Credeti ca ne vom schimba?
Raspunsuri - Pagina 6
cristi_2003 spune:
nu ma gandeam sa-i elimin prin soricioaica (desi e ieftin si usor) si nici cu arme de foc (e mai scump, dar pare eficient) - in paranteze sunt glume...
ci pe de-o parte prin educatie (desi un nesimtit/incult/badaran probabil va considera ca e parea grozav ca copii lui sa semene cu el si aici apare un cerc vicios)
si pe de alta parte print-un fel de promovare a oamenilor normali de la noi - aia cu bun simt, politicosi, care isi vad de treaba lor, isi fac datoria la servici si acasa. aia care trec neobservati!!!
16+ cu Traian Carol
the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui cristi_2003quote:
citat din mesajul lui denizelquote:
citat din mesajul lui cristi_2003
si atunci poate intrebarea ar trebui sa fie - cum scapam de cei 5, de oile negre? ca sa nu ne strice imaginea la toti
16+ cu Traian Carol
Pe ce lume traiti, oameni buni? Ce intrebare mai e si asta?
Caldura mare...Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
da ce nu e in regula cu ea?
16+ cu Traian Carol
Cristi 2003, da de extrema dreapta ai auzit?
ON topic: suntem o tara fost comunista, si cand am fost,eram extrem de comunisti nu ca Ungaria de exemplu.
Comunismul la noi a insemnat culoarea gri,beton,azbest si carcoteala.
Acum vrem sa fim mai catolici decat Papa(o fi de vina genetica de la Mihai Viteazu incoace) printre blocurile gri am facut garaje de o minunatie nemaintalnita in care ne-am pus masini nemtesti.
E un pas..zic eu.
Apoi am mai plecat in vizita la altii si cand ne-am intors am zis ´´ia sa facem dom´le si noi asa,ce, io sa nu am?´´
Si am inceput sa ne construim vile ca in Florida,pe camp.Apoi l-am cinstit pe varu verisorului surorii cumnetei de la primarie si ne-a cinstit si el cu un intravilan.
Pentru ca ´´romanii e descurcareti´´
Asa, apoi marii investitori mirosind ca romanul e mandru nevoie mare, au inceput sa construiasca printre blocurile gri niste Mall-uri.
Bancile,vazand frumusete de Mall-uri,au pariat pe snobismul romanului.Si au castigat! S-au inghesuit cu totii la credite,ba pentru o vila,ba pentru o masina,ba pentru o vacanta(ca asa se poarta la case mari,vacante exotice)
Acum,romanul de rand, goneste pe strazile tarii cu noua masina.Aia mai smecheri care au veri al carui var e cumnat cu sora lui, nu pot ramane la acelasi nivel umil de goneala in Mercedes. Asa ca mai cinstesc odata pe ´´ala´´ de la primarie pentru niste terenuri,(glasul pamantului) pe care sa le vinda celor care-si doresc vile,iar ei dragutii sa-si ia elicoptere.......
Cam asa vad eu Romania.In plina tranzitie adica.
Nu ne vom schimba niciodata,pentru ca se transmit caracteristicile din generatie in generatie.Poate ne vom transforma doar.
Insa si asa, Romania are farmecul ei de tara pestrita, cu relief frumos,fara autostrazi dar cu masini de lux, fara cultura dar cu haine de firma,un maare paradox.
cristi_2003 spune:
lady j - m-am corectat putin mai sus, tocmai ca stiu de extrema dreapta si nu asta doresc
tocmai asta care zici tu e problema "Nu ne vom schimba niciodata,pentru ca se transmit caracteristicile din generatie in generatie"
dar chiar ne resemnam cu asta? chiar nu scapam nici noi nici copii nostri din cercul asta vicios?
16+ cu Traian Carol
mi_ro spune:
Daca nu ar mai exista cei 5 cum ai mai reusi sa faci un termen de comparatie? Cum ai stii ce este bine si ce este rau? Dar oare ce este rau in fapul ca o persoana este mai razvratita?
Probabil ca ar trebui sa avem numai vesti bune, oameni buni si am trai intr-o lume "perfecta".
Tu cum ai reusi sa-i arati copilului tau ce ste bun si ce este rau? Prin exemplificare.....ok dar trebuie sa-i si demonstrezi.....si el o sa faca inversul intotdeauna ca sa vada reactia.
Imi aduc aminte de un coleg de scoala care era spaima clasei, speria fetele, se batea cu mai toti colegii, s-a urcat pe scoala(Dumnezeu stie cum!) ca sa danseze acolo (i-a mai atras si pe alti colegi), aducea tot felul de reptile si taratoare (spre disperarea tuturor), noi fetele ne trezeam batute pe umar si cand ne intorceam sa vedem cine ne bate era el cu pleoapele date peste cap(nu stiu cum Dumnezeu facea) de ziceai ca le are jupuite. Era de vise rele ce sa mai zic! Diriginta o femeie micuta si cu mult bun simt era de-a drepul socata. Asta se intampla acum 30 de ani cand se mai aplica si cate o palma. Nimeni nu a reusit sa-i dea de capat pana la terminarea clasei a 8-a. Dupa aceea vreo 3 ani nu l-am mai vazut si intr-o zi ma intalnesc pe starda cu un tip imbracat in uniforma de elev de scoala militara care ma saluta frumos. Am ramas un pic nedumerita pentru ca nu l-am recunoscut in primul moment. Era Adrian fostul meu coleg, nebun si prost crescut, si cel mai rau copil din scoala. Devenise elev la o scoala militara, era cel mai bun la invatatura(era de altfel si in scoala cel mai bun la matematica.....cu note mici la purtare). S-a schimbat mult...ulterior a devenit ofiter si un bun sot si tata. Totul se poate schimba. Eu vreau sa sper ca suntem si noi niste copii mai mari razvratiti pe modul de viata din Romania, de lipsuri, de lipsa de educatie (care nici nu o sa mai fie pentru ca pleaca toti profesorii si educatorii buni, pentru ca parintii in goana lor dupa un trai mai bun muncesc de dimineata pana seara si nu mai au timp). Probabil ca ar ajuta niste metode de constrangere pentru ca lumea sa se schimbe (amenzi mai mari pentru cei care arunca gunoaie, munca in folosul comunitatii pentru cei care au pedepse cu inchisoarea, munca in folosul comunitatii pentru strainii care vor sa devina cetateni romani...si sunt atatea dar nu sunt puse in practica).
Eu nu i-as omora pe cei 5 ci as incerca sa vad cum ii pot schimba si ce anume face sa fie razvratiti.
As intreba aici ce inseamna un om normal...ca nici eu nu ma consider normala.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
denizel spune:
quote:
si pe de alta parte print-un fel de promovare a oamenilor normali de la noi - aia cu bun simt, politicosi, care isi vad de treaba lor, isi fac datoria la servici si acasa. aia care trec neobservati!!!
16+ cu Traian Carol
Da, e o idee buna chestia asta cu promovarea. Ce folos? Tu insati, cea care ai propus ideea, nu reusesti sa o pui in practica.
Daca citesc primul tau mesaj de pe acest topic, nu vad nici o promovare a chestiilor pozitive pe care le-ai vazut in Bucuresti. Numai strambat din nas si ochi dati peste cap. La asta ne pricepem de minune.
Da' hai sa gandesc pozitiv totusi: ai promovat societatea model a Albei Iulia cea fara de claxoane .
cristi_2003 spune:
imi pare rau ca am folosit o comparatie cu o clasa de copii - ca de fapt adultii sunt problema mea
cu razvratitii si nazdravanii nu am nimic- in general astia sunt cei care au facut marile descoperiri si lor le datoram progresul
om normal= (dupa mine) cel care isi vede de treaba lui. cel care isi face meseria asa cum trebuie, care nu fura, nu-si bate joc de ceilalti...
eu sunt impotriva badaranilor si a nesimtitilor, a celor care te-ar calca in picioare fara sa le pese ca sa obtina ce vor, a hotilor si a mincinosilor.
SI VA ROG SA VEDETI CA AM CLARIFICAT CA NICI EU NU I-AS OMORA PE ASTIA - DOAR AS FACE CEVA CA PE CAND FIUL MEU VA FI DE VARSTA MEA SA FIE MAI PUTINI!!! PRIN EDUCATIE!!!
off topic - cred ca mi-ar fi placut de colegul tau.
16+ cu Traian Carol
cristi_2003 spune:
da denizel - pt ca in bucuresti cand am indraznit sa intreb o vanzatoare daca are si alt iaurt decat cel de la firma ... a strigat la mine!!! aici nu am patit asa ceva. si asta s-a intamplat saptamana trecuta.
am si exemple pozitive- la concertul metallica, unde probabil erau 90% bucuresteni, desi nu prea ne incadram in peisajul plin de rockeri veritabili, nimeni nu ne-a avut treaba. un baiat tinerel care m-a lovit din greseala trecand pe langa mine si-a cerut scuze. acolo m-am simtit bine. si la petromul de la care am luat benzina si o apa am fost servita politicos. si am si cativa prieteni bucuresteni pe care ii admir si ii respect.
intrebi ce fac eu - muncesc cinstit, imi platesc taxele si impozitele, ma port frumos cu cei din jur, am invatat, vreau sa am un copil pe care sa il cresc cu principii si valori morale si sa il invat sa munceasca la fel de cinstit ca mine si ca tatal lui, incerc cand pot sa imi ajut si semenii care au nevoie... nu fac minuni. in schimb in fiecare zi imi fac datoria.
16+ cu Traian Carol
printesa_roz spune:
quote:
bnica eu nu sunt din alta tara - doar din alta regiune. si ce nu imi place deloc in bucuresti nu sunt atata gropile, ca nu gasesti loc de parcare, gunoiul si alte lucruri
dar mi se pare ca multi dintre bucuresteni (nu toti, ca stiu si exceptii) nu stiu sa se poarte. vorbesc repezit, se cearta in doi timpi si trei miscari, in trafic ce sa zic ca sincer eu nu am curaj sa intru cu masina in bucuresti. la noi rar auzi vreun claxon - eventual daca chiar ti se pare ca unul se baga de-a dreptul in tine. plus ca toti iti zic imediat vezi tine poseta in fata, inchisa, nu arata ca ai mobil, nu una nu alta ca te fura. eu nu sunt obisnuita cu asa ceva - la cluj mi-am uitat mobilul o noapte in oficiu in camin si dimineata era acolo. si vanzatoarele se poarta mai urat in bucuresti - cu exceptia super magazinelor in care oricum nu imi permit sa fac shopping- sunt tifnoase si rautacioase.
de ce sunt bucurestenii asa tifnosi si grabiti? de ce se cearta cu oricine din orice? o fi din cauza ca stau ore intregi in trafic?
16+ cu Traian Carol
Cristi, eu cred ca gresesti atunci cind spui ca bucurestenii nu stiu sa se poarte. In bucuresti sint prea multi care au venit de la tara datorita "mirajului capitalei" si si-au adus si obiceiurile si felul lor de a fi. Nu au vrut sa se schimbe si nici nu au facut-o, sau nu au putut. Cert este ca acum nu mai poti spune despre toti ca sint bucuresteni, ci doar "locuitori ai capitalei".
Cit despre Bucuresti in general, pot spune ca nu e frumos, ca ma enerveaza nesiguranta, smecherasii de tot felul, dar de-abia astept sa ma intorc acolo de fiecare data, pentru ca acolo este CASA MEA. Asa cum nici parintii nostri nu sint perfecti, dar tot ii iubim, asa iubesc si eu Bucurestiul.
denizel spune:
Bun! Si daca ai dat tu peste o vanzatoare nebuna care a tipat la tine, iti permiti sa spui ca, in Bucuresti oamenii cu bun simt stau ascunsi si nu ies in evidenta .
Asa, si noua, in Cluj, ne-a scos limba una care mergea pe contrasens si voia ca tot noi sa dam cu spatele ca sa treaca ea . Hai sa vin pe forum si sa tip ca majoritatea clujenilor sunt nesimtiti si ca doar prietenii mei de acolo sunt printre putinii cumsecade.
Si, eventual, sa ma intreb nemangaiata ce s-ar putea face cu nebunii care imi scot mie limba si merg pe contrasens .
Da', ma rog, avand in vedere ca e caldura mare....
cristi_2003 spune:
si ca sa nu va suparati irevocabil pe mine- chiar planuiesc ca in septembrie sa mergem un weekend la bucuresti sa vad si eu unele lucruri pe care inca nu am apucat sa le vad. ca sunt si multe locuri frumoase de vazut.
off topic: va invidiez pentru librariile mari pe care le aveti!!!
16+ cu Traian Carol