Stimulentul de reintoarcere in activitate
Urmeaza sa nasc peste 9 zile aproximativ si am aflat cum ca daca nu mi-am luat concediu prenatal sau / si postnatal (deoarece eram oricum in vacanta-lucrez in invatamant), nu voi putea primi stimulentul de reintoarecere in activitate inainte de implinirea varstei de doi ani de catre copil. Rog pe cineva care cunoaste legea sau a trecut printr-o situatie asemanatoare sa ma lamureasca si pe mine daca e adevarat sau nu ca trebuie sa existe o intrerupere prin concediu postnatal de minim 42 de zile, ca sa stiu ce fac...sau daca stie cineva care este / unde gasesc legea respectiva. Multumesc mult!
MADALINA 37+ si SOFIA MARIA(12.08.2004)
Raspunsuri
elanicol spune:
Pentru a beneficia de indemnizatie de concediu crestere copil pana la varsta de doi ani (600 ron) , inclusiv pentru a beneficia de stimulentul de intoarcere in activitate (100 ron), trebuie efectuate minim 42 de zile de concediu de maternitate postnatal! chiar daca urmeaza sa nasteti in perioada imediat urmatoare, puteti lua si de acum concediul medical (cod 08) de la medicul de familie! gravidutele au dreptul la cele 126 de zile de concediu pro si post natal, dar legea spune ca e obligatorie pentru a beneficia de concediu crestere copil/beneficia de stimulentul de 100 ron, doar de efectuarea a 42 de zile de concediu medical de maternitate, calculat, inclusiv din ziua nasterii copilului!
adelamatei spune:
Lamuriti-ma si pe mine cum e cu stimulentul de reintoarcere in acivitate.Se primeste daca te intorci inainte de expirarea celor 2 ani sau dupa? Copilul meu a implinit 2 ani, m-am intors la serviciu dar nu mi-a zis nimeni de asa ceva.Si mai exact in baza carei legi se acorda?...
Fiquelle spune:
Se acorda daca te intorci la munca pana sa faca bebe 2 ani, deci daca intrerupi CIC.
Elanicol, multumesc mult. Si mai am o intrebare, daca cumva stii: daca acest concediu postnatal se suprapune peste cocediul de odihna (din motive obiective, sunt in vacanta, ca lucrez in invatamant), se platesc ambele concedii?
Rozi spune:
quote:
citat din mesajul lui Fiquelle
Se acorda daca te intorci la munca pana sa faca bebe 2 ani, deci daca intrerupi CIC.
Elanicol, multumesc mult. Si mai am o intrebare, daca cumva stii: daca acest concediu postnatal se suprapune peste cocediul de odihna (din motive obiective, sunt in vacanta, ca lucrez in invatamant), se platesc ambele concedii?
Concediul de maternitate intrerupe concediul de odihna. Vei primi indemnizatie de concediu medical, zilele de concediu de odihna le vei putea efectua mai tarziu.
Fiquelle spune:
Multumesc mult, Rozi. Dar concediul postnatal se impoziteaza ori ba? ca am auzit ambele variante. Stii cumva ce spune legea?
MADALINA 38+ si SOFIA MARIA(12.08.2004)