Baitul pentru fragezirea si aromarea carnii
Cum preparati baitzul pentru carne?Il preparati diferit pentru vita, porc sau pui?
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Raspunsuri
szivarvany spune:
Eu il prepar cam le fel pt toate carnurile: pun intr un bol mare 2 kiwi taiate felii, mustar, piper, sare, mirodenii dupa gust si plac si ce am pe stoc in casa, ulei de masline, apa si las la frigider pana a doua zi.
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
asi spune:
Kiwi e doar pentru aroma sau are si alt rol?
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
szivarvany spune:
Am aflat pe DC ca, avand un continut fff mare de vit C, fragezeste carnea
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
dani33 spune:
Bait pentru pieptul de pui: tai pieptul de pui fasii mai groase, il dau cu sare, cimbru si piper. Apoi amestec zeama de lamaie cu ulei de masline plus putina sare si cimbru si le bat bine pana se face ca o maioneza mai subtire. Las pieptul de pui cateva ore in bait dupa care il frig pe gratar dar nu foarte tare sa nu se usuce. Este foarte bun.
Daniela
ocebine spune:
In rarele ocazii cind fac friptura de porc amestec suc de portocale, ulei de maslina, usturoi, harissa (un soi de mixtura iute din diversi ardei iuti), thyme (seamana cu cimbru) si sare...Las cam 4 ore in frigider si apoi pun carnea pe gratar.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Ramona J spune:
Eu folosesc mereu altceva, depinde de felul de carne.
Acum pregatim de un steak de vita si am facut asta:
1/2 cana ulei
1/4 cana sos soia
1/4 cana otet de vin rosu
sucul de la o jumatate de lamiie
1.5 linguri sos Worcestershire
1/2 lingura piper
1 lingura mustar dijon
1/2 ceapa, taiata solzisori
1 catel usturoi - minced (tocat?!)
1/4 lingurita zahar brun
Va spun miine ce a iesit, ca steak-ul il mincam in seara asta.
Zilele trecute am facut aripioare la gratar, acolo am folosit alte ingrediente.
De aia zic, e prea vag subiectul asta.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
asi spune:
Ramona cum a iesit steak-ul?
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
roxanaz spune:
pe cel cu kiwi si cel cu sos de soia+zahar le folosesc si eu in mod curent.
si pentru pui varianta cu iaurt de la puiul tandoori.
Roxana
Ramona J spune:
quote:
citat din mesajul lui asi
Ramona cum a iesit steak-ul?
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Excelent! Copilul il adulmeca si a zis ca miroase a cirnati. Cred ca a fost un compliment.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
michela09 spune:
Eu folosesc acelasi bait pentru carnea de vita, de porc si cea de miel, si anume: intr-un vas mai mare pun carnea, adaug putin ulei, sare, piper, ceapa taiata bucati mari, usturoi maruntit, delicat, cimbru, si vin (sau putin otet in cazul in care nu am vin la indemana), dupa care completez cu apa pana se umple vasul. Las carnea asa minim 3 ore, maxim 12. Iese o bunatate, mai ales carnea de miel.
Mihaela