Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (91)
Raspunsuri - Pagina 17
lilidana spune:
Martutza,mersic de apel
,eu n-am mai scris de muuult,din martie,merit bataita,dar atentie:nu e voie
,nu asa se "educa" mamicile absente.Asta ca apropo la subiectul "educatie",deschis de Stefaniya si care e acelasi si pe aici.
Prea multe nu scriu si nici nu promit ca intru des ca stiu ca nu pot,dar am mai citit din cand in cand,mi-era dor de voi,dar timpul nu ma lasa.Acum e si bunica la noi(soacra,adica) si,din pacate,nu sunt mai libera,asa cum credeam si speram eu...
Pe scurt:David e un incapatanat si jumatate,face ce vrea,nu se lasa pana nu obtine ce vrea,urla,se arunca pe spate...vi se pare cunoscut?
Nu vorbeste multe,e si derutat de atatea limbi:romana,maghiara,engleza,dar ruseste sa se faca inteles.
Sper sa avem loc pentru el,din toamna,la day-care,ca eu nu mai pot,chiar ca mi-a ajuns...Si asta va suna cunoscut,stiu...
Mai sper sa revin cu poze,in curand,nu promit ca depinde de multe si...cam atat.
Va pup pe voi si pe copilasii vostri.
stefaniya spune:
Lilidana - ma,de cand tot ma chinui sa-ti trimit un mail dar imi vine inapoi cu mailure ....si nu mai stiu,adica file.Nu stiu de ce! Chiar si ieri am incercat de doua ori dar nimik.Oricum,ii pupam pe Davidutu si Karina si apoi pe voi aia mai mari!
Educatie? Eu nu fac educatie la nimeni ca inca mai am de educat la mine,
Eu doar zic ce mai invat si eu si cine crede ca e de bine poate copia,asa cum fac si eu de la altii.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
stefaniya spune:
Si apropo de criza de nervi,Carl de obicei cand se supara ii si trece repede dar uneori,mai mult cand e obosit,se da cu capul de ce gaseste.Dar cand face rau il pun in patut si il iau peste 5 min,de cele mai multe ori se linisteste.
Si ca tot vorbim de educatie,Carl a invatat sa zica Tak (multumesc in daneza),deci daca ii dai ceva zice tak.Dar eu daca il vad cu ceva ce nu are voi in mana,iau si ii zic tak,asa ca el crede ca daca zice tak are voie sa ia orice ![]()
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
rein spune:
Am revenit si noi acasa, maine pun si ceva poze.
Eliana ma bucur ca a disparut dusmanul. Sper sa fie pentru totdeauna. Si eu recunosc ca am crezut ca o dai pe aer conditionat.
E interesant la cresa la Carl. Ce li se da de mancare? Cum se joaca educatoarele cu ei?
Roxi si eu mi-am facut o lista de medicamente pentru o plecare in septembrie pe la turci. Pe langa ce au scris fetele eu mai adaug ceva: un medicament de urgenta pt soc anafilactic. Am o problema pe creier cu asta si m-am interesat ce se poate face. Am aflat ca exista Epi-Pen (sau adrenalina).
Nu vorbesc numai de alergii la intepaturi de albine, ci de orice alergie. Acolo unde vom merge noi nu este spital decat la 10 Km si cine stie cum o fi dotat. Pe de alta parte fiind tara straina si copilul va manca ceea ce mancam si noi e inevitabil sa nu aiba si ceva noutati (locale) in meniu.
Am gasit chiar pe DC un subiect bine tratat: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28693&whichpage=1
va pup
rein spune:
Multumesc tuturor celor care mi-au urat de bine pentru noua burtica.
Acuma chiar ca ma duc la culcare.
carmenefr spune:
Buna seara.
Ne-am intors si noi de curand de la mare, unde totul a fost grozav.Adica Teodora a papat mai bine, a mancat porumb pe saturate
, insa nu se putea sa nu gafam si noi un pic...Intr-o dupa-amiaza, a vrut apa minerala de la mine din pahar.Fraiera de mine(a se citi cu P maaaare)am lasat-o sa bea cateva gurite, de ajuns cat sa se strice la burtica.
Un ceiut de menta ne-a ajutat sa ne revenim.
Asta pe scurt.Am de recuperat vreo 10 pagini, am vazut mamici care au revenit la apel
Ma duc sa pun poze in album.
carmenefr spune:
Urmam si noi, cu intarziere, La multi ani SHERBI,IOANARADU,ALEXIA,MADALINA SI ELENA GIULIA

Rein felicitari pt bb mic si pitic
Ioana la mai multi dintuci/canini/maselute pt Dl Matei cel dansator, pofticios si cantaret![]()
Trebuia sa mai scriu , dar memoria...
A, nu-i mai dau Teodorei omleta, de cand am incercat cu oua faca coaja fierte in apa, oua romanesti, sau cum s-or numi.Ii plac f mult, galbenusul e moale, cu painica e grozav!
Multumesc de idee
Ma duc sa mai citesc, ca mai am de recuperat...noi maine la 5 de dimineata ne trezim, ca mergem maine si poimaine la munte, cu cortul, foc de tabara , gratarele, apa rrrrrrrrrrrrrece de-ti incheata oasele...dar e frumos![]()
elpower spune:
Ziua buna!
Cate frumuseti in pozici! Sa creasca mari si sanatosi toti!
Eu raportez a doua noapte fara "Suzi". Nu e chiar un succes, dar suntem pe drumul cel bun. Adica, n-o cere, efectiv, dar cere papa. Azi noapte, in viteza, i-am facut lapte. De deseara o sa incerc cu ceai, poate o vrea. Si ziua la fel, tot papa cere. Numa' ca ea papa-lapte vrea. Adica cu biberonul.
Vreau sa o dezvat, in principal, pentru ca statea toata ziua cu suza in gura si incepuse chiar sa vorbeasca cu ea in gura. Si mi-am zis ca ce invatat sa vorbeasca, ca numai cuvinte pocite va invata cu aia in gura. M-am enervat si le-am taiat. Uite-asa! Nici nu m-am mai gandit la nimic, numai la vorbitul ei si la dinti. La greu-usor , cum o fi dupa, nu mi-a pasat prea mult. Acuma, nu zic ca e usor, dar daca incepea sa vorbeasca mai tarziu, poate o mai lasam, asa mi-era teama ca nu invata sa vorbeasca corect. Ziceam eu ca i-o mai las cat ii cresc canicii, dar daca mi s-a pus pata ce era sa fac? ![]()
Acum despre atinsul sau nu al copilului... Ce sa zic? E o chestie cam instinctuala, pe care n-ar trebui sa o facem niciunul dintre noi, dar, uneori, faci asta la nervi si pt ca nu ai idee cu ce poti inlocui o astfel de reactie. Stiu ca nu e tocmai ok, dar atatia ani de "educatie de disciplinare" isi spun cuvantul. Cel mai rau e ca bataia e asociata cu disciplinarea, iar disciplinarea, de fapt, daca analizezi mai bine, nu e altceva decat obedienta. Asa am fost invatati majoritatea dintre noi. Abia acum , generatiile tinere incep sa se documenteze , sa treaca prin filtrul propriu si sa constate ca disciplina nu inseamna nicidecum obedienta.
Revin, daca nu-mi pierd toate ideile pe drum ca am un mataici care urla "Papa-Nani" in creierii mei.
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow