Apocalipsa
Raspunsuri - Pagina 21
BeLucci spune:
Ham in Vechiul Testament era legea ochii pt ochii dinte pt dinte. De asta isi dadeau toti in cap cum puteau mai bine si in loc sa zica da uite aici am gresit eu, hai ca las de la mine., sareau la cafteala.
Cat priveste ca Solomon avea nush cate neveste si 1000 de tiitoare...era rege, asa era atunci aveai voie la cat mai multe. Dar uita-te la David pt ca la trimis pe Urie, sotul Batsebei in prima linie in razboi, doar ca el sa ramana cu Batseba....aici ai omis sa retii si ca Dumnezeu la pedepsit dupaia. La Dumnezeu nu-i plac crimele. Da avea voie sa aibe cate vroia(femei) dar ...sa nu ucida. Ca era razboi ...razboiul e razboi...te duci sa fi ucis sau sa ucizi. Din enfericire nu stiu toate legile din timpul ala. Dar stai linistit ca si in zilele de azi, regii si presedintii au tooot ce-si doresc.
Citat: |
Ce dragut este ca se spune la porunci "sa nu ucizi" da' cand statu', cu giru' bisericilor, te trimit la razboi, se fac slujbe pt. viitorii criminali, cica-i sfinteste Dzeu prin intremediu' popilor... |
Genesa a fost scrisa de Moise, cand a fost pe muntele Sinai, Dumnezeu ia spus(poate si aratat)cum e cu "facerea lumii".Si tot atunci pe muntele SInai Dumnezeu ia dat cele 10 porunci lui Moise.
Nuuuu nu am fost creata sluga a barbatului,si nicio femeie. In Biblie la mine scrie ca femeia este ajutorul potrivit.
Eu nu sunt de-acord cu botezul bebelusilor. Credca ei trebuie sa faca asta de buna voie cand sunt mari, si pot lua decizii singuri. Si pot sa aleaga si drumul in viata cum vor ei.
Credca da noi stricam pamantul , darr nu va veni Dumnezeu sa repare nimica. Cum facem asa o sa avem. Si in sfarsti ajung la subiect. In Apocalipsa scrie ca pamantul cu
tot |
BeLucci spune:
Acum traim dupa legile Noului Testament, nu mai este valabila legea ochii pt ochi dinte pt dinte. Pt ca Isus a venit sa moara pt noi ca sa fim iertati, de orice pacat, tot asa trebuie sa facem si noi sa iertam grsitilor noistrii. Chiar asa spune si rugaciunea "Tatal nostru" si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostrii. Adica asa cum ierti ti se va ierta.
Aici Hitler a cam ramas in urma, el traia dupa legile v. testament, nu era actualizat la noile legi. Traia sa se razbune, eu am fost abuzat...nah acuma hai sa chinui(sa omor de fapt) si eu vreo 6 mil de oamenii. Fain ce sa zic. Asta e faza ..trebuie sa mai evoluam..nu sa ramanem la trecut. Daca nu venea Isus ziceam (si-asa zic unii) ca nu a venit nimeni de "dincolo", daca nu aveam legi ziceam ca noi nu avem daca aveam le-am fi respectat...si ...dah...tot asa.
sorana spune:
citat din mesajul lui b.nica Vorbind de empatie,este interesant ce anume ne ghideaza interesul spre o anumita conduita morala si ce anume spre o conduita antisociala. Este clar ca mediul din primii ani de viata imprima o anumita tipologie a persoanei. Dar cel mai grav mi se pare tendinta de manipulare care vine de la acele persoane care nu au(aparent)tulburari de personalitate dar care isi canalizeaza in mod constient capacitatile in aceasta directie distructiva si o fac cu mare placere.Evil spun unii. |
Punand cap la cap mai multe postari - sa inteleg ca daca educi un copil folosind FRICA - de IAD si alte chestii - acela va fi om cu morala/etica - nu va ucide, etc pe cand folosind logica, bunul-simt, bunatatea - ala va fi om care nu va avea "frica" de nimic si va ucide, etc
Sunt foarte confuza ....
Eu cred exact pe dos!!!
Cred ca de FRICA faci chestii mai rele pe care nu le-ai face daca nu ti-ar fi frica ... macar ca minti, daca nu altceva ...
Exemplu clar: mama zice ca daca rup o floare ma duc in iad. versus: mama imi tot explica de ce nu trebuie sa rup florile, cum cresc, cum apar, la ce folosesc, ca daca rup floarea nu va albina ce manca, etc.
Care copil credeti ca va continua sa rupa flori? Ala care a primit explicatia cu iadul "te bate D-zeu" sau ala care a izbutit sa priceapa de ce nu rupem florile si la ce folosesc ele?????
In fine, chestie de alegeri, poate de educatia primita, nu stiu ... Pe mine parintii m-au crescut in asa fel incat sa nu imi fie FRICA. Nici de ei, nici de nimeni. Sa disting ce-i bine de ce-i rau si sa nu-mi fie frica de alegerile pe care le fac, sa stiu de ce le-am facut, etc.
Si asa incerc si eu sa-mi cresc copilul - cu calm, cu dragoste - pentru noi "dracusorii" sunt doar chestii haioase, nu exista in realitate.
Ca dovada - la ziua ei a vrut ca unul dintre animatori sa fie "dracusor" si celalalt "zana". Pentru ea ambele sunt creaturi magice - si stie clar ca nu exista in realitate - doar ne distram!!!
Sorana si Monica (5 ani)
ladyJ spune:
citat din mesajul lui BeLucci Capcaunule da este o suferinta groaznica,ce imi provoaca mie durere numa cand ma gandesc. Dar ma repet parintii sunt de vina nu copilul nu Dumnezeu. Ei nu l-au protejat, si nu le-a pasat ca, copilul o sa moara. Altfel inchideau porcul undeva departe de copil. Iti trebuie minte sa gandesti ca "daca asa " o " sa asa". Daca vrei, daca nu vrei devii ignorant si prost. |
Gresit belluci.
Nu toti oamenii poseda un iq ridicat,nu toti vad pericolele, nu toti gandesc in perspectiva.Ca asa i-a lasat Dumnezeu,NU?
Asa ca,daca o luam asa,oamenii aia au gresit ca nu au gandit.Ca nu au putut gandi.
sorana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Gresit belluci. Nu toti oamenii poseda un iq ridicat,nu toti vad pericolele, nu toti gandesc in perspectiva.Ca asa i-a lasat Dumnezeu,NU? Asa ca,daca o luam asa,oamenii aia au gresit ca nu au gandit.Ca nu au putut gandi. |
D-zeu a facut oamenii dupa chipul si asemanarea lui. Sau nu?
Si daca unii nu cred in El ... asta e tot pentru ca asa a vrut el, corect?
Daca nu ... insemna ca nu-i chiar asa de atoatestiututor si atoatevazator si de aici punerea sub semnul intrebarii ...
Vorba unei semnaturi care imi place mult "Lui Dumnezeu probabil ii plac oamenii prosti, altfel nu ar fi facut atat de multi"
Sorana si Monica (5 ani)
BeLucci spune:
Sorana sunt total de-acord cu tine. Dar trebuie sa te gandesti la aspectul urmator. Omor pe cineva(un ex.)si nu am niciun regret dupaia, si traiesc toata viata fara sa-mi para rau, si nu ajung la momentul in care sa ma analizez si sa imi dau seama ca e pacat si sa-mi cer iertare lui Dumnezeu. Aia e cale sigura spre iad. Daca mori si nu esti impacat cu Dumnezeu si nu-ti ceri iertare pt un lucru rau pe care l-ai facut, nu mergi in rai. Dupa ce mori nu mai poti sa schimbi nimica.
Of, o sa fi uimita ca exista dracusori. Am auzit cum oameni care au fost in moarte clinica au vazut raiul/iadul. Dar cine-i crede, zice lumea ca sunt nebuni. Dar in acelasi timp...zicem"nu a venit nimeni de dincolo". Trebuie sa intelegem ca faptele noastre bune/rele au o consecinta dupaia.
LadyJ nu credca iti trebuie un iq ridicat sa-ti dai seama ca daca lasi copilul pe marginea prapastiei sunt sanse 99% sa cada. Sa fim seriosi, mai zic unii ca ne tragem din maimute...dar sper ca nu gandim ca niste maimute. Si cred 95% ca porcul ala era si ff flamand. Ca altfel, daca era hranit corespunzator, nu manca copilul.
Chiar am vazut acuma la tv pe antena 2, ca o sa fie maine de la ora 18 o emisiune despre anticrist(ca tot despre asta e si subiectul). Eu din nefericire n-o sa pot sa vad emisiunea ca o sa fiu la o nunta. Poate o sa fie in reluare. Daca vreti uitati-va...si comentam dupaia...cine vrea
BeLucci spune:
Da Dumnezeu ne-a facut pe noi dupa chipul si asemanarea Lui. Dar cu ce e El de vina ca tu nu vrei sa crezi in El? Ce ar trebui sa faca El sa crezi in El? Faptul ca ne da libertatea sa alegem cu cine vrem sa petrecem vesnicia e rai? Adica trebuia sa te oblige?
Dumnezeu atotvazator, atotstiitor, omniprezent, omniscient. Si este mai mult decat atotstiitor si atotvazator.
Vorba unei semnaturi care imi place mult "Lui Dumnezeu probabil ii plac oamenii prosti, altfel nu ar fi facut atat de multi" |
Aici fiecare se incadreaza unde vrea. Toti avem discernamant sa alegem ce e bine si ce e rau. Nu credca trebuie sa catalogam noi..si sa incadram pe cineva intr-un tipar.
ladyJ spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui sorana
D-zeu a facut oamenii dupa chipul si asemanarea lui. Sau nu? Si daca unii nu cred in El ... asta e tot pentru ca asa a vrut el, corect? Daca nu ... insemna ca nu-i chiar asa de atoatestiututor si atoatevazator si de aici punerea sub semnul intrebarii ... Vorba unei semnaturi care imi place mult "Lui Dumnezeu probabil ii plac oamenii prosti, altfel nu ar fi facut atat de multi" Sorana si Monica (5 ani) |
Pai asa se zice.Atunci daca DD e destept,ar fi trebuit sa faca doar oameni destepti,conform acestei teorii.Dar daca ne uitam in jur...hmmm......
Presupun ca pe aia mai putin destepti nu i-o fi facut satana,nu?
ladyJ spune:
citat din mesajul lui BeLucci Sorana sunt total de-acord cu tine. Dar trebuie sa te gandesti la aspectul urmator. Omor pe cineva(un ex.)si nu am niciun regret dupaia, si traiesc toata viata fara sa-mi para rau, si nu ajung la momentul in care sa ma analizez si sa imi dau seama ca e pacat si sa-mi cer iertare lui Dumnezeu. Aia e cale sigura spre iad. Daca mori si nu esti impacat cu Dumnezeu si nu-ti ceri iertare pt un lucru rau pe care l-ai facut, nu mergi in rai. Dupa ce mori nu mai poti sa schimbi nimica. Of, o sa fi uimita ca exista dracusori. Am auzit cum oameni care au fost in moarte clinica au vazut raiul/iadul. Dar cine-i crede, zice lumea ca sunt nebuni. Dar in acelasi timp...zicem"nu a venit nimeni de dincolo". Trebuie sa intelegem ca faptele noastre bune/rele au o consecinta dupaia. LadyJ nu credca iti trebuie un iq ridicat sa-ti dai seama ca daca lasi copilul pe marginea prapastiei sunt sanse 99% sa cada. Sa fim seriosi, mai zic unii ca ne tragem din maimute...dar sper ca nu gandim ca niste maimute. Si cred 95% ca porcul ala era si ff flamand. Ca altfel, daca era hranit corespunzator, nu manca copilul. Chiar am vazut acuma la tv pe antena 2, ca o sa fie maine de la ora 18 o emisiune despre anticrist(ca tot despre asta e si subiectul). Eu din nefericire n-o sa pot sa vad emisiunea ca o sa fiu la o nunta. Poate o sa fie in reluare. Daca vreti uitati-va...si comentam dupaia...cine vrea |
Pai sa fim seriosi belucci,cum sa nu.
Nu iti trebuie un IQ maaare sa vezi pericolele.Dar nici saracia duhului ca sa ma exprim conform temei nu te ajuta.
Procesele cognitive au un rol important in viata omului.Unii gandesc mai bine,altii mai putin bine.Unii au imaginatie mai bogata,altii mai putin bogata.Deci,serios serios,oamenii aia poate nu au putut mai mult.Te intreb eu pe tine,cine e de vina?
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sorana
Punand cap la cap mai multe postari - sa inteleg ca daca educi un copil folosind FRICA - de IAD si alte chestii - acela va fi om cu morala/etica - nu va ucide, etc pe cand folosind logica, bunul-simt, bunatatea - ala va fi om care nu va avea "frica" de nimic si va ucide, etc Sunt foarte confuza .... Eu cred exact pe dos!!! Cred ca de FRICA faci chestii mai rele pe care nu le-ai face daca nu ti-ar fi frica ... macar ca minti, daca nu altceva ... Exemplu clar: mama zice ca daca rup o floare ma duc in iad. versus: mama imi tot explica de ce nu trebuie sa rup florile, cum cresc, cum apar, la ce folosesc, ca daca rup floarea nu va albina ce manca, etc. Care copil credeti ca va continua sa rupa flori? Ala care a primit explicatia cu iadul "te bate D-zeu" sau ala care a izbutit sa priceapa de ce nu rupem florile si la ce folosesc ele????? In fine, chestie de alegeri, poate de educatia primita, nu stiu ... Pe mine parintii m-au crescut in asa fel incat sa nu imi fie FRICA. Nici de ei, nici de nimeni. Sa disting ce-i bine de ce-i rau si sa nu-mi fie frica de alegerile pe care le fac, sa stiu de ce le-am facut, etc. Si asa incerc si eu sa-mi cresc copilul - cu calm, cu dragoste - pentru noi "dracusorii" sunt doar chestii haioase, nu exista in realitate. Ca dovada - la ziua ei a vrut ca unul dintre animatori sa fie "dracusor" si celalalt "zana". Pentru ea ambele sunt creaturi magice - si stie clar ca nu exista in realitate - doar ne distram!!! Sorana si Monica (5 ani) |
Sincera sa fiu Sorana am citit de 2 ori postarea ta si nu vad absolut nicio legatura cu aceea a mea la care se presupune ca ai dat replica.