cand unul din parinti decedeaza prematur

cand unul din parinti decedeaza prematur | Autor: Andries

Link direct la acest mesaj

Intrebarea mea e simpla: ce drepturi are din partea statului roman un copil MINOR (sau doi, sau 3, sau ...cati frati sunt) in situatia in care unul din parinti a decedat prematur, la o varsta tanara, la care era angajat si platea contributiile la stat, de... sa spunem niste ani dar nu a ajuns la varsta pensionarii ?

Are dreptul la pensie de urmas?
Cum se stabileste pensia, in cazul in care are drept de pensie?

Sa presupunem ca au ramas in ingrijirea parintelui care este inca in viata.

Andries

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Toti copiii minori au dreptul la pensie de urmas pana la 18 ani sau pana la terminarea studiilor superioare la zi. Se acorda procent din salariul parintelui decedat. Dar doar atat stiu, informatii destul de vagi. Cert este ca toti minorii ramasi au dreptul la pensie si daca nu ma inseala memoria chiar si sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas in lipsa altui venit.

Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Pemine ma intereseaza macar cu aproximatie care este metoda de calcul, in functie de cat a cotizat parintele respectiv.

Poate sa ma ajute cineva cu un exemplu?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu nu stiu ce salariu avea mama lui Jr al nostru, dar el acuma o pensie de cca 3 mil. Poate stie sotul meu cum se calculeaza, daca aflu te sun:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

merci frumos Sabina, pupici!!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

www.romleas.ro/legi/legea%2019-2000/index010108.html" target="_blank">legea 19/2000, cautati sectiunea V - PENSIA DE URMAS
ps sper sa nu iasa cu cine stie ce semne ca l-am luat direct de pe camera deputatilor cu copy /paste exact asa a iesit... caut linkul la pagina lui Marius si apoi sterg prostia asta.

Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Androix E buna si pagina asta la ceva...

Ok
Tot ceea ce te intereseaza este cuprins intre art. 65 si art. 75 din legea 19 mai sus mentionata ca si link.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput