Copii din 1995-1998(22)
Raspunsuri - Pagina 14
mihaela_s spune:
Ziua buna dragelor!
Iar intr-o pauza la scoala, de acasa efectiv nu mai am timp cand sa scriu...mai apuc si eu la computer dar atat cat sa citesc, eventual in timp ce fierbe mancarea pe foc, intre pus masa si pus vase la spalat, scos haine din masina si pus la uscat, etc...deh, activitate intensa ce sa fac!
Ana-Maria, ce povestesti tu acolo cu Marius si Alex, cam asa sta si la noi situatia...intre Ovi si Diana. Si Ovi e mai sever decat mine, dar cu ambii copii, dar uneori si eu am impresia ca e mai sever cu Diana decat as fi eu si il mai trag de maneca...insa patesc ca si tine...imi spune in fata argumentele pentru care se poarta cu Diana asa in acele contexte si inteleg si eu ca fata are nevoie si de o mana de barbat care sa o struneasca. Nu stiu tatal ei cum se poarta cand e la el, insa de fiecare data cand vine inapoi, e cumva schimbata, a uitat regulile de la noi si mereu trebuie sa muncim o vreme la "readuceri aminte". Acum e muuuult mai bine ca e si ea mai mare si ca merge numai o data pe an la el...dar anii trecuti era de-a dreptul JALE! Tu macar nu te confrunti cu asa ceva...nu stiu daca e bine sau nu, dar asta e...
Felicitari pentru achizitiile noi din casa, sa le folositi cu placere!
Mara, cred ca fiecare computer e diferit atunci, eu n-am patit niciodata din mozilla sau netscape sa pierd mesajele, insa din explorer da, de mai multe ori .
Inteleg ca baietii tai joaca baschet dupamesele? Wow ce fain, ca dupa o zi de munca tati sa mai aiba chef de "jucat"! Noi abia ce mai apucam sa povestim ce s-a intamplat peste zi, sa mancam si gata s-a facut seara!
Am fugit acum...ma duc sa citesc ceva dintr-o carte pe suedeza, am 50 de pagini de citit pana luni si cum vine we...pas de mai fa ceva!
Da' va citesc, asa ca scrieti cu incredere .
vorbe de copil...
Hobby
flower-power spune:
Daca tot suntem la momentul "confesiunilor" ,apoi sa stiti ca va cam 'invidiez' ca ai vostri consorti isi iau ei in primire rolul de mai duri .La noi ,tatal este cel mai bun prieten al fiului ,il intelege parca prea mult si din acest motiv rolul mai putin placut trebuie sa mi-l insusesc eu de destul de multe ori ca sa-mi mai faca si placere .Dupa cum vedeti chiar daca nu vine fresh de la birou 1 luna si-a gasit timp sa mearga cu el la bazin zi de zi ,iar acum mai nou pe teren ...Cu astea sunt de acord ,in alte imprejurari mi-as dori sa aiba alta atitudine cu el ,insa el e un tip tare echilibrat si extrem de calm ...Uneori calmul asta ma infurie ,mi-ar placea ca atunci cand se mai intampla ca Tb sa ne santajeze emotional sau sa-si negocieze in detrimentul lui inconstient programul ,tata-su sa aiba o atitudine mai ferma .In loc de asta el ii explica ...Acuma vin si eu si ma intreb daca eu si pretentiile mele is normale,insa e clar ca trebuie sa existe si contraponderea .
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
Ana68 spune:
Miha,citesc ca ai treaba cat China pe acasa...cand s-or termina o data?!Niciodata...Ma bucur ca intelegi ce vreau sa scriu referitor la relatia asta...in care copiii nostri au tati de al doilea...si cred ca noua ca mame ni se pare cum suneai ca se poarta mai dur,poate din cauza ca si in subconstient avem impresia ca fiind tati nenaturali au tendinta de a se purta mai rau,mai dur.....cu toate ca pana la urma,ai vazut si tu,nu e chiar asa,din contra.Alex a avut ,daca pot spune asa,substitut de tata prin unchii lui,bunicul lui si tatal meu atat cat a trait,apoi a aparut Marius,Alex avea 6 ani.Daca stau bine si ma gandesc eu am luat cotonogeala si cearta de la tatal meu cum Alex nu va sti niciodata si nici nu va primi vreodata...Si ma gandesc asa ca am o dilema:pe de o parte Alex zice ca Marius e rau,ca tipa la el si ii vorbeste dur si pe de alta parte tot la Marius ajunge la confesat despre chestile lor de barbati,basca nu mai pun la socoteala ca de raman amandoi acasa parca intra amandoi in delir de fericire,iar eu devin factorul de stres.
In fine,cum scriam,am aproape zilnic dovezi de grija din partea lui Marius fata de Alex...bunaoara alaltaieri,cand Marius era pe strada venind spre casa de la servici si s-a intalnit cu Alex si au venit amandoi acasa,Marius a incalzit mancare,a pus masa,au mancat amandoi,Alex a spalat vasele....ce dovada mai buna de colaborare intre ei si intelegere decat asta si de grija a lui Marius?Daca il durea in spate...mai aduna el copilu' de pe strada sa-i dea sa manance?!Ma rog,poate e un fapt minor...insa pentru mine are o semnificatie.
Mara...pai la noi Marius nu se baga,nu se baga....pana la o limita,cand nu mai ma suporta pe mine sa ma auda urland,atunci intervine....asa ca in casa eu sunt factorul de stres,nebuna din castraveti,babaia casei si in viziunea Luanei,vrajitoarea cea rea.Deci esti cat se poate de normala,cu pretentii normale...Ca sa iti dau un exemplu:ii intreaba cineva,pe Alex si pe Luana,acum vreo un an in urma,parca....nu mai stiu bine,pe cine iubesc ei mai mult.Raspunsurile au fost ca ma iubesc pe mine,Luana a adaugat si pe tata...."dar cel mai bine este cand mama pleaca cateva zile in delegatie ,iar noi ramanem cu Marius acasa,ca e asa de bine..."raspunsul amandurora.De asta ce mai zici?
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Ana68 spune:
No,vad ca sunteti deja in weekend,toate......asa ca va urez sa-l petreceti cat mai bine si sa ne "revedem" cu bine pe luni!Pupici!
alma spune:
Agho, mi-e groaza si mie cand ma gandesc ca trebuie sa schimb usile vechi si sa sparg peretii, poate mai bine las asa cum e, sa nu ma mai omor atat.
Cu aerul conditionat... nu stiu unde sa-l pun, ca noi avem apartament cu 2 camere, tip vagon. Cred ca va fi in sufragerie, desi nu-mi place sa-mi bata in cap. Pe hol daca-l pun nu ajunge pana in dormitor, iar pe holul mic de la baie nu e loc. Si-apoi ar fi fi cablurile trase prin toata casa... vai si-amar!
Ce bine o fi cand ai copii ordonati! A mea doar daca stau langa ea sa faca ceva. Iar cu "vanshii", de la Diana stiu termenul, am inteles ca li se spune asa de la firma care i-a scos pe piata "Vans". Mai exista si alt fel de incaltari, sk8, pe-astea le stiti?
Mihaela, frumoase intalnirile cu colegii, asa socializati si voi si copiii. Nu stiu, eu imi imaginez viata acolo asa lipsita de mari griji, totul bine organizat si pus la punct, oamenii deschisi si saritori, curatenie si liniste, siguranta...
Ana, refinantare am facut si eu, cat sa mai aranjez prin casa si sa iau masina. Se impune si-un calculator, ca cel vechi e un jaf (procesor de 365 Mhz, daca va inchipuiti) si pe laptop ne cam batem amandoua. Am vazut o oferta faina la 1400 lei, sa vad daca nu intervine altceva, nu era in plan PC. Intentionez sa-mi iau plita la bucatarie, oare merita? cum se intretine? M-am cam aturat de aragazul vechi, plus c-as castiga ceva spatiu.
In ceea ce priveste educatia copilului, eu sunt singura care i-o fac, buna, rea, sper sa ajunga un adult reusit copila mea. Desi ma deranjeaza destul de mult temperamentul ei vulcanic si dorinta de libertate (fara s-o controlezi si sa-i spui mereu ce sa faca), ma gandesc ca e mult mai bine sa fie asa, descurcareata si tupeista, decat sa-mi ceara mereu ajutorul sau sa ceara aprobare pentru tot ceea ce face. Acum nu-mi convine, ca as vrea sa ma asculte, sa nu ma mai enervez cand mai scoate cate-o perla sau o idee nastrusnica. Chiar imi spunea o mamica ieri in gara (au plecat in tabara), ca mai sa n-o mai recunoasca pe Diana, asa finuta si in acelasi timp non conformista.
Nu stiu acum daca as accepta ca partenerul meu sa-i faca educatie Dianei, e marisoara deja si nu cred ca e cazul de impus reguli si limite, altele decat sunt acum. Dar mi-ar placea sa aiba o relatie buna, sa povesteasca, sa se implice daca ea ii cere ajutorul sau sfatul, cu atat mai mult cu cat pe tatal ei nu-l intereseaza aspectul.
Mara, imi place ca baietii tai sunt sportivi si ca, atunci cand vin acasa adulmeca pe la bucatarie!
Diana a plecat deja de ieri, azi-dimineata au ajuns in Oradea, m-a sunat din camera, la prima vedere ii place, sa vedem ce-o mai fi pe parcurs.
Weekend placut!
mihaela_s spune:
Ziua buna dragelor!
Ana-Maria, we placut si voua, sa ne spui daca si pe unde evadati...
Frumos scrii tu acolo despre relatia lui Marius cu copiii, cum se distreaza ei asa de bine in 3 cand esti tu plecata in delegatii . Sa stii ca mi-as dori si eu asa ceva-la delegatii ma refer-numai ca sa stie ce inseamna si viata fara mama, cateva zile doar, eu cred ca ar aprecia mai mult ce face o femeie in casa...asa parca nimeni nu observa ca "s-a facut" curat, ca "s-a facut" mancare, ca "s-au spalat" hainele, vasele, etc. Treaba in casa zici? Hmmm, cand sa se termine? Cum bine spui si tu, niciodata!
alma, din punctul meu de vedere ai dreptate, viata aici e linistita, toti sunt calmi, amabili, nu stiu daca neaparat saritori dar daca intrebi/ceri ceva inca nu am patit sa nu fiu ajumata/indrumata. Bine eu ma si invart in mediul in care asta e scopul, sa fii indrumat, ajutat, sa inveti cat mai multe despre societatea si viata de aici. Insa stres e si aici, cei care lucreaza spun asta. E adevarat ca cei care au cu ce compara, cum e sotul meu de ex, spun ca stresul e de alta natura aici decat in Ro, ma refer in sfera lui de activitate. Si atunci cand nu mai poti(la serviciu) ai tot dreptul sa iei o pauza, pauza de cafea e legala ca sa spun asa aici, toata lumea stie ca dupa 2-3 ore de lucru tot omu' are nevoie de fika(sa stai sa bei cafea, sa mananci un sandwich sau o prajiturica si sa te deconectezi, relaxezi la o poveste). Chiar si la scoala, avem 2 ore de curs fara pauza, dar dupa o ora toata lumea vrea pauza, inclusiv profele, sau mai ales ele .
Apoi omul este luat asa cum este, cu defecte si cu calitati, lumea din jur vrea sa scoata la suprafata in primul rand calitatile, esti incurajat si pentru cel mai mic succes, simti intr-adevar ca existi tu ca OM, ca individ. Nimeni nu te compara cu cel de langa tine, ca daca "el poate", trebuie "si tu sa poti", eu cel putin asa eram obisnuita inca din scoala si cred ca asta mi-a ramas asa undeva in inconstient, ca toti suntem intr-o competitie continua. Aici toti discuta, isi spun parerea si niciuna nu e "proasta", doar ca e "mai putin buna" decat a altuia. Si sunt cumva tolerate toate ideile, parerile, chiar daca esti de alta parere cu cel cu care dialoghezi, n-o sa-ti spuna niciodata ca gandesti prost, decat ca el are o alta parere decat tine, dar asta nu inseamna ca parerea ta nu e buna. Cel putin eu pana acum asta am avut ocazia sa vad in jurul meu, nu stiu daca e general valabil si m-am ferit in ultimul timp sa mai fac generalizari despre Suedia pentru ca nu toti vedem lucrurile la fel, nu toti le simtim la fel si nu avem experiente similare in spate sau aici in aceeasi tara(stiu cel putin o tipa aici pe forum care uraste Suedia cu tot ce inseamna ea). Eu sunt de felul meu o optimista poate si visatoare, asta ma ajuta sa trec mai usor peste greutati, peste momentele mai dificile. Pentru ca daca as sta toata ziua sa-mi plang de mila, cred ca as innebuni. Dar pentru mine e locul unde ma simt mai bine decat in Ro si asta imi e de ajuns...
Imi cer scuze daca m-am intins prea mult, dar poate ca vei auzi si alte pareri despre Suedia si e bine sa stii ca pot fi diferite.
Curatenie, trafic putin si respect in trafic, siguranta(desi si aici se fura si sunt atacati oameni, citim despre asta in ziare) este, dar poate pentru ca insula e un loc mic si oarecum izolat. Din ce am vazut in oraselele prin care am trecut si oprit pe drum, in Suedia, e cam la fel...dar e o impresie de turist.
Eu cred ca e bine ca de la o anumita varsta sa lasam copiii mai independenti. Sa ne spui cum se simte Diana in tabara...cat sta?
Mara, asa este...fiecare ne straduim sa dam copiilor educatia pe care noi credem ca e potrivita, insa asta nu inseamna ca si ei-copiii-vor sa primeasca o atare educatie...ma rog, acum sunt prea mici sa-si dea seama, dar poate mai tarziu ne vor reprosa sau dimpotriva ne vor multumi pentru ce i-am invatat/cum i-am edcucat. E clar ca nu le putem face perfect. Si mai cred ca educatia comuna data fratilor, surorilor, nu se potriveste la modul universal...cred ca parintii trebuie sa-si cunoasca foarte bine copiii si sa ii educe diferit. Sper ca ai inteles ce vreau sa spun...sigur ca nu e cazul tau(inca ), dar te pricepi la oameni si la psihologie, e normal ca fosta profesoara si poti sa-mi spui daca am dreptate sau nu...
Si poate si [b]agho[/] sa ne spuna(ca tot chiuleste de cateva zile, nu? ), ea e mai in domeniu. Cum stati cu baia? E gata?
Hai va , un we super!
vorbe de copil...
Hobby
flower-power spune:
Happy Friday fetele ,
Ana ,iar ne-ai aburit azi cu 2 randuri ,aseara imi venea sa intru si sa zic ca in sfarsit te-am scos din vizuina ,3 postari ,nu stam rau ... , mai tinem locul si pt Agho ,Andra si restul trupei ...
Alma de aia am auzit de la Anca ,din semnatura si nu numai ,desi in mod sigur e vb de doua lucruri diferite ,semnatura ei vine de la faptul ca e o mare skate-rita ,cat despre incaltari ,o fi ceva de aduce c-o gheata de patina ,cel putin asta sugereaza numele ,acum la ce umbla prin capul pustilor astora nu trebuie sa aiba neaparat si legatura ,important e sa sune (sau sa se scrie )cool .Deci Diana e in tabara ,nu se plictiseste de loc .
Despre plita nu stiu ce sa spun ,mie definitely imi trebuie si cuptor ,iar aragazul pe care l-am achizitionat in urma cu 1an –2 chiar ma satisface ,mai cu seama cuptorul ...
Miha ,lasa nu mai fi mahnita de faptul ca nu observa nimeni ca s-a facut mancare si s-a facut ordine ,sa vezi tu ce statuie frumoasa o sa primim noi intr-o buna zi pe chestia-asta .
Al meu sot care este cel mai nemisogin barbat din cati cunosc eu (si ma mandresc cu asta )imi zice in gluma cand mi se mai urca si mie hormonii la cap si incep sa ma tangui si lamentez ca' ce sa-ti fac daca esti femeie ?' Si atunci ma bufneste si pe mine rasul si-mi trece ...
Ceea ce povestesti tu acolo despre oamenii acelui pamant se numeste toleranta ,dar pt asta-ti trebuie si minte ,iara ma provocati sa va spun cata marlanie si taranie ne inconjoara pe noi din plin aici ? Tocmai scriam acum cateva zile despre expresia intiparita pe figurile unora sau a altora .Aaaa,si inca o chestie , se simt cu atat mai validati cu cat te conving si pe tine din toate puterile La noi prostia este mare pt ca si ignoranta este pe masura ,iar asta cred unii ca se compenseaza cu vila ,masini tari ,piscine ,si cat mai peste noapte daca se poate si cu cat mai putina munca ,deasemeni .Uneori ma intreb daca nu ma transform intr-un fel de domnisoara Cucu ,dar parca nu mai exista rigoare ,valori reale ,nimic sfant .Mai rau e ca asta e exemplul pe care il au sub ochi copiii nostri zi de zi .Cred ca am citit prea mult Paler in vremea din urma ...Chiar m-ai fac ut curioasa care e natura stresului acolo ,ca aici stim cu siguranta si care e natura si care-i nivelul =supradoza
Mara mami de Tibi-Mares
Ana68 spune:
Salutare fetele,
Vad ca sunteti ok cu toate....si noi in parametrii.Weekendul asta iarasi am fost casnici,tot din cauza de seviciul lui Marius...are un mobil dat de institutie la care trebuie sa raspunda prompt in weekenduri...asa ca ne-am invartit prin Timisoara.Luana s-a capatat iarasi,cu incaltari noute,in plus ieri dupa amiaza am iesit la vreo 5 km de oras,intr-o locatie tare faina...la aer curat.Cam atata.
Alma,e adevarat ca refinatarile sunt ok...pe mine ma cam streseaza ideea de a avea datorii,insa imi trec fiorii de teama cand il vad pe Marius asa determinat si hotarat pentru anume realizari ale noastre.Nu stiu sa te sfatuiesc pentru plita de bucatarie,nu am utilizat niciodata,insa am belit ochii prin magazine la ele si imi plac si mie.Cu educatia....iti dai seama,fiecare stie absolut sigur tot ce-i mai bun pentru propriul copil,fiecare stie ce trebuie facut.Si mie mi-a fost foarte greu la inceput,cred ca iti amintesti,insa incet-incet am trecut de anumite bariere si prejudecati si ,zic eu,tot raul a fost si sper sa fie in continuare spre bine.Marius este tata,pana la urma,in casa noastra.Bun,rau,cum o fi...e prezenta masculina de care avem nevoie.Iti doresc spor la treburi si la shopping!
Hehehehehehehehe...Miha,ce dreptate ai!Intradevar ca treburile zilnice facute nu le apreciaza nimeni,ca vorba aia sunt zilnice,rutina deci si cine le mai baga in seama?!
La noi toate astea sunt apreciate nu numai cand lipsesc de acasa,ci mai ales cand ii pun pe ei sa le faca.Adica Luana sa isi aranjeze jucariile la loc si patul in care a dormit(asa cum poate ea si o incurajez),la Alex sa-si faca ordine pe birou si intre cartile lui,plus patul pe care a dormit si e cam greu,caci el doarme la etaj si e cam multa munca la intins cearceaful....iar la Marius e chestia cu aspiratorul,stersul prafului,in special in zona NASA pe care o pastoreste(calculatoare,imprimanta,scule...ace,brice si alte cele),sa curete legumele daca fac mancare,sa-si aranjeze patul....intelegi tu.Eeeee,nu te gandi ca el face asta zilnic...nici un caz.Rar,dar cand o face brusc il apuca dracii,injura,incepe sa vada neregulile din casa,isi da seama ca trebuie facuta si aia si aialalta.....si dupa ce da cu aspiratorul....vai de steaua noastra daca indraznim sa dam o scama pe jos,ca ia foc de numa'...E o parte buna si in toate astea,chit ca face rar...nu zice nu niciodata cum ca nu m-ar ajuta...Va pup si va doresc spor in toate!
Mara,Mara....nu te-ai uitat atenta...cum v-am aburit,may????!!!!Am scris ditamai cercefelul olecuta mai la deal...
Dragelor...va pup,va doresc o saptamana plina de realizari si mai vorbim!
flower-power spune:
Happy Monday ,fetele ,
Dupa un we administrativ –gospodaresc(pus castraveciori ,executat suc de rosii ...)e drept ca nici vremea nu ne-a ajutat cine strie ce (s-a cam zburlit peste we)sa ne-ndemne la iesit ,acum merci ,si-a revenit ,iata incepem cu avant penultima saptamana de vacanta .Va vine sa credeti ? Ma refer la cele loco ,cc ca Miha deja cred ca-i satula .Cred ca si baietii Ancai incep sapt asta .
Ana ,...Ana ,ala olecuta mai la deal era de cu seara .
Cupilu nu se da in branci cu ajutatul prin casa ,sincer nici nu cred ca e f tare cazul ,important e sa nu fie dependent ,sa fie in stare sa se descurce la o adica ,in rest nici nu zice nu, dar nici nu cred c-o sa faca pasiune vreodata din asta . In schimb Adrianul meu ma ajuta in toate .Dar nu am de gand sa-l laud prea tare ca pt noi e ceva firesc sa facem totul impreuna .
Miha ,am ramas datoare cu un raspuns ;sunt foarte de acord cu faptul ca fiecare copil trebuie tratat ca o individualitate ,atata timp cat are propria personalitate si propriile nevoi si nu luati la snop .Esti sigura ca nu ne stim dintr-o viata anterioara ? .Eu una am suferit big time ,sa vad cum socrii mei de ex ,ne bagau pe toti in aceeasi oala ( asta in cazul in care eu si cumnata mea eram la 180*sharp )Si toate astea fiindca asa le era lor mai comod .Dar in acelasi mod isi tratau si proprii baieti si asa au procedat dintotdeauna .Intre timp ,am crescut ,si cum "big girls don,t cry ",am realizat ca nu e cazul sa pun prea tare la suflet ,desi parerea mea a ramas aceeasi si astazi .
Agho, draga cat timp crezi tu ca-ti mai motivam absentele ?Nunta fuse si se duse ...ia vino-ti in fire .Si da si pe la Andra ca doar n-o scrie pe subiectul de vedete acum de cand am asociat-o cu Marisa
Mie una mi-au iesit peri albi de azi-dimineata de cand incerc sa obtin o programare la Tg Mures
Mara mami de Tibi-Mares
agho spune:
Iertareeeee!
May, asa rau imi parea c-a plecat Sanca si ca vom duce lipsa la apel, dar nu m-asteptam sa fiu atat de incoltita de treburi, multe, multe treburi incat sa nu pot scrie aici.
Am citit pe bucati ce-ati scris, chiar si ce-am scris ultima data sa nu ma repet. Memoria imi joaca feste. Doar ce-am citit ca bietii carasi se pare ca n-ar duce lipsa de inteligenta asa cum se credea despre ei, ca uita din 3 in 3 secunde. Dar devin eu un pestiuc mic si uit.
De acord cu ce-ati scris. Apreciez tati saritori in treburile casnice, mamici grijulii, teoriile cu independenta, sa fie morali, dar s-aiba si libertate de opinie si initiative, hotarare.
Si eu sunt zbir acasa, dar a fost asa dragalasa Ana cand mi-a zis : "Mami, tu chiar ai devenit atat d ebuna, ne lasi sa facem tot ce vrem noi?"...Era fericita copila ca noi, din lipsa de timp pt. ei, (nu stiu daca am petrecut legat o ora cu ei, doar cand am muncit in casa, ca in rest, o mare pauzaaaa) si i-am lasat sa mearga afara, ba sa vina cu o colega acasa (fara negocieri). And., sambata a ramas uimit cand s-a dus la prietenul lui, la alta scara, ca sa vina la ora 22, nu mai devreme.
Poco-poco, cum zic spaniolii (incet-incet) sa va spun ce-am facut.
Marti serv plus pregatiri de plecare la Sibiu unde a avut loc cununia civila a cumnatei mele.
Miercuri dus-intors Sibiu franti, rupti, deshirati. Cu o seara inainte, ne-am hotarat sa nu-i luam si pe copii si bine-am facut c-a fost foarte obositor
Joi - dus tarziu la serv. ca m-am "cuplat " la un cablu de 220 volti (citit - baut 2 cafele) si-am zbarnaittttt in 2 ore ca sa fac ordine/curatenie in casa, ca noi inca n-am apucat sa facem baia, ordinea in living, cutii pesteeeeeee tot etc. Buuun! Apoi serv. si venit/servit musafirii de la Sibiu - cumnata plus sot. Ei au plecat apoi cu sotul meu in vizite de protocol la un unchi si la mama soacra etc.
Vineri, iar la serv - acasa - apoi iesit in parc/terasa cu musafirii, sotul meu si Ana, ca And. joaca baschet seara pe un teren din apropiere.
Sambata la 10 dim, au plecat musafirii, dar ne-a venit instalatorul pt. baie si ne-am apucat de alta treaba, eu in bucatarie, ei (sotul si inst. la baie). Si-am inceput sa fac mancare cu patos. Ei din patos s-a rasturnat/ am varsat ceasca de cafea pe blat, a zburat gratarul rotund cu friptura si mici pe jos drept in mijloc (exact cand mai aveam 5 minute sa termin ciorba, felul 2 pt. duminica si friptura cu mici, ca-i mai lasasem sa se perpeleasca nitel. Apoi s-a varsat solnita cu sare din raftul de sus (care niciodata n-a cazut de-acolo). Credeti ca e totul?...Nuuuu. Le dau baietilor cate o cutie cu bere si zic sa-mi desfac si eu. Torn in pahar,pun restul in frigider. Mai tarziu vad ceva lichid pe jos. Gandesc, doar nu s-o fi rasturnat berea etc...Deschid, nimic. Deschid congelatorul si ce credeti? Bubuisera 2 sticle de sticla cu apa minerala, ca sotul le pusese acolo sa se raceasca mai repede. S-au racit de tot. Am pus pe foc tamaia, ca nu se mai putea.
Zicea Sanca ea, ca 3 intr-o zi, dar la noi au fost mai multe intr-o zi. Nu, ca nu s-a terminat. Stati putin. Cum s-au apucat de schimbat tevi, coturi, racorduri, plus cada, mereu mai trebuia cate ceva si sotul fuga la un magazin, aproape la cumparaturi. Dar la ora 18 s-a inchis magazinul si 3 ore a umblat dupa un racord. Il cumparase de la cei din magazin, dar acasa s-a dovedit ca nu era exact ce trebuie. A reusit sa schimbe toata tevaraia (referitor la legaturi, nu cea din pereti), plus un apometru de mutat ca nu se incadra masca si chiuveta, cada e OK, dar pe margini (perete/cada) sa aranjam un pic, plus silicon. Mai e vasul de WC care asteapta sa fie pensionat si-nlocuit cu unul nou.
Cum treaba in baie s-a terminat pe la ora 22, ( de-asta i-am zis lui fi-miu sa vina tarziu,) m-am apucat si mai tarziu sa fac ordine, curatenie. Sigur, a facut si sotul, dar eu ma refer la partea estetica., nu la carat faianta sparta care masca vechea cada, caramizi, praf etc.
Mai am cutii, cutiute de umblat in ele si sa vad ce mai pastrez, ce mai elimin.
Ana iar a mai dat o tura prin jucariile ei si-a pus in pungute alte jucarii de dat. Pana la urma cred ca le va da pe toate. Pe 9 septembrie sunt Sf. Parinti Ioachim si Ana si e ziua ei, asa ca face loc altor lucruri.
Camera lui And. inca e garnisita cu cutii pe dupa perdea, asteapta o zugraveala si mai asteapta ea ceva : un pat nou.
Dar pot spune acum ca respir in casa. E bine. Duminica am avut iar o zi plina, cu plecat de dimineata, cu venit prieteni la pranz, apoi iar plecat in vizita.
Si azi, luni, din nou la job. V-am citit abia dupa ce s-a terminat programul normal de lucru. V-am scris ca sa fiu sigura ca nu uit ce-am citit.
Ma bucur c-ati scris mult, multicel, , va felicit pt. asta, dar imi parea asa rau ca nu puteam sa stau sa citesc, sa savurez, si sa mai si raspund.
Mara, mi-a placut cu Andra, ca scrie la vedete.
Va pe rand: Mara (gospodina cu camara mereu plina si psihologul/pedagodul de serviciu), Ana68 (impresionata de noile planuri de investitii si achizitii), Mihaela (scolarita, gospodina), Alma (soferita, plus planuri de renovat/achizitionat), Sanca (bun venit din vacanta! Ai venit, nu?), Andra (nunta fuse si se duse)Dana, Mikimih, Izabela, Mikki2, Miha samd...
Cand scriu de la serv. nu patesc patanii neplacute. Poate si serverul are rolul lui, functioneaza mai bine. Zic si eu.