Credeti ca ne vom schimba?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

androix te rog ca iara sar fetele pe mine

unii... bucuresteni. cativa. putini. si nu-s unici in tara. doar ca ies in evidenta mai tare.

e si normal - ca alba are sa zic 60.000 de locuitori, bucurestiul cateva milioane. si daca sa zic (pur fictiv) 10% sunt mitocani - procentul e egal, dar numeric (in cifre absolute) in bucuresti sunt mai multi.

si situatia ar fi bine sa se schimbe in toata tara, nu doar in capitala. dar e greu cand ai "modele" gen gigi becali si altii.

17+ cu Traian Carol

the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return

http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
citat din mesajul lui Androix
Am mai aprofundat problema si am ajuns la concluzia ca o sa ne schimbam cand n-o sa mai fim ipocriti Asta e ultimul pas inainte sa ii dau dreptate lui Cristi 2003 cand zice ca bucurestenii sunt certareti si prost crescuti am citit subiectul cu constiinta nationala si ala cu masinile zgariate, ca sa intelegeti de unde vin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

da unii nu-s ipocriti deloc

recunosc pe fata ca fura, inseala, te dispretuiesc pe fata ca nu esti bogat, te trateaza ca pe un rahat fara sa se ascunda. sunt chiar foarte onesti si deschisi in atitudinea lor.

17+ cu Traian Carol

the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return

http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

quote:
citat din mesajul lui Buburuza-shop

Si ca sa raspund totusi la subiect: Da. Cred ca ne schimbam. Noi, ca natie; noi, ca societate. Mai putin la nivel de individ. Aaaa... e de discutat daca ne schimbam in bine sau nu prea. Eu sunt mai degraba pesimista.
Cand comunismul a rasturnat lumea cu dosu-n sus a anulat valorile, a construit false ierarhii. Valuri-valui de dezradacinati de la tara au populat cartierele muncitoresti in mai toate orasele - nu erau mai nici tarani, dar, cu certitudine nici oraseni sadea. Sa se poarte ca taranii, nu mai "facea" de ei, sa fie oraseni nu i-a invatat nimeni. Au aparut apoi copiii lor crescuti cu cheia de gat - cine sa-i educe? S-au trezit dupa 89 privati de titlul lor de "noblete" de clasa-politica-conducatoare, nauciti si fara repere; si au defilat pe strazi urland "Noi muncim, noi nu gandim*" si "Moarte intelectualilor!*". Tot ce-au reusit sa priceapa despre libertate e :)) ca "banii conteaza" si ca trebuie sa "te descurci". Ca regulile de orice fel sunt pentru fraierii care nu se descurca. Si ca educatia, cultura, civilizatia nu ajuta la mai nimic; tot banii "te face om". La randul lor, au acum copii si nepoti si intrebarea revine: cine sa-i educe? Nu generalizez. Asta este doar o parte (poate neinsemnata) din societatea romaneasca!
Sigur, parca-parca apar si semne de civilizatie superficiala pe ici pe colo. Problema e insa mai adanca: educatia din familie - hm, care educatie? Si-n plus, scoala romaneasca e o gluma. Proasta.

_
* poate ca celor mai tineri, chestiile astea li se par ridicole; asta se striga pe strazile Bucurestiului in martie si mai 1990.

Cu drag de copii,
Buburuza

sunt intru totul de acord

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

quote:
citat din mesajul lui AYSHA 2

[quote]citat din mesajul lui Buburuza-shop

Si ca sa raspund totusi la subiect: Da. Cred ca ne schimbam. Noi, ca natie; noi, ca societate. Mai putin la nivel de individ. Aaaa... e de discutat daca ne schimbam in bine sau nu prea. Eu sunt mai degraba pesimista.
Cand comunismul a rasturnat lumea cu dosu-n sus a anulat valorile, a construit false ierarhii. Valuri-valui de dezradacinati de la tara au populat cartierele muncitoresti in mai toate orasele - nu erau mai nici tarani, dar, cu certitudine nici oraseni sadea. Sa se poarte ca taranii, nu mai "facea" de ei, sa fie oraseni nu i-a invatat nimeni. Au aparut apoi copiii lor crescuti cu cheia de gat - cine sa-i educe? S-au trezit dupa 89 privati de titlul lor de "noblete" de clasa-politica-conducatoare, nauciti si fara repere; si au defilat pe strazi urland "Noi muncim, noi nu gandim*" si "Moarte intelectualilor!*". Tot ce-au reusit sa priceapa despre libertate e :)) ca "banii conteaza" si ca trebuie sa "te descurci". Ca regulile de orice fel sunt pentru fraierii care nu se descurca. Si ca educatia, cultura, civilizatia nu ajuta la mai nimic; tot banii "te face om". La randul lor, au acum copii si nepoti si intrebarea revine: cine sa-i educe? Nu generalizez. Asta este doar o parte (poate neinsemnata) din societatea romaneasca!
Sigur, parca-parca apar si semne de civilizatie superficiala pe ici pe colo. Problema e insa mai adanca: educatia din familie - hm, care educatie? Si-n plus, scoala romaneasca e o gluma. Proasta.

_
* poate ca celor mai tineri, chestiile astea li se par ridicole; asta se striga pe strazile Bucurestiului in martie si mai 1990.

Cu drag de copii,
Buburuza
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

sunt intru totul de acord

Si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

citesc destule prostii prin ziarele romanesti si quebecoase ca sa nu ma socheze, dar asta mi se pare totusi prea mult:

chiar atit de jos, de inumani suntem (nu toti, stiu- dar mi se pare chiar lipsit de orice urma de umanitate sau ratiune, simt, etc un asemenea gest)

efuiti in masina distrusa

Incredibil! Doua persoane captive in cabina unui autoturism strivit de un stalp de iluminat de pe soseaua Petricani din Capitala au fost jefuite ieri chiar intre resturile masinii distruse. Hotul, in varsta de aproximativ 40 de ani, a profitat de faptul ca cei doi barbati nu se puteau misca si, in loc sa le acorde primul ajutor, i-a buzunarit.

Autoutilitara Iveco (B 45 SML), in cabina careia se aflau doua persoane, a ajuns, ieri la amiaza, intr-unul dintre stalpii de pe marginea drumului, dupa ce cauciucul din dreapta-spate a explodat. Bucatile de beton au distrus aproape complet masina peste care s-au pravalit si i-au blocat pe cei doi in interior. Pana la sosirea echipajelor SMURD, un tigan de aproximativ 40 de ani s-a dus la victimele aflate in agonie, dar nu ca sa le ajute, ci ca sa le jefuiasca.

Hotul a furat 160 de lei

Nemernicul a furat din buzunarele celor doi raniti 160 de lei si apoi a incercat sa dispara cu prada, dar a fost prins de politisti, care l-au retinut. La scurt timp, si-au facut aparitia 15 pompieri de la ISU 'Dealu Spirii', care au extras victimele dintre fiarele contorsionate ale masinii. Cei doi barbati au fost transportati de urgenta la Spitalul Floreasca.

http://www.libertatea.ro/index.php?section=articole&screen=stire&sid=209006

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cred ca nu-si au rostul exemplele astea. Asa am citit si eu ieri despre canadianul care l-a decapitat pe un alt pasager din Greyhound.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

De cate ori am venit in Romania , nu m-a socat nimic. Prin Bucuresti nu am prea stat pentru ca am plecat mai departe, aeroportul otopeni il consider Ok, sunt alte capitale celebre ale Europei cu aeroport jalnic. Mai da de gandit comportamentul unor angajati de pe aeroport ( acum 6 ani, o tipa de la security mi-a apostrofat fetita de 2 ani jumate, la ora 5 dimineata cu expresia : ce esti asa salbatica mai fato?" asta in coditiile in care fetita mea nu dormise toata noaptea ca lumea si se codea sa treaca prin poarta magnetica. Am simtit cum imi suiera sangele in urechi si un fir de par a lipsit sa nu o iau de guler. Am pus-o sa mai repede odata expresia si nu a mai avut curajul ca deja intervenise un barbat acolo posibil un fel de sef ceva ca si-a schimbat radical comportamentul., Dar chiar acum la sf. lunii mai cand am plecat de pe Otopeni spre USA, era o coada enorma la ghiseul unede aveam zborul. Imediat a venit unul pe acolo care a anuntat ca s-au mai deschi inca 6-7 ghisee la acelasi zbor, pentru operativitate. De aici din America cand am plecat am pierdut zborul initial pentru ca cei de la unicul ghiseu pentru zborul meu se miscau ca ochii mortului. Pentru lenea lor am mai stat ince 3ore in aeroport -si m-am considerat norocoasa ! Asa ca am dat nota 10 celor de pe Otopeni!

Cat despre gropile din asfalt nu imi bat capul, pentru ca sunt si pe la alte case mai mari.

Si daca mergi in Romania cu sentimentul ca totul pute, atunci este clar ca aerul strainatatii a alterat serios partea din om care tine de "a nu uita de unde ai plecat ".

Am si aici cunoscuti care nu merg in Ro. pentru ca nu mai suporta sa nu aiba apa calda non-stop, sa trebuiasca sa -si ia sacosa de acasa cand pleaca la cumparaturi, ca se rod fetele la tocuri de cat de rau este asfaltul de pe trotuare si de astea.

Pentru mine Romania ramane Romania- tara mea natala, cu bune si cu rele locul unde imi sunt parintii si unde mi-au ramas amintirile copilariei si adolescentei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Petra,felicitari pentru modul de gindire,pentru mesaj.Din pacate natiei noastre ii place mult sa se vaite-:)),fara a incerca macar sa schimbe ceva.Doar se vaita.Americanii nu au o istorie,in afara de razboiul de secesiune nu au prea multe de povestit.Sint un popor relativ nou,format mult din emigrantii europeni.Oameni curajosi,oameni dispusi sa munceasca mult.Desigur fiecare padure are uscaciunile ei.Noi rominii am fost ingenuncheati de la romani,turci,germani...etc.Ce a rezultat? Un popor de...stiti voi termenul.Hai ca o i-au pe aratura,bag in marsarier,devin prea patimasa-:))

Si apropos de schimbari:cele care ati apucat timpurile,va mai amintiti de piinea pe cartela si de oasele din galantare?Eu imi amintesc bine,desi eram un copil,un copil crescut cu cheia agatata la git,da,dar un copil invatat sa munceasca daca vrea sa aiba.Nu sa astepte de la mama si de la tata bani,masini de fitze,haine de firma.

Asa ca ne-am schimbat mult si in bine si in rau.Problema ramine:mentalitatea.Copiii nostri ce invata?Invata ca parintii sint prea ocupati sa faca bani,ca sa aiba timp pentru ei,si ca oricum lor li se v-a oferi pe tava tot sau invata sa munceasca?

Desigur,orice parinte doreste ce ii mai bun pentru copilul lui dar binele acesta de multe ori este daunator mai tirziu.Datoria unui parinte este sa asigure existenta unui copil pina cind acesta devine apt pt. a munci:respectiv termina un colegiu/o facultate.De aici puii trebuie sa invete sa zboare,daca sint sustinuti pina la adinci batrineti aripile nu se mai deschid.

Cam atit.

Aniela

Edit:inainte de a-mi catalogata gindirea "comunista" vreau sa va mai spun ceva,in '90 sau '91 nu mai retin anul mineriadei,eram o pustoaica care se afla pe peronul Garii de Nord.Plecam la mare,cu trenul.Minerii erau chemati la Bucuresti.Fete fioroase in jurul meu...dar totusi oameni.O atmosfera deloc indicata pentru o fata tinara.Acum dupa atitia ani ma intreb retoric:daca mi se intimpla ceva,cine era de vina?Eu in primul rind,pt. ca nu mi-am ascultat parintii!Si...ce s-a ales de "dosarul" mineriadelor? L-au bagat pe Cozma in puscarie iar "bunicuta" cica se retrage.De ce oare?
Ah,da...batrinetea!Parol,sa fim seriosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Citat:
citat din mesajul lui anyella

Petra,felicitari pentru modul de gindire,pentru mesaj.Din pacate natiei noastre ii place mult sa se vaite-:)),fara a incerca macar sa schimbe ceva.Doar se vaita.Americanii nu au o istorie,in afara de razboiul de secesiune nu au prea multe de povestit.Sint un popor relativ nou,format mult din emigrantii europeni.Oameni curajosi,oameni dispusi sa munceasca mult.Desigur fiecare padure are uscaciunile ei.Noi rominii am fost ingenuncheati de la romani,turci,germani...etc.Ce a rezultat? Un popor de...stiti voi termenul.Hai ca o i-au pe aratura,bag in marsarier,devin prea patimasa-:))

Si apropos de schimbari:cele care ati apucat timpurile,va mai amintiti de piinea pe cartela si de oasele din galantare?Eu imi amintesc bine,desi eram un copil,un copil crescut cu cheia agatata la git,da,dar un copil invatat sa munceasca daca vrea sa aiba.Nu sa astepte de la mama si de la tata bani,masini de fitze,haine de firma.

Asa ca ne-am schimbat mult si in bine si in rau.Problema ramine:mentalitatea.Copiii nostri ce invata?Invata ca parintii sint prea ocupati sa faca bani,ca sa aiba timp pentru ei,si ca oricum lor li se v-a oferi pe tava tot sau invata sa munceasca?

Desigur,orice parinte doreste ce ii mai bun pentru copilul lui dar binele acesta de multe ori este daunator mai tirziu.Datoria unui parinte este sa asigure existenta unui copil pina cind acesta devine apt pt. a munci:respectiv termina un colegiu/o facultate.De aici puii trebuie sa invete sa zboare,daca sint sustinuti pina la adinci batrineti aripile nu se mai deschid.

Cam atit.

Aniela

Edit:inainte de a-mi catalogata gindirea "comunista" vreau sa va mai spun ceva,in '90 sau '91 nu mai retin anul mineriadei,eram o pustoaica care se afla pe peronul Garii de Nord.Plecam la mare,cu trenul.Minerii erau chemati la Bucuresti.Fete fioroase in jurul meu...dar totusi oameni.O atmosfera deloc indicata pentru o fata tinara.Acum dupa atitia ani ma intreb retoric:daca mi se intimpla ceva,cine era de vina?Eu in primul rind,pt. ca nu mi-am ascultat parintii!Si...ce s-a ales de "dosarul" mineriadelor? L-au bagat pe Cozma in puscarie iar "bunicuta" cica se retrage.De ce oare?
Ah,da...batrinetea!Parol,sa fim seriosi.

Poate nu inteleg eu bine ce vrei sa spui, adica daca te bateau minerii ca pe multi altii, insemna ca e vina ta ca erai la locul nepotrivit? Asa spuneau si vecinele din bloc, "pai ce cautati mama in Piata Universitatii acolo cu golanii?".

Mie mi se pare ca sint f multe schimbari in bine si progresul este evident si eu nu am nici un fel de suspine pt locul natal dar as fii ipocrita sa nu recunosc progresul. Este mai curat ca inainte, sint multe parcuri frumos amenajate, lumea mi s-a parut mai bine crescuta, au dat loc in autobuz la oameni mai in virsta.

In general sint putine lucruri care ma socheaza caci am "low expectations" dar pe aeroportul Baneasa am vazut niste indivizi care sareau coada cu nesimtire la controlul pasapoarte. Nu asta m-a socat ca nesimtiti sint peste tot, ce m-a socat a fost ca eu imi manifestam nemultumirea sotului si Dna din spate mi-a zis sa vorbesc mai incet ca nu se stie poate baga aia cutitul in tine. M-a socat faptul ca lumea nu mai avea curajul, indrazneala nici sa se revolte iar functionarii s-au facut ca nu vad ca respectivii s-au bagat in fata.

Mergi la inceput