Azoospermie - cap 21 -
Raspunsuri - Pagina 6
miki-miki spune:
Vrembebe, dr meu din Germania o tinea una si buna ca dc testicolele sunt mari cat o pruna de ex sunt sanse mari sa se gaseasca gigei. El are specializare si in endocrinologie si probabil ca stie mai multe. FSH-ul f mare si testosteronul mic arata ca testicolele nu mai functioneaza si deci duc la atrofierea lor. De aceea probabil dr meu se orienteaza si dupa dimensiunea lor.
Miki
dalailana spune:
Chiar nu stie nimeni unde se poat crioprezerva ??
Eu am tot dat telefoane : la Medlife nu, la Sabyc costa enorm 150 eur crioprezervarea si 20 eur pe luna pastrarea...... la Gynera nu raspunde nimeni..... Aveti alte idei???
Tabitha spune:
dalailana: probabil ca se conserva la Giulesti, doar au banca de sperma, deci conditii sunt, dar mi-e teama ca nu-ti prea surade ideea Giulestiului. In alte locuri nu stiu. Sper sa gasesti ceea ce iti trebuie
anne1 spune:
Mikimultumesc frumos.Din pacate la Gynera se mai pot face programari abia dupa 1 septembrie.O sa incerc si la Centrul de Planif Fam..
Tabithasa dea Domnul sa fie bine pentru toata lumea..
Cat priveste dozarile:FSH 65; LH 7,8; testosteron 19.Initial am sperat ca la FSH este o virgula(6,5) dar nu este ...Ce ziceti de valorile acestea?
evanescence spune:
MIKI
Merci pt linkul cu clomifen,nu stiu ce o sa facem o sa mergem
totusi si la medic sa vedem ce zice...dar oricum ii trebuie ceva
sa creasca FSH si Closti e mult mai accesibil pt noi decat GONAL
pt care avem si reteta....suntem tare necajiti iarasi sunt in Z2
iar am sperat degeaba la o minune
Va doresc succes
"Asteptand un ingeras"
http://tt.lilypie.com/yVcDp3.png
bytzi spune:
Anne ami pare rau pt diagnosticul primit,dar sa stii ca ai gasit locul potrivit unde sa primesti sfaturi....analizele hormonale de cand sant facute?si ar fi bine daca puneai si valorile de referinta sa ne putem da seama,dar eu cred ca FSH e foarte mare si testosteronul....dar cel mai bine ar fi sa e repetati anainte de a merge la un medic,caci cu analizele astea nu v-a da din start nici o sansa si ele poate chiar au alte valori acum....si eu ti-l recomand pe dr Damian ,am fost si noi la el e un dr f bun si ai sa vezi ca nu sant ca altii,glumeste ,vorbeste frumos si zici ca e si un bun psiholog...eu zic sa mergeti la el ca merita sa vedeti ce va spune...face si eco testiculara la Ginera....noi am avut Fsh 20 cand am mers la el si tot nu ne-a dat sperante,a zis ca ori putin peste limita ori mai mult e aceeasi treaba....uite cateva nr de tel unde poti sa antrebi poate obtii o prog mai repede:Panduri 0214106910,Giulesti 0213161279 si mai e la policlinica 10 -vinerea vezi poate gasesti pe net nr de telefon....mult succes
nusy spune:
In legatura cu FSH,nu prea sunt de acord cu ceea ce spune Damian ca e tot una daca ai putin sau mult peste limita normala.Sotul meu are FSH 21 (limita maxima e 12,dupa cum se stie)si are in ejaculat(deci nici vorba sa aiba nevoie de biopsie).Nu sunt multi,100.000/ml,dar suficient de buni pentru FIV cu ICSI.Pai,daca am respecta ceea ce zice Damian,ar insemna sa nu aiba gigei nici macar la biopsie,insa nu e asa.Intr-adevar,are dreptate,poate,la FSH-uri foarte ,foarte mari(mai mari,sa zicem, de 3 ori fata de limita superioara)..insa nici atunci nu poti fi sigur 100% pana nu incerci o biopsie...parerea mea....
Anne: din pacate,FSH-ul sotului tau e extrem de mare,daca nu e recent ar fi bine sa-l repetati,asa cum te-a sfatuit si Bytzi..pentru ca la Damian degeaba va veti duce,avand acest FSH(doar,eventual, ca sa ii faca o eco testiculara,poate descopera ceva pe acolo,asa da).Va va spune din start sa nu faceti biopsie,ca-i degeaba.Le-a spus treaba asta altor fete care aveau FSH mult mai mic,in jur de 30....cu mari insistente accepta sa faca biopsie,in aceste cazuri...Bafta multa,sa se imbunatateasca situatia.
Nusy
aerlilian spune:
Fete dragi,apelez la voi ca la niste "cunoscatoare" ,pt ca din pacate mie astazi dr.Matei mi-a daramat mitul "donatorului" meu.Sunt total bulversata...Anul trecut aveam spermograma cu 123 mil!!!iar astazi doar cu...26 mil.Asadar:
26 mil/ml, volum 3,6ml, mobilitate A=5,B=30,C=30,D=25,Totala 75%,progresiva 35%, forme tipice 43%,forme atipice 57%.Diagnostic:azoospermie moderata.
Si dupa ce imi da aceste valori,imi spune ca nu e o spermograma cu care sa nu raman gravi,ca a vazut mult mai rele si singurul tratament pe care ni l-a recomandat este zinc cu seleniu si vit.C pt imbunatatirea vitezei.A zis sa nici nu auda de Multimaca,sa-l iau eu daca vreau dar sa nu i-l mai dau sotului pt ca are estrogeni si ea nu-l recomanda.Voi ce parere aveti?Oare acestea sunt intr-adevar valorile reale sau a avut o mare inflenta stresul cauzat de...momentul "spermograma" si faptul ca la dr.Matei prea putine spermograme ies..."generoase"?
nusy spune:
Draga Aerlilian,pe mine ma mira diagnosticul: azoospermie moderata.Pai daca e azoospermie(adica zero spermatozoizi)nu are cum sa fie moderata.Azoospermie inseamna ca nu are deloc gigei.Poate a vrut sa spuna oligospermie moderata,si atunci mai merge.Ca numar sta bine,atata timp cat este peste limita inferioara(adica 20 milioane),asa ca aici nu ai de ce sa-ti faci probleme.Intr-adevar trebuie lucrat la viteza lor,pentru ca mobilitatea progresiva e cam micuta.Si pentru asta e foarte bun ce ti-a dat ea,ba chiar poti sa citesti pe prima pagina a acestui subiect,caci sunt trecute tratamentele care sunt bune in acest caz.In ce priveste maca,e foarte buna pentru barbati,insa nu Maca de la Innovatics,pe care o iau femeile ci Multi-Maca de la Forever Living Product,care e in special pentru barbati(sotului meu i-a prescris-o dr.Soare,deci un cunoscator,asa ca stiu sigur ca e buna).
Rezultatul s-ar putea sa nu fie cel real sau s-ar putea sa fie pe moment,dupa care sa se imbunatateasca ,de multe ori variaza mult valorile spermogramei.Pentru siguranta voastra,ar putea s-o repete peste trei saptamani(aceasta este pauza recomandata intre doua spermograme,in cazul in care exista dubii in privinta ei).Oricum,stai linistita,e o spermograma cu care poti ramane insarcinata,asa ca multa bafta!
Nusy