credit pr pers rezidente in Italia

credit pr pers rezidente in Italia | Autor: cici

Link direct la acest mesaj

O prietena rezidenta in Italia vrea sa vina in tara si sa faca un credit.
M-a rugat sa ma informez ce acte ii sunt necesare,asa ca eu va rog pe voi sa-mi dati o mana de ajutor cu informatiile necesare.

Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lum0880 spune:

Buna!

In primul rand vreau sa-ti spun ca bancile sunt destul de sceptice cu privire la acordarea creditelor romanilor rezidenti in alte tari. Nu-i imposibil sa obtii un astfel de credit insa cerintele sunt mult mai mari.

In principiu, actele care le cer sunt:
-Contract de munca tradus si legalizat in limba romana;
-Adeverinta de salariu, cu venitul lunar pe ultimii doi ani, tradusa si legalizata;
-Certificat fiscal pe ultimii 2 ani, care sa aibe stampila fiscului din tara respectiva, ( dovada ca plateste taxe si impozite), tradus si legalizat in limba romana;
- Certificat de credit de la Biroul de Credit din tara respectiva, din care sa rezulte ca nu mai are un alt credit in tara de rezindenta.
-Permisul de munca;
-Viza de sedere.

In principiu astea sunt documentele, insa fiecare banca isi rezerva dreptul sa-ti ceara si alte documente justificative, dupa caz.

Sper ca te-am ajutat, insa cel mai bine este sa discute direct cu banca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Multumesc foarte mult, sunt informatii foarte utile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lum0880 spune:

Cu placere.

Daca mai ai intrebari iti raspund. Eu acum sunt intr-un astfel de proces cu o banca. Informatiile sunt de actualitate insa bancile porceseza destul de greu astfel de dosare. Cer o mie si una de legalizari si supralegalizari.
In cazul in care face un credit ipotecar/imobiliar sa se inarmeze cu multa rabdare si sa aibe nervi de otel. Si nu in ultimul rand sa inceapa procedura cu cateva luni bune inaite de termenul dat.

Mergi la inceput