Credeti ca ne vom schimba?
Raspunsuri - Pagina 5
Amethyst spune:
quote:
citat din mesajul lui Adina Iulia
Si hai sa recunoastem ca si noi avem carente de comportament. Numai simplu fapt ca ne roade ce face celalalt, cum isi cheltuie banii, ce obiceiuri de consum are, ne arunca in spate cu cativa pasi buni fata de lumea civilizata.
Doar aici am ceva de comentat, sa stii ca nu e o caracteristica a poporului roman asta. Ii roade si pe altii, la case mai alese, cand isi cumpara vecinul o masina noua, ca si-a mai luat nu stiu ce, ca sotia isi 'permite' sa stea acasa cu pruncii. Ei sunt mai politicosi, mai civilizati, dar tot ii roade invidia, am vazut destule cazuri.
Peste tot in lume ai sa vezi ideea 'da io de ce sa nu am ce are ala, io-s mai prost... platit?
Asa cum si copiii motiveaza ca vor cutare lucru pentru ca 'toti colegii au'.
In cazul acesta deci nu e vorba de educatie.
Si ca sa raspund intrebarii initiale b.nica eu cel mai bine ma simt cand aterizez in alte tari si incerc sa ma imunizez la nesimtire aici insa nu prea am succes
AYSHA 2 spune:
B. Nica, cred ca postarile la subiectul deschis de tine te-au lamurit suficietn cu privire la intrabarea "cand ne vom fac bine?"
pe langa subiecte de genul, dau exemple la intamplare, ca sa nu-mi iau pumni,"unde gasesc sandalute marimea X, cu fundita si zurgalai" sau "role in Bucuresti, marimea 30, rog urgent, unde gasesc" subiectul deschis de tine e din seria "tara arde si baba se piaptana", asa ca nu te mira
off topic: de multe ori am fost surprinsa sa constat ca subiecte cu teme tembele ca cele pe care le-am exemplificat mai sus starnesc un fluviu de postari, in timp ce unele subiecte cu teme grave, cu adevarat serioasa, abia daca conving pe cineva sa dea un raspuns timid,iar in scurt ajunge pa pagina 13-14 de nu-l mai vede nimeni nu generalizez, dar am remarcat de mai multe ori
on topicDin punctul meu de vedere,ne vom face bine atunci cand vom fi suficient de lucizi ca sa remarcam ca suntem foarte bolnavi din punct de vedere comportamental. In Bucuresti, marlania si mitocania a atins cote alarmante, multi dintre bucuresteni se comporta ca niste disperati convinsi ca nu apuca ziua de maine si se considera inferiori daca nu se baga in fata la coada (indiferent daca e la piata sau la doctor..)iar in trafic, daca nu ar fi unele mijloace de coercitie ale statului, probabil ca s-ar scoate sabiile ninja, ca alta varianta nu vad
Deci, spiritul civic lipseste cu deasvarsire, regula este scapa cine poate si daca te opui, s-ar putea sa-ti iei si una in bot din simplul motiv ca opinia ta nu corespunde cu a celuilat!!!
iar bucurestenii care chiar sunt educati si au bun simt ( si sunt foarte multi, inii chiar pe acest forum)stau cuminti, nu cumva sa supere vreun burtos cu lant de doua kile si Q7 ca ala e...
P.S. si nu ma mai lungesc:m-am tavalit de ras cand am auzit de proiectul municipalitatii cu privire la inchirierea de biciclete...pai cum sa convingi toparlanul din Q7 (e un exemplu aleatoriu, sa ma scuze posesorii respectabili de astfel de autovehicule)sa se scoboare din "ceruri", sa renunta la a circula cu 30 la ora pe strazi minuscule in Hammer si se mearga cu bicileta trei km. haida de, ce sunteti copii ?
AYSHA 2 spune:
un exemplu: am vazut de curand in presa ca mamicile din Cluj au facut mars pt ca nu mai aveau pe unde merge cu carucioarele. Situatia este similara cu cea din Bucuresti, dar nu am vazut nicio initiativa similara (daca, totusi, exista, ma raliez initiativei si retractez ce am spus mai sus)
Acum imi pun vesta antiglont pentru ce o sa urmeze dupa ce am scris...maiculita...pazea ca vineeeeee
AYSHA 2 spune:
ca experiment, osa deschid un subiect cu probelma care chiar ma apasa si o sa fac un apel de genul "petitie on line"
sunt foarte curioasa cate adeziuni o sa strang..
putin mai tarziu, ca nu am timp acum si trebuie sa meditez, ca sa nu starnesc confuzie cu privire la intentia mea.
Va doresc toate cele bune si optimism
cristi_2003 spune:
quote:
citat din mesajul lui diadaniela
io-s bucuresteanca!nu-s tafnoasa,nu-s grabita,in trafic cant de mama focului,imi tin geanta pe scaunul din dreapta fara frica ,vorbesc la mobil pe unde imi vine si nu mi-a fost furat never,mi-am pierdut buletinul si mi-a fost returnat.toate bune!
asa ca ,Cristi-2003,ce sa-ti zic? nu prea se vede bine de la tine pana in Bucuresti.
aaaaa!si am fost si in Singapore ( unde e o disciplina si o curatenie...de nu mi-am imaginat) si n-am vomitat cand am aterizat pe Otopeni.
i love Bucharest!!!!!
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
in cazul acesta esti altfel - si eu am zis ca NU TOTI bucurestenii sunt asa. poate doar ca cei calmi, cu bun simt si educatie (care sper ca sunt mai numerosi decat cei care ma deranjeaza pe mine) sunt prea linistiti si cuminti si in evidenta ies doar examplele negative.
ca la scoala - degeaba 20 de copii stau cuminti daca 5 fac pe nebunii in clasa!!! ca strica toata lectia.
si atunci poate intrebarea ar trebui sa fie - cum scapam de cei 5, de oile negre? ca sa nu ne strice imaginea la toti
16+ cu Traian Carol
the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
denizel spune:
quote:
citat din mesajul lui cristi_2003
si atunci poate intrebarea ar trebui sa fie - cum scapam de cei 5, de oile negre? ca sa nu ne strice imaginea la toti
16+ cu Traian Carol
Pe ce lume traiti, oameni buni? Ce intrebare mai e si asta?
Caldura mare...
cristi_2003 spune:
quote:
citat din mesajul lui denizelquote:
16+ cu Traian Carol
Caldura mare...Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
da ce nu e in regula cu ea?
16+ cu Traian Carol
hannen spune:
Denizel,
Aysha2, iote ca au venit(din fericire ,deocamdata nu )
Ai scris si descris foarte frumos situatia.
Raspunsul meu,ne vom schimba la "sfintu` asteapta " .De unde generatia viitoare?Pe generatia viitoare cine-o creste si-o educa???
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
hannen spune:
quote:
citat din mesajul lui cristi_2003quote:
citat din mesajul lui denizelquote:
16+ cu Traian Carol
Caldura mare...Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
da ce nu e in regula cu ea?
16+ cu Traian Carol
Iote asa scapati de cei 5 (neaparat 5.ca-n exemplul tau)
N-ai auzit de arme de foc?
Aku,serios!Mai ,chiar nu ti se pare nimic in neregula cu faptul ca vrei sa scapi/elimini/extermini(probabil) pe cineva care iti strica imaginea ???
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita