detalii Dubai, va rog!!!
Buna! Avem o ocazie nemaintalnita sa ne mutam pentru 1 an sau doi in Dubai. Ce puteti sa imi ziceti despre acest oras? Noi vrem sa venim si cu copilul, care are 11 ani, fata, si ne intereseaza si o scoala pentru ea, in engleza, ca in romana nu cred ca gasim...Noi vom avea niste afaceri acolo, deci banii nu sunt o problema. Ma intereseaza daca este un oras sigur, fara bombe and stuff, daca pot sa merg la cumparaturi linistita, cum ar trebui sa ma imbrac ca sa nu atrag prea mult atentia...aici cred ca am o idee... Poate cineva sa imi dea ceva detalii? Gasim cazare la un apartament ceva? Ca doar n-o sa stam 2 ani la hotel! Noi venim si cu vreo 20 de oameni, dar pe ei cred ca ii vor caza pe santier...Va rog mult, sunt cam debusolata, nu stim daca e o miscare buna sau nu, ajutati-ma un pic sa ma decid!Multam frumos!
"sky is the limit!"
Raspunsuri
ache spune:
Buna Rory! Dubaiul e un oras mai mult decat safe, nici vorba de bombe & stuff in Emirates, nici caini vagabonzi sau vreunul de-ti da in cap la coltul strazii ...zic eu mult mai safe decat Bucurestiul.
In Dubai te poti imbraca cum vrei, nu te trage nimeni de maneca. Doar ca topless e interzis, evident ca la plaja. Sunt prea multi straini ca sa sari in evidenta.
Cu apartamentele e mai greu de gasit ceva disponibil...si-s scumpute bine chiriile dar na, treaba asta e relativa ca tine de fiecare. Sincer nu stiu care mai sunt preturile, ca escaladeaza intr-una, dar pot intreba.
De fapt sunt o gramada de site-uri oficiale care sa te lamureasca mai bine ...stai sa caut si revin.
aici pt. scoli:
http://www.thedubaiguide.com/index.php?option=com_tdg&task=viewcat&cat_id=278&level=1&sec_id=21&Itemid=444
mai multe info aici:
http://www.aboutdubai.org/about_dubai.php
Multi rezidenti prefera sa inchirieze in Sharjah, oras lipit practic de Dubai, mult mult mai ieftin, doar ca traficul te omoara.
anca
mami de bb Adam
rory76 spune:
Multumesc mult, Ache, pentru raspuns!Chiar ini pierdusem orice speranta ca voi gasi pe cineva care sa imi zica mai multe! Noi o sa lucram pe santierele din Dubai, adica al meu cu echipa, eu ca designer de interioare, deci zic eu ca o sa castigam destul de bine...dar nu stiu cat sunt chiriile pe acolo ca sa negociem de aici salariile, ca nu vreau sa imi pun 20 de oameni in cap cu tot cu familiile lor...noi vrem pentru noi un apartament cu 3 camere, mobilat, utilat, daca ai cum sa afli cat ar costa...ar fi ideal! Am inteles ca cel mai nasol e cu caldura acolo, asa e? Cat tine caldura asta? Tot timpul anului, sau se face si mai rece? Intreb tocmai sa stiu daca pot aduce si copilul acolo, sau e mai bine sa o las aici, cu bunicii. Alta chestie: cand este extrasezon? Noi am zis sa venim prin august asa, o saptamana, vedem cum e, si daca ne convine si negociem cu aia venim pentru 2 ani asa, daca nu, mai bine alegem altceva. A, am uitat sa te intreb: cum facem cu limba? Noi cu araba...ne intelegem in engleza? La piata, la munca? Nu stiu ce sa te mai intreb, aveam asa de multe in cap...multumesc mult de tot ca ai fost atat de draguta sa ma luminezi un pic!
"sky is the limit!"
ache spune:
Ah, si eu tot prin domeniu, da-s arhitect. Pai piata e ff bune acuma in constructii, salariile tot in crestere si e cerere mare de angajati in consulting/contracting. Acuma depinde si de firma, oricat de mare e daca nu ofera un pachet salarial bun nu se merita.
Ideal ar fi ca la negociere sa va dea si casa/bani de casa, separat de salariu, dar asta mai rar se intampla, ori e firma f mare ori esti pe un post mai smecher. Dar pt. echipa ar trebui sa dea accommodation, in general au cladirile lor, dar ca single nu pt. familii.
Daca ar fi sa estimez, cred ca un min. pt. 2 bdrm. ap. incepe de la 150 000 DHS/an, asta daca gasesti ceva disponibil - e una din marile probleme. E ff greu sa gasesti ceva disponibil de inchiriat in general, mai ales la un pret bun, si nu numai in Dubai, in Abu Dhabi e la fel. Ar mai fi varianta cu Sharjah, majoritatea celor care lucreaza in Dubai traiesc aici...si sa vezi coloana de masini la orele cheie, cand migreaza cu totii inspre/dinspre servici. Uite, imi sopteste sotul ca nici in Sh. nu mai e asa de ieftin.
Cat despre mobilat-utilat i-ati gandul. Numai la hotelurile tip residence sau daca firma are ap. ei, altfel nici nu gasesti decat daca vreaun smecher incearca sa-l reinchirieze, mobileaza si ridica pretul degeaba, ca de banii astia iti cumperi tu ce vrei. Nu e o problema, le vinzi apoi ca second hand. De fapt nici utilitati nu sunt, ma refer la frigider, aragaz...poate ff rar.
Despre caldura ...eu m-am adaptat tare bine. August e de departe cea mai calduroasa luna a anului, dar din octombie - martie e super vremea, sa tot stai pe afara. Acum de ex. sunt la pranz 50 grade, seara 38, umiditate f mare, ca e pe malul marii. Oricum nu ar trebui sa te deranjeze prea mult, ca doar e AC peste tot, nu stai in soare afara cand e cald asa, si peste tot te fatai cu masina (nu prea e oras de batut la picior). Daca ma intrebi pe mine, eu mi-as lua copilul cu mine, s-ar distra cu siguranta.
Extrasezon ar trebui sa fie in august, dar Dubaiul nu moare niciodata, daca nu e sa fie pt. turism e pt. afaceri. Taromul sigur are mai ieftin in august fata de septembrie, am verificat ca vin ai mei parinti sa stea cu bb(concediu maternal platit e doar 45 de zile ).E bine ca veniti sa vedeti mai intai, ca vedeti cum e, fiecare cu impresiile lui.
Cu limba nici o problema, engleza e de baza, peste tot. Nici eu nu vorbesc araba, mai inteleg dar nu-mi pun bazele pe asta. O sa vezi ca pana si semnele de circulatie, nunele de firme sau mai stiu eu ce sunt bilingve. Iar ca populatie majoritara in Dubai sunt indienii, apoi vin arabii si apoi restul de natii, ca e un cocktail.
anca
mami de bb Adam