Stop accidentelor!

Stop accidentelor! | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/814387/Cat-de-cool-e-viteza/
Taman se bate moneda pe sensibilizarea, de catre Ministerul de Interne, prin diverse mijloace, a conducatorilor auto, pentru a diminua statistica asta teribila.
Eu nu inteleg, baietii astia nu pricep ca lipsa lor de reactie in trafic este cauza principala a haosului instaurat? Iar cand ajung, in sfarsit, pe teren, jumate din ei (cel putin) iau spaga? (unul din colegii mei de servici a dat, luni, spaga 200lei ca sa-l ierte ca a mers cu 140km/ora in localitate).
Sunt curios cum vor fi sensibilizati de videoclipuri fiul lui Prigoana, marele patron de la Pitesti, Penescu , sau Catalin Plapcianu, care, dupa ce si-a facut praf ultima masina (nu stiu daca atunci cad a spulberat doua fete intr-un Fiat, pe Dorobanti, sau altadata) de 350 000 euro, si-a comandat alta de 1 300 000 euro...Cu alte cuvinte, stati pe-acasa, fratilor, daca vreti sa nu ajungeti mutilati ca cei din filmulete...Politia noastra vegheaza. Sa nu li se intample nimic bogatanilor.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Sa va spun cum sunt sensibilizati, mai nou, in Germania soferii de pe autostrada: au aparut din loc in loc, unde a fost cate un accident, panouri supra-dimensionale, personalizate, pe fond alb, cu poze alb-negru ale decedatilor - tineri, familii, chiar si copii. Toti rad, sunt fericiti. Dedesupt este o scurta descriere, de genul:"X, Y, Z vroiau sa ajunga repede acasa" (aluzie la excesul de viteza). Sunt socante si cred ca are impact campania. Asa arata: http://www.runter-vom-gas.de/_Downloads/0c6d9498-9920-4a6c-8638-28fe75165968/m1_633410221279696880_Selected.jpg
Mai multe vedeti aici: http://www.runter-vom-gas.de/kampagne/plakate/motiv_gabi/default.aspx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Rufus, dincolo de cum isi iau unii analfabeti carnete, de cum alearga unii cu 200 km/ora cu masinile lor de sute de mii de euro, sa stii ca nu astia sint majoritari. Ok, sint buni de pus la zid (impreuna cu politistii si judecatorii care-i fac scapati), dar eu stiu oameni cu masini de 10 mii de euro care alearga, depasesc, taie calea, se urca bauti la volan cu aceeasi detasare cu care o fac bogatanii enumerati de tine. DIn pacate campanii de genul celor care au inceput saptamina asta se adreseaza unor oameni cu un IQ ceva mai ridicat decit al brutelor care care urla adrenalina si nu au constiinta nici cit o musca. Pe astia nu poti sa-i arzi decit luindu-le carnetul pe veci, altfel nu au capacitate asa inteleaga ca pot distruge vieti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

aici au lasat masini lovite in sensuri sa sensibilizeze sa reduca accidentele, efect 0. . Nu mai spun de panouri , cu " zilnic 17 oameni mor zilnic" etc Acuma au marit amenzile usturator de mult, de ex unu prins baut la volan si trecut pe rosu , vreo 2500 dolari ( in moneda locala).
acum mai nou , si ma bucur enorm, peco-uri nu au voie sa alimenteze atv-urile neinmatriculate, dar taticu o sa ia canistra pt teribilistu de fisu ca sa circule haotic pe stazi
Orice s-ar face totul conteaza de constiinta fiecaruia, dar unii nu le pasa nici de viata lor nici de viata altora, dar aia cu bani nau constiinta atata timp cat buzunarul e plin si agenda cu "pile" full booked .
*trist*

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Amenzi enorme care sa SE APLICE, iar daca un politist e prins ca vrea sa stearga cu buretele totul si ia mita, sa fie ars pe vecie, dat afara, si pedepsit penal.
Daca constiinta proprie nu exista, atunci cu forta!

P.S. ...si ceva sute/ mii de km de autostrazi, ca sa se poata circula civilizat, nu drumuri "europene" cu cel mult 1+1/2 benzi pe sens, unde "jmekerii" cu gipane se intrec, iar aia micii cu masini de mai putine mii de euroi trebuie sa conduca ferindu-se din calea nebunilor :-( Nu numai viteza face victime in Ro, din pacate exista victime colaterale, care nu au nici o vina. Doamne fereste!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

quote:
Pe astia nu poti sa-i arzi decit luindu-le carnetul pe veci, altfel nu au capacitate asa inteleaga ca pot distruge vieti.

Asa e! Aseara faceam ceva de mancare in bucatarie cand aud un scrasnet cumplit de frane! Am iesit in balcon, am crezut ca a dat peste cineva! Cand colo NUUUUU... o masinuta sport, nici nu am apucat sa vad ce era, facea slalom pe sosea din distractie! La urmatoarea curba la fel! A iesit FUM (cred) ca din roti! Cu unul de asta daca te intalnesti in trafic nu ai nici o sansa! Era ziua afara si bulevardul destul de aglomerat!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Inca nu am vazut panourile, dar nici nu am iesit de mult pe autostrada. Acum cand vom pleca in concediu cred ca le vom vedea, sunt curioasa cum reactioneaza soferii cand trec pe langa un astfel de panou.
Eu l-am vazut pe primul (aici)si mi-au dat instantaneu lacrimile, ma gandesc numai la bebelul acela.
Daca l-as fi vazut pe sosea sigur as fi ridicat piciorul de pe acceleratie (incerc sa conduc cat mai civilizat).
Nu inteleg cum pot unii, care au copilul/ii in masina sa circule ca nebunii.

9+

de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

ar trebui privita si mentalitatea soferilor la volan, nu doar mituirea militienilor; imi amintesc ca o fata de aici (nu-i retin numele) se lauda ca sotul ei merge cu +200km/ora pe autostrada in Romania;
pe aici se face publicitate multa pentru reducerea vitezei, curtoazia la volan, etc; e drept ca in quebec nu se aplica la carte (singele latin, bata-l vina), dar in alte provincii canadiene e o placere sa circuli;
ce apreciez cel mai mult e grija pentru copii pe strada: la intersectiile din preajma scolii sunt gardieni de circulatie (pensionari de obicei), si te arde amenda daca nu le respecti semnalizarea- de fapt nu cred ca exista soferi ce nu respecta zona scolii, reducerea vitezei: 30km

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Amenzile combinate cu retragerea carnetului sunt singura solutie. Brutele care circula cu viteza sau alcoolezati nu au timp si nici capacitatea cognitiva sa rumege mesaje de sensibilizare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Tocmai in seara asta am aflat de moartea unui tanar de 24 de ani, fiul unei cunostinte din satul bunicilor.
Se grabea, se pare, spre iubita lui.

Eu nu mi-l amintesc prea bine, l-am vazut doar de vreo 2 ori, cand avea 5-6 ani. Si tot nu-mi pot imagina cum nu mai e...asa deodata.
Dar parintii, sora lui? Prietenii - dintre care unii se aflau la un bar, in apropiere si s-au dus sa vada ce s-a intamplat? Dar fata care il astepta sa vina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Of, of, of...

Subiectul asta reprezinta piesa de puzzle lipsa de celalalt subiect. cu constiinta nationala.

Lipsa de constinta ii face sa alerge ca nebunii pe sosele. Si educatia din care lipseste cu desavarsire respectul pentru propria lor viata cat si a altora. Nu lipsa politiei.

Si politistul care ia e de vina dar si cel care da!
Ghici care e mai vinovat?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput