Ajutoor!!! Psihologie sau Psihopedagogie speciala?

Ajutoor!!! Psihologie sau Psihopedagogie speciala? | Autor: roxulet

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am urmarit discutiile de pe acest forum si de pe altul, in legatura cu logopedia. Am si eu o mare dilema si va rog , daca puteti sa ma ajutati. Tocmai am intrat la facultate si la Psihologie si la Stiintele Educatiei. Nu stiu pentru care sa optez. Eu ma gandeam ca merg la st. educ.- psihopedagogie sopeciala si apoi un post de psihopedagog si ceva pe cont propriu, de ex. logopedie. Nu am reusit sa ma lamuresc daca poti primi atestatul de libera practica de la CPR, ca psihopedagog, sau e neaparat sa fii psiholog?
Multmesc pentru raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxulet spune:

Chiar nimeni??!!
Nu stiu ce sa fac???!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Draga mea am un prieten care are libera practica in psihopedagogie. Daca te ajuta cu ceva as putea sa-ti dau adresa lui de mail sa va conversati ce ar fi mai bine sa faci tu si sa-ti alegi calea. El este un tip in carucior mobil care ani de zile s-a chinuit in primul rand sa invete sa ajunga unde a ajuns si sa ajute la randul lui oameni in neputinta. Lucreaza in cadrul unei fundatii si are mari satisfactii si el si sotia lui. Daca te intereseaza da-mi un PM si mai vorbim. Eu iti doresc succes si sa dea Dumnezeu sa-ti gasesti drumul pe care sa-ti faca placere sa mergi.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Poti primi atestatul si ca psiholog si ca psihopedagog si ca logoped - in fct de ceea ce studiezi si practici in timpul si dupa terminarea facultatii.

Cu alte cuvinte, poti face fac. de st. ed. si ulterior un master de psihologia x, sau invers, important e sa fi studiat in facultate sau dupa terminarea ei domeniul in care vrei sa obtii atestat. Si e la fel de important sa practici.

Logoped poti fi si dc faci psihologie si dc faci psiholped speciala, cu conditia sa figureze in curricululm, macar ca si disciplina optionala.

Mergi la inceput