teren - blocare drum de acces

teren - blocare drum de acces | Autor: andira

Link direct la acest mesaj

Salut,

Am urmatoarea problema, e vorba despre o prietena foarte apropiata: are un teren pe langa Bucuresti, cu acces la drum de servitute. Ea a fost plecata din tara aprox 1 an, si cand s-a intors s-a trezit ca unul din vecini i-a trantit un gard de-a lungul drumului de servitute, si ea practic nu mai are acces pe teren.
Ca sa intre pe teren trebuie sa o ia pe partea opusa, unde e proprietatea unui om, nu drum de acces.

Cum se poate rezolva cu gardul, care sunt pasii de urmat? Ea are un act prin care se specifica foarte clar ca vechiul proprietar (cel de la care au luat terenul, si ea si vecinul ) a facut acest drum de servitute ca amandoi sa aiba acces pe teren Nu vrea sa vorbesca direct cu cel in cauza din cauza unor probleme mai vechi. E foarte posibil de asemenea ca daca ii trimite citatie, respectivul, afland de la cine e, sa nu vrea sa o primeasca.

Are cumva dreptul sa dea gardul jos fara alte hartii, acte, instiintari etc?

Multumesc frumos!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu are ce citatie sa-i trimita, decat daca il da in judecata, si atunci nu se pune problema daca o primeste sau nu i se pune in cutia postala si cu asta basta, nu e ca in filmele americane cand vine unu si zice cu ranjetu pe fata "you have been served" Dar oricum nu cred ca este cazul de dat in judecata, inca.
Eu in primul rand as vorbi cu el de vorba buna, la inceput si daca nu se poate sta de vorba cu el as da gardul jos. Daca nici atunci nu-si revine in simtiri chem politia si la sfarsit de tot daca nu se potoleste il dau in judecata.
Personal sunt de parere ca judecata este cea mai slaba arma devreme ce ea are act ce spune clar ca are drum de acces si pe respectiv il doare in basca de actul ei. Gardul jos si politia sunt actiuni care cred eu ca sunt mai eficiente.

Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Multumesc pt raspuns!

Ne-am lamurit si noi, vorbind cu un avocat: politia si gardul jos, exact cum ai spus, cu conditia ca drumul sa fie inregistrat in cartea Funciara, ceea ce se pare ca si e.

Dreptul ei e mai mult decat clar, si un abuz din partea vecinului. Va fi o chestie doar de circ, dupa cum ne-a spus si avocatul...

Mergi la inceput