rai/iad....sau nimica....sau???

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
citat din mesajul lui hannen

Ma scuzati rogu-va,dar mai multe "traznai " la un loc n-am mai citit demult!

1. Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca sa fie ispitit de catre diavolul.

5. Atunci diavolul L-a dus pe aripa în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului,

8. Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt si I-a aratat toate împaratiile lumii si slava lor.

11. Atunci L-a lasat diavolul si iata îngerii, venind la El, Îi slujeau

Diavolul l-a ispitit pe Dumnezeu???Diavolul l-a purtat pe aripa lui sa-i arate imparatiile lumii si slava lor?Cui,lui Isus,care =Dumnezeu=Fiu ....
Adica Dumnezeu putea fi ispitit,si Dumnezeu avea nevoie de diavol ca sa-i arate lumea si slava ei???????????

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Acuma zi si tu, mai Hannen, de ce te miri asa? :-)
Ai vazut pe cineva pe topicul asta ca se mira de ce scrie in Coran?
Ti-am mai spus, Biblia nu trebuie citita ca o carte oarecare.
La fel si Coranul, da?
Atata timp cat eu nu sunt experta in scrierile coranice, iar tu nu esti experta in scrierile biblice (vreau sa zic, esti mai putin experta decat mine ) hai sa nu ne mai miram atata unii de cartile altora, ok?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Denizel,nuuuuu,nuuu,Iadul nu e manifestarea dragostei lui Dumnezeu.
Dumnezeu e Milostiv dar El este rapid la socoteala si aspru la pedeapsa!
Raiul e rasplata celor ce-au crezut in El fara sa-l vada,celor ce-au facut bine si s-au abtinut de la rau,celor care au ascultat poruncile si nu le-au calcat...
Iadul ...ce sa zic despre el daca tu nu crezi .
Ti se pare corect sa fii pedepsit de societate si gata,dupa moarte ce se intimpla?Raufacatorii,cei care au negat existenta Lui,ce se intimpla cu ei?Ei nu vor invia pt. judecata?Ei vor muri si gata??

off topic:astazi m-a lovit un dor nebun sa o ascult pe Mihaela Runceanu.Si-am plins ascultind-i minunata voce si gindindu-ma la nenorocitul care a omorit-o cu bestialitate si care acum e liber!!!
Pedeapsa lui a fost de ajuns pt. fapta lui???

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui irina.c.

ca sa continui in aceeasi logica si pentru bine iti iei rasplata pe pamant, deci nu e corect sa te bucuri vesnic pentru un bine mititel si trecator facut aici

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Doamne, cata sete pt. durere, pedepse si chinuri vesnice :-((((.

O fi logic ce continui tu acolosa, da' ai uitat un mic amanunt: trairea pe pamant alaturi de Dumnezeu, traire care, suntem asigurati si ras-asigurati ca va continua o vesnicie. E singura certitudine absoluta din Biblie! Daca nu crezi asta, nimic nu mai e valabil.
dar, na, nu toti putem fi fericiti din aceleasi motive.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Mea culpa,da, pe topicul asta nu s-a mirat nimeni,in altele s-au mirat de ajuns dar eu nu pot sa cred ca Dumnezeu poate fi ispitit( Biblia zice ca Dumnezeu nu poate fi ispitit) si eu nu cred ca diavolul ii poate arata lui Dumnezeu creatia lui proprie.
Imi cer scuze,sincer,dar eu inteleg acest lucru ca fiind o parte(a Bibliei) nascocita de minti umane,nicidecum ceva revelat de Dumnezeu.

In Biblie se distinge clar cind "graieste" Isus si cind nareaza o a treia persoana...

Mergi la inceput

quote:

Dumnezeu este rapid la socoteala si aspru la pedeapsa!

Hannen, tu iubesti pe Dumnezeu, da?
Tu crezi ca Dumnezeu este Creatorul, da?
Deci, Dumnezeu este Cineva a carui maretie nu poate fi cuprinsa de mintea noastra limitata si vai de capul ei.
Cand vad asemenea descrieri "aspru la pedeapsa", "rapid la socoteala" , pe cuvant daca nu ma gandesc la un recuperator de prin Ferentari...

Cat despre ucigasul Mihaelei Runceanu...ce treaba ai tu cu el, mai?
Traiesti tu in pielea lui, stii tu cat se chinuie sau cat se va chinui pana la moarte?
De ce te-ar interesa pe tine ce pedeapsa merita ala? Iti ajuta tie la credinta? Te face pe tine mai buna? Te apropii mai tare de Dumnezeu daca stii ca ala o sa se chinuie vesnic??? Eu chiar nu pot intelege framantarile astea ale oamenilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
citat din mesajul lui denizel

quote:
citat din mesajul lui irina.c.ca sa continui in aceeasi logica si pentru bine iti iei rasplata pe pamant, deci nu e corect sa te bucuri vesnic pentru un bine mititel si trecator facut aici Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Doamne, cata sete pt. durere, pedepse si chinuri vesnice :-((((.O fi logic ce continui tu acolosa, da' ai uitat un mic amanunt: trairea pe pamant alaturi de Dumnezeu, traire care, suntem asigurati si ras-asigurati ca va continua o vesnicie. E singura certitudine absoluta din Biblie! Daca nu crezi asta, nimic nu mai e valabil.
dar, na, nu toti putem fi fericiti din aceleasi motive.

sete de durere e numai in imaginatia ta, dar in fine
ok, deci daca traiesti cu Dumnezeu o sa-ti fie bine o vesnicie- cat se poate de logic, avand in vedere ca sufletul e NEMURITORsi daca traiesti fara Dumnezeu pe lumea asta, la fel o sa traiesti si pe cealalta- din aceleasi motive, pentru ca sufletul e NEMURITOR; si fiindca pe lumea asta nu exista bucurie adevarata fara Domnul, nici pe ailalta nu e , rezulta chin vesnic . Deci iadul nu e sadism si ce ti se mai pare tie, ci e consecinta absolut logica a unei vieti traite fara Dumnezeu, si a faptului ca sufletul e nemuritor
vestea buna e ca putem fi fericiti cu adevarat si aici si dincolo,Dumnezeu ne-a spus cum, in rest depinde de noi Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

quote:

Mea culpa,da, pe topicul asta nu s-a mirat nimeni,in altele s-au mirat de ajuns dar eu nu pot sa cred ca Dumnezeu poate fi ispitit( Biblia zice ca Dumnezeu nu poate fi ispitit) si eu nu cred ca diavolul ii poate arata lui Dumnezeu creatia lui proprie.
Imi cer scuze,sincer,dar eu inteleg acest lucru ca fiind o parte(a Bibliei) nascocita de minti umane,nicidecum ceva revelat de Dumnezeu.

In Biblie se distinge clar cind "graieste" Isus si cind nareaza o a treia persoana...

Hannen, tu nu stii nimic despre Isus. Si nici nu vrei sa stii.
Toate alea de le zici tu, au explicatii. Atata timp cat nu te intereaseaza sa le afli, de ce mai vorbesti si te mai miri atata de Isus? :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taisia spune:

[quote]citat din mesajul lui denizel

Doamne, cata sete pt. durere, pedepse si chinuri vesnice :-((((.

Eu am mai intrebat, dar nici una din fetele care sustin ideea chinurilor vesnice nu mi a raspuns. Cum v-ati simti voi in rai daca ati sti ca aveti copiii in iad in durere fara sfarsit? V-ar multumi explicatia ca a fost alegerea lor si bunul Dumnezeu, ca o dovada de iubire, i-a trimis acolo?
Stiu si eu explicatia aia ca daca un om nu l-a ales pe Dumnezeu in viata lui, ar fi chinuit sa ramana in rai. Dar nu ar fi suficienta indepartarea de Dumnezeu? De ce trebuie sa mai si sufere?
Oricat as incerca, nu pot sa impac ideea de Dumnezeu al iubirii absolute cu ideea de iad.

mamica

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui irina.c.

ok, deci daca traiesti cu Dumnezeu o sa-ti fie bine o vesnicie- cat se poate de logic, avand in vedere ca sufletul e NEMURITOR

si daca traiesti fara Dumnezeu pe lumea asta, la fel o sa traiesti si pe cealalta- din aceleasi motive, pentru ca sufletul e NEMURITOR; si fiindca pe lumea asta nu exista bucurie adevarata fara Domnul, nici pe ailalta nu e , rezulta chin vesnic . Deci iadul nu e sadism si ce ti se mai pare tie, ci e consecinta absolut logica a unei vieti traite fara Dumnezeu, si a faptului ca sufletul e nemuritor

vestea buna e ca putem fi fericiti cu adevarat si aici si dincolo,Dumnezeu ne-a spus cum, in rest depinde de noi

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Ha, pardon, nu cred in nemurirea sufletului .

Si mai cred ca (am spus-o de m-am plictisit io ) plata pacatului este moartea. Moar-tea!!! Nu chinul vesnic! Moartea vesnica!

quote:

vestea buna e ca putem fi fericiti cu adevarat si aici si dincolo,Dumnezeu ne-a spus cum, in rest depinde de noi

Felicitari! Ma bucur ca poti fi fericita, la ideea ca, poate, copiii tai se vor chinui vesnic in iad. Asa cum ai spus, depinde de noi sa ne gasim fericirea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sensitive spune:

Pe mine cum m-au convins aceste predici, nu m-au convins aici pe forum decat vreo 2 persoane!
Este trist sa caut raspunsuri si sa vad cum gandesc unii.
Daca vrei ascultati si voi ca sa auziti si "altceva".
Dovediti ca sunteti deschisi sa cautati cu adevarat pe Dumnezeu si nu doar de dragul discutiei!
Primele 6 predici sunt exact despre ce se discuta aici http://www.ciresarii.ro/new/download.php
Sunt curioasa cine va asculta si ce va spune.
Aveti curaj sa discutam aici macar prima predica?

Mergi la inceput