbat si calculat la cit timp vin contractiile), si a doua oara tot natural nasc daca se poate. Nu mi-a afectat ochii deloc! (control la cererea mea la oftalmolog inainte si dupa nastere). Asa ca eu cred ca exista o gramada de mituri in Romania, unele propagate de medici, din motive...financiare???? sau whatever.